*** Tanfolyamkezdés 2024 *** LIJAK, Húsvét márc. 29 - ápr. 1. *** MACEDÓNIA, május 14-20. ***                                             ***  BASSANO del Grappa ;), április 17-21.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 


CASTELLUCCIO, Olaszország


Az elvarázsolt katlan...
... egy csizma szárába csempészett darabka "Mongólia"...


ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ    

                     
JELENTKEZZ MOST!


Szívünk egyik csücske mindig Castelluccio volt... Az időtlen katlan, amely kiszakít a hétköznapokból az időből, a pörgésből, a valóságból - és helyette egy misztikus, szinte földöntúli világba repít. Megfoghatatlan honnan az energia, ami e helyből sugárzik, de kétségtelenül átjár mindent. 
2016 augusztusában, majd kora őszén azonban porig rombolta a városkát és nagy területen a környékét két nagy erejű földrengés! Romjaikban az utcák, a házak, a szállások, az éttermek - az életek mindenfelé, hatalmas törésvonalak a hegyben és lelkekben...

Még mindig nem állt teljesen helyre a rend - soha nem is 302 Found

Found

The document has moved here.

fog.. A városka 95%-ban megsemmisült... Az ott lakó, gazdálkodó helyiek kedvessége, szeretete, életösztöne és összetartása immár új életre keltette a városkát és a környéket, amit azóta kétszer is megtapasztalhattunk. Keserédes kijózanodás ez, amely a "helyére teszi" napi problémáinkat, szembesít... mégis hihetetlen életerőt, varázslatot, emberséget és élményt ad! Újra visszatérve szeretett Castelluccionkba nem csak saját szívünkbe zárhatjuk újra ezt a csodát, de segítjük vele a helyieket is, akik minden turistának örülnek!
Változás... Változtattunk, a földrengéseknek köszönhetően változtatnunk kellett szállásunkon is. Ám ez még egy plusz csodával töltötte meg és tölti meg majd idén is ezt a túrát! Castelluccioban, magában a katlan ékköveként emlegetett kisvárosban fogunk lakni, ahol körülvesz bennünket az érintetlen táj, ahol minden éjjel magára húzza ködtakaróját a völgy, és ott ébredünk, ahol elengedi a hajnali ködfátyol kezét az éjszaka... Kilépve a kapun pedig körbe-körbe minden maga a starthely!
Mi már várjuk nagyon, hogy ott legyünk újra ;-)


I
dőpont


október 7-13. (hétfő - vasárnap)

Jelentkezési határidő 

A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük!

 

Helyszín 

Castelluccio di Norcia, OlaszországUtazási infók 

Távolság: kb. 1200 km

Utazás kisbuszok
kal és egyénileg. A túrán fix számú egyéni utazásos és kisbuszos helye van, amiket jelentkezési sorrendben töltünk!

Útiköltség: 170 EUR / fő oda-vissza

Indulás: vasárnap este vagy hétfőn hajnalban a BAH-csomóponttól (időjárás függvényében)

Találkozó: hétfőn a szállás előtt

Várható visszaérkezés: vasárnap éjjel
Túra jellege


termikrepülés, lejtőszelezés, kisebb távrepülések

A TÚRA

„Minden út Rómába vezet” - tartja a mondás…

Nos, ha nem is teljesen, de legalábbis Róma közelébe…. bár a helyszín sokkal inkább egy Európán kívüli  terepet idéz. Sőt, Mongóliát megjárva már bátran állíthatjuk, hogy olyan, mint az ázsiai végtelen puszták makett-változata... - avagy, ha csupán a hazai viszonyokat ismerő tanfolyamos szemével nézzük, mint egy óriásira felfújt Fedémes ;-)

Castellucco, ez a romantikus, középkorból itt maradt kisváros a dombtetőn mintha kimaradt volna az elmúlt évszázadok fejlődéséből. Lakói többnyire az idősebb korosztályhoz tartozó, helyi gazdálkodók, akik a kecsketenyésztésen és a sajtkészítésen kívül nemigen érdeklődnek a világ dolgairól... A hangulatos kisvárosban tényleg mintha megállt volna az idő. Generációk koptatták az utcaköveket, amelyek ma már csak a régi gyapjúvásárok hangulatát idézik.

