***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 
Siklóernyőzés Ausztriában
Ausztria

Pinzgauer Spaziergangahol a távrepülés sétagalopp :)
                                                                JELENTKEZZ MOST!Időpont


hamarosan...Jelentkezési határidő 


A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük.
 

Helyszín 

Ausztria, Neukirchen am Großvenediger

Pinzgauer Spaziergang
Wildkogel, Schmittenhöhe (Zell am See), satöbbi...


Utazási infók

Távolság: útvonaltól függően 630 - 690 km

Megadott számú kisbuszos és saját kocsis hely vehető igénybe. A rendelkezésre álló helyeket jelentkezési sorrendben töltjük!

Útiköltség: 75 EUR

Indulás: augusztus 1. szombat
Találkozó: 5.45 a BAH-csomópontnál, indulás 6.00 órakor
Várható visszaérkezés: vasárnap, az esti órákban


Túra jellege


távrepülésA TÚRA 

Mostani túránkon a távrepülésre összpontosítunk!

A távrepülésekben Simonics Péter cél-táv világcsúcstartó pilóta lesz segítségetekre, melynek során nem csak technikai tudását, de a távrepülés felépítését, csapattaktikát, szellemiségét is igyekszik átadni.

Távrepülő táborunk szól mindazoknak, akik eddig csak kacérkodtak a távrepülés gondolatával és a távokat már rendszeresen repülő pilótáknak is.
A feladatkitűzéstől a közös repüléseken át az utólagos elemzésekig minden segítséget megadunk ahhoz, hogy minél nagyobb és érdekesebb távokat, lenyűgöző útvonalakat repülhessetek - minél tudatosabban.

Ausztria egyik leghíresebb repülőterülete a „Pinzgauer Spaziergang” azaz a pinzgaui sétapálya.Számtalan rangos nemzetközi és helyi verseny színtere volt már ez völgy, amely a távrepülés és a visszaszállítási szempontjából az egyik legegy
szerűbben repülhető hely az Alpokban. A leginkább használt starthelyünk a Wildkogel, esetenként a Schmittenhöhe. A starthelyekre gyorsan és egyszerűen lifttel lehet feljutni, ahol az 1230 méteres szintkülönbség mindenki számára elegendő teret és időt nyújt a távrepülés megkezdéséhez, szinte garantálva a jó kezdést. Ezen a túrán naponta egy repülésre összepontosítunk, az induláshoz a legoptimálisabb időszakot kiválasztva.

A profi, vagy legalábbis rutinos távrepülő pilóták számára komoly távokat tartogató, minden igényt kielégítő aréna a Pinzgauer Spaziergang. A völgyben elhúzódó országút és a mellette  elterülő rétek garantálják a biztonságos leszállást és az egyszerű hazajutást.

A kurzusról a visszaszállítást megszervezzük!

A völgy északi vonulatának déli oldalán kelet-nyugati irányban tetszés szerinti hosszúságú hurkokat, lapos háromszögeket könnyedén lehet repülni. A még komolyabb kihívásra vágyó pilóták akár FAI háromszöggel is 302 Found

Found

The document has moved here.

próbálkozhatnak.
Bizony a hely adottságainak kihasználásához a 200 pontos feladat éppen csak a belépő... - talán ez elmond valamit a benne rejlő lehetőségekről. 

A hosszú, egyszerűen repülhető, mindig biztos lejtőszelet és termiket adó hegygerincek nagy segítséget nyújtanak a viszonylag kezdő, a távrepüléssel még csak ismerkedő pilótáknak is.

A távrepülésekben történő részvétel alapfeltétele a B-vizsga. Gyakorló Pilóta j
ogosítással már lehet jelentkezni a túrára. A kezdőbb pilóták repülésre a délelőtti és késő délutáni, nyugodtabb órákban számíthatnak, amikor még szintén kiad az időjárás néhány órát ;-)

Ebben az időszakban, kellemes, relatív moderált termikekkel, 3000 méter feletti felhőalappal számolhatunk, ám nem ritka még a 3500-as tető sem...
Repülhető napok ****Időjárás
*****
  

Ebben az időszakban, kellemes, relatív moderált termikekkel, 3000 méter feletti felhőalappal számolhatunk, ám nem ritka még a 3500-as tető sem...


