***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 


Macedónia, a Balkán gyöngyszeme


Távrepülés Macedóniában!

... sok-sok extrával! Tényleg ;-)


                      JELENTKEZZ MOST!Bevezetőként néhány gondolat:
- Rengeteg hegy, rengeteg hatalmas hegy, rengeteg gyönyörű hely... ja, és termik... nem véletlenül rendezték 2016-ban Krusevoban az Európa Bajnokságot, plusz évente rengeteg jelentős versenyt.

- Mi azonban két területen (Krusevo és Ohrid) több starthelyet is 302 Found

Found

The document has moved here.

felfedezünk. Ami pedig a legszebb benne: teljes mértékben az Időjáráshoz alkalmazkodhatunk azzal, hogy melyik napokon melyik régióban repülünk!

- Minden nap távrepülő feladatok kiírása és elemzése. Sőt: minden nap veletek repül Simonics Peti vagy helyi vezetőnk ;-)

- Visszaszállítás a kurzusról...

- Live tracker - ami az éterbe lövi a repülésed és ugye a visszaszállítást is jelentősen megkönnyíti. Persze azért ha valami medvésbe szállsz, bár tudni fogjuk, hogy hol vagy, de vajon érted megyünk...? ;-)

- A szállás kényelmes... és itt szuperek a reggelik (is)! A félpanzió pedig hajaj, de milyen félpanzió! Vigyázz, túl ne terheld az ernyőd, amíg megismerkedünk a tradicionális macedón vacsorákkal!

- Aki nem tör hatalmas távrepülő babérokra, azt is sok repüléssel, csodás, új helyszínekkel várja Macedónia!

- zizi, bambi, körhinta... vagy stílusosan mondhatjuk inkább, hogy hullámvasút... ;-)


Időpont

május 14-20. (kedd - hétfő)


Jelentkezési határidő 

Mivel mottónk a biztonságos és a hatékony repülés, szolgáltatásunk magas színvonalának megőrzése érdekében a túrán fix számú kisbusszal és fix számú saját autóval igénybe vehető hely van.
A helyeket jelentkezési sorrendben! (a létszámkorlát csak a pilóták számára vonatkozik!)

Előleg fizetése: 30%
Helyszín 

Macedónia

Két régióban is, több helyszínen repülünk: Krusevoban és az Ohrid-tónál.
A napi starthelyeket a túrán belül rugalmasan igazíthatjuk az Időjáráshoz!
Alaptáborunk Krusevóban lesz, ami maga egy távrepülő paradicsom. Innen indulva mindig azt a starthelyet választjuk, amelyik az adott napon a legtöbbet ígéri. Sőt, esélyünk van több, igen látványos helyszínt is kipróbálni, berepülni.


Utazási infók 

Távolság: kb. 950 km

A túrán fix számú kisbuszos és egyéni utazásos hely van. A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük. 
Útiköltség: kb. 150 EUR
(az üzemanyagárak változásával változhat az útiköltség is)

FIGYELEM! Aki saját kocsival jelentkezik a túrára, annak a helyszínek közötti utazást és a különböző starthelyekre történő eljutást is saját kocsival kell megoldania. A felszállításokat a starthelyre és a visszaszállítást természetesen a saját kocsisoknak is biztosítjuk.

Indulás: reggel 6.00 órakor a BAH-csomópont (vagy május 13. hétfő este - az indulás végső időpontja Időjárás függvénye)
Találkozó kint: indulás függvényében
Várható visszaérkezés: hétfő este


Túra jellege


távrepülés, termikrepülés


TÁVREPÜLŐ SZAFARI MACEDÓNIÁBAN

Macedónia a Balkán valódi gyöngyszeme - főként siklóernyős szemszögből nézve.

Az ország szinte teljes területe hegyvidék, eltekintve a Vardar és néhány kisebb folyó völgyétől. A hegyláncok magassága igen változó, csodás tavak, vízgyűjtő területek tagolják a felszínt. A sok helyen érintetlen természet, erdőterületek, gazdag növény- és állatvilág miatt több nemzeti park is található az ország területén - ám repülésünket ez errefelé nem befolyásolja ;-)

Számos különböző időjárási viszonyra alkalmas starthely vár bennünket Macedóniában - májusban jellemző a száraz, aktív, jó termikeket adó időjárás. Nem véletlen, hogy 2016-ban itt, Krusevo-ban rendezték meg a Siklóernyős Európa Bajnokságot!
Mivel azonban nem Krusevo az egyetlen kiváló helyszín a környéken, mi azt tervezzük, hogy az egy hét alatt több starthellyel is megismerkedünk - kihasználva az Időjárás kínálta lehetőségeket.

"Alaptáborunk" Krusevo-ban lesz, de az Időjárás kínálta napokon látogatást teszünk az Ohrid-tónál is. Mindegyik környéken több lehetőség is van a repülésre, így alkalmazkodni tudu
nk szélirányhoz, szélerőhöz és változatossá tehetjük a hetet. Ami az egészben a legszebb: a két helyszín között kedvünkre, az Időjárástól függően vándorolhatunk!

A szállások kényelmesek, többségében kétágyasak saját fürdőszobával... TV, wifi... Ja, és szauna a fő házban...

Nem csak a reggeli szuper, de a félpanzió is benne vannak az alapárban, többek egy-két hagyományos macedón vacsorával is megvendégelik a csapatot. A nagy repülések után így biztosan nem maradtok éhen!


Ezt a túránkat elsősorban a távrepülés-orientált pilótáknak találtuk ki, de kiválóan érezheti magát az is, aki nem a kilométereket, csak a repült órákat, élményeket szeretné gyűjteni!A távrepüléshez nem csupán a legjobb körülményeket kínáljuk nektek, de igyekszünk minden hátteret is megadni hozzá.

- A nap időjárásának megfelelő távrepülő feladatokat írunk ki minden nap.

- A feladatot veletek együtt repüli Simonics Péter cél-táv világrekorder pilóta, vagy helyi vezetőnk Igor, aki volt már a VB 11. helyezettje és a FAI rangsor 19. helyezettje is!. A távokat vezető pilóták igyekeznek közben segíteni benneteket.

- A kitűzött kurzusról minden nap biztosítjuk a visszaszállítást!

- A feladatok teljesítését a nap végén vagy másnap elemezzük.


- zizi, bambi, körhinta... ;-)


Repülhető napok ****


Időjárás **** 

Ebben az időszakban jellemzően száraz. Élénk. Termikusan aktív...


Starthely, leszálló ***** 

Változatos starthelyek, változatos leszállókkal. Megismerkedünk néhánnyal a héten ;-)


Nehézségi szint  ***

Ezt a túránkat elsősorban távrepülés-orientált pilótáknak találtuk ki - igyekszünk a legjobb körülményeket, hátteret megadni izgalmas feladatok megrepüléséhez!

Szeretettel várjuk azokat a pilótákat is, akik nem a kilométereket szeretnék vadászni, hanem "csak" gyűjteni a repült órákat, élményeket, csodaszép új helyeket megismerni, berepülni...

Transzfer
 
****

Akik kisbusszal utaznak velünk, azoknak a ki- és hazautazáson túl minden fuvart biztosítunk Macedóniában a különböző starthelyekhez, helyszínekhez.

A saját kocsival érkezőknek a starthelyekig saját autóval kell eljönni - onnan felszállítást, a kurzusról visszaszállítást mindenkinek megszervezzük.


Egyéb programlehetőségek ****

Aki még nem járt ott, nem is gondolná, hogy Macedónia mennyire GYÖNYÖRŰ és IZGALMAS!
Persze helyi vezetőnk, Igor is kell ahhoz, hogy egy pillanatra se hagyjon bennünket unatkozni, sorba dobálja fel nekünk a szabadidős ötleteket még a repülések után is - a kulturális, természeti-csodás, motorcsónakázós és egyéb programokkal. Apropó - fürödtetek már hatalmas, természetes vizű márványmedencében egy hegy tetején? A bal alsó képen egyik pilótánk, amint éppen egy többtíz méter magas fal egyik lépcsőfokáról az árnyéka után ugrik a vízbe. Kihagyhatatlan csobbanás ;-)
Szállás
****
 

A szállások kétágyas, háromágyas saját fürdőszobás szobákban lesznek. Felárért akár egyágyas elhelyezést is kérhetsz.
TV, wifi minden szobában.
A fő házban szauna is található - használata mindenki számára benne van az alapárban ;-)
Étkezés 

Reggeli...
kis macedón reggeli. Mindenkinek bejött... Emlékeink szerint senki sem maradt éhen...

... avagy félpanzió...
Az igazi kihívás ugyanis a vacsora! Változatos... És hihetetlenül finom... Már-már gasztro-gyilkosság... Amikor ugyanis jóllaktál, akkor tudod meg, hogy most jön a főétel... mert a macedonoknak még az előételei is különlegesek! Ha akarsz, persze ellenállhatsz a fogásoknak, a mennyiségnek - csak rajtad múlik, hiszen ez a nép bőkezűen bánik az adagokkal ;-)


Mennyibe kerül a túra?  

A részvételi díj:

535 EUR pilótáknak, 515 EUR kísérőknek reggelivel

580 EUR pilótáknak, 560 EUR kísérőknek félpanzióval

egyágyas felár: 80 EUR
Kiutazás kisbuszokban: 150 EUR / fő 
(az üzemanyagárak változásával változhat az útiköltség is)

Kétágyas, háromágyas szobák saját fürdőszobával (TV, wifi, szauna...), jó reggelivel, vacsorákkal, szakmai felügyelettel és szervezéssel.


Mit tartalmaz az ár? 

     -  túraszervezés,
     -  szállás 6 éjszakára,
     -  JÓ reggeli,

     -  SZUPER vacsorák (a félpanziós foglalásban),
     -  a busszal érkezőknek minden transzfer Macedónián belül,
     -  felszállítások a starthelyekre,
     -  visszaszállítás a kurzusról,
     -  oktatói felügyelet (min. 2 oktató),
     -  távrepülő feladatok kiírása, elemzése,
     -  vezető pilóta a távrepülés során (Simonics Péter vagy helyi vezetőnk, Igor),
     -  helyszínismeret, helyi vezető,
     -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
     -  elméleti oktatás, 
     -  gyakorlati oktatás,
     -  stb.


Egyéb költségek

     -  további étkezések,
   
     -  kiutazás (kisbuszainkkal 150 EUR / fő) - kb. 950 km + a helyi közlekedések
    
     -  légtérhasználati díj (ha valahol kérik).


Részvételi és fizetés feltételek 

Túráinkra vonatkozó általános tájékoztatónkat ITT OLVASHATOD


Túravezető 

Simonics Péter


Útitársak


Figyelem: per pillanat mindenféle személyes és adatvédelmi okok összességeként nem közlünk név szerinti utaslistákat. A csapatot ismerve azonban megbízhatsz benne, hogy lesznek jó arcok a résztvevők között, illetve privátban érdeklődhetsz nálunk ;)A biztonságtechnika (amely nem csak a B-vizsgára ad lehetőséget, de komplett biztonságtechnikára!) mindenki számára személyre szabott, megfelelő mentőcsónakkal és mentőmellénnyel 6 napon keresztül. A biztonságtechnika (és a gyakorlati B-vizsga) célja ugyanis nem az, hogy a vészhelyzeteket csupán előidézni tanuljátok meg egy-két alkalom alatt… Sokkal inkább az a célunk, hogy hosszas, többszöri gyakorlás alatt valós, élő helyzetekben, aktívabb időjárási körülmények között repülve is alkalmazható reakciókészség alakuljon ki bennetek a gyakoribb vészhelyzetek kezelése és magasságvesztő manőverek alkalmazása terén.