Aki erre a vidékre téved bizony igen elcsodálkozik. Kietlen, kopár  fennsík, régi időkről dúdoló szél és azúrkék ég fogadja az ide látogatókat.

Szállásunk idén a katlan ékköveként is emlegetett kisvárosban, Castelluccioban lesz... Közvetlenül az érintetlen természet ölelésében, azon a határvonalon, ahol az örök éjszakai ködtakaró puha nyugalma elválik a szikrázóan csillagos éjszaka világától. Kilépve az ajtón, pedig maga a végtelennek tűnő starthely, ha ugyan érdemes annak nevezni itt valamit, hiszen az egész hegyoldal körbe-körbe startolható! Bárhova vissza lehet szállni és persze bárhonnan el is lehet startolni. Végeláthatatlannak tűnő, dús fűvel borított, ezer méternél is magasabb hegyoldalak csábítják ide messze földről az ernyősöket…
A katlan külső oldaláról a levegőbe emelkedve pedig visszatérünk a mediterrán, olasz erdőségek és kisvárosok fölé, hogy a hegygerincet követve akár kisebb távokat is megrepülhessünk. 

A szállodáson bőséges reggeli és a kiváló olasz konyha jellegzetes vacsorái kápráztatják el a repüléstől megfáradt pilótákat… Aztán egy-egy pohár bor mellett megszületnek a kalandok…

Gyere te is velünk Castelluccioba!  Végtelen lejtőzések, visszaszállások, termikrepülés és kisebb távrepülések, sonka, hihetetlenül csípős copiete, forró csoki és capuccino… és ha egy-egy nap mégsem repülhető: akkor irány Róma vagy Assisi…

Az idei évben azt tervezzük, hogy nem csak városnézésként látogatunk Szent Ferenc szülőhelyére, Assisibe, hanem első alkalommal kipróbáljuk itt a repülést is a szomszédos Mount Subasio 1.290 m magas starthelyéről!


Repülhető napok ***


Időjárás ***  


Starthely, leszálló *****  

hatalmas füves katlan és fűvel borított hegyoldalak kínálnak végtelen start- és leszállólehetőséget a pilótáknak szinte minden szélirányraNehézségi szint  *

Ezen a túrán képzettségi szinttől függetlenül bárki részt vehet, kezdő és gyakorlottabb pilóták is (kisdombos startrutin és sikeres írásbeli alapfeltétel, de a komplett A-vizsga ide kivételesen nem szükséges!)

Transzfer ****


Egyéb programlehetőségek *** 

A repülésre alkalmatlan periódusokban Olaszország régi  városai, Assisi és Róma kínálnak számtalan programlehetőséget, illetve a Mounti Sibillini Nemzeti Park - melynek közepében vagyunk - végtelen számú túraútvonallal csábít! Szuper lenne kétszer is betekinteni a Monte Vettore mögé, megismerni a hatalmas hegycsúcs által elrejtett világot... Kétszer is: egyszer ernyőről, a magasból, és egyszer túrázva megcsodálni a tengerszemek kristálytiszta vizét... Kétszer is... Vajon lehet ilyen szerencsénk?Szállás **** 

Szállásunk Castelluccioban, a varázslatos katlan ékköveként emlegetett kisvárosban (város? esetleg mini??) lesz.Étkezés  *****

Svédasztalos reggeli.

Vacsorára eredeti, olasz ízek: sűrű levesek, olasz tészták, napjában más-más húsételek változatos köretekkel és édesség boldogítják a pilótákat... :)

 
Mennyibe kerül a túra?  

Reggelivel: 

470 EUR
/ pilóta
450 EUR / kísérő

Félpanzióval: 

590 EUR
/ pilóta
570 EUR / kísérő

A félpanziós ellátás az italokat nem tartalmazza.

Figyelem! A reggelis elhelyezés mellett az döntsön, aki megelégszik a közértben vásárol hideg vacsorával. Szobákban, nem apartmanokban leszünk, így főzési lehetőség vagy hűtőszekrény nincs. Az pedig illúzió, hogy kisétálsz máshová