Starthely, leszálló ****  


Wildkogel, esetleg Schmittenhöhe (Zell am See)  - illetve a kitűzött feladat függvényében


Nehézségi szint  ***

Ezt a programunkat egyformán ajánljuk kezdő és haladó távrepülő pilótáknak. A változatos terep mindenki számára képes új dimenziót nyitni, a kiírt feladatok pedig az egyének és a hasonló tudású pilótákból álló kisebb csapatok tudásszintjéhez alkalmazkodva tartogatnak kihívásokat. 

A távrepülésekben történő részvétel alapfeltétele a B-vizsga. Gyakorló Pilóta jogosítással már lehet jelentkezni a túrára. A kezdőbb pilóták repülésre a délelőtti és késő délutáni, nyugodtabb órákban számíthatnak, amikor még szintén kiad az időjárás néhány órát ;-)


Transzfer
 
*****

A starthelyre lift visz fel. A Wildkogebahn napi egyszeri használatát tartalmazza a túra díjában benne lévő Nationalpark Sommercard. 

A kiírt feladat szerinti útvonalról megszervezzük a visszaszállítást is!Egyéb programlehetőségek *** 

A túra díja  tartalmazza a Nationalpark Sommercardot, amely a Wildkogelbahn napi egyszeri használatán túl rengeteg ingyenes és további kedvezményes programlehetőséget tartalmaz a környékben. 


A kártyával ingyenes például néhány egyéb felvonó használata, biciklibérlés, az Ásványmúzeum látogatása Waldban, belépés a Kizlochklamm szurdokba, a Kaprunkban található Oldtimer Múzeum, a környék több fürdőjének látogatása, a Vadaspark Ferleitenben, továbbá számos szabadtéri és sportprogram.
Szállás
 ****
 

Az előző években már megszerettétek ;-)
A felvonó alatt található Neukirchen am Großvenediger nevű kis mezőváros szélén lesz az otthonunk. Kellemes, színvonalas, családias hangulatú panzió, ahol magyar szóval, finom ételekkel várnak bennünket.
Elhelyezés két- és háromágyas szobákban.

Sőt, még szauna is van a repülések utáni feltöltődéshez, ha valaki átfázna háromezer fölött... És aki igazán "húzni" akarja a többieket, az bizony nem száll le a nap végén, hanem hagyja, hogy a többiek a teraszon elkötött vacsora mellől bámulják, amint a hegygerincek felett teker :)Étkezés  *****

gazdag svédasztalos reggeli

svédasztalos vacsora, amihez egy ital is jár: vérmérséklet szerint sör, bor, üdítő, víz ;-)Mennyibe kerül a túra?  

Félpanziós ellátással és a Widkogelbahn napi egyszeri díját is tartalmazó Nationalpark Sommercard Mobillal

... EUR / pilóta és ... EUR / kísérőMit tartalmaz az ár? 

    -  túraszervezés,
     -  4 éjszaka szállás,
     -  kiadós és finom félpanzió,
     -  National Sommercard (ami tartalmazza  Wildkogelbahn napi egyszeri használatát)
     -  transzferek a starthelyekhez / felvonókhoz és vissza,
    
-  távrepülő feladatok kiírása, elemzése,
     -  a kitűzött útvonalról visszaszállítás,
     -  oktatói felügyelet (2 oktatóval),
     -  helyszínismeret,
     -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
     -  elméleti oktatás,
     -  stb.


Egyéb költségek

     -  további étkezések,
     -  kiutazás (kisbuszainkban ... EUR / fő, vagy egyénileg)
          mindkét kiutazási móddal fix számú hely áll rendelkezésre,
     -  légtérhasználati díj (ha kérik)...
 
Fizetés feltételek 

Előleg: 30%, ami a jelentkezési határidőig fizetendő, a fennmaradó összeg pedig a túrán.

Visszamondás esetén az út előtt 30 nappal a a túra díjának 80%-át térítjük vissza, 14 nappal 20%-át, 7 nappal 10%-át, 3 napon belül pedig 0%-át.TúravezetőÚtitársak

Figyelem: a résztvevők listáját az interneten csupán kéthetente, így előfordulhat, hogy nem teljes a névsor. Nem az internetes listát használjuk adatbázisként, ez csak segítséget ad nektek, hogy találtok-e barátokat, ismerősöket a társasában ;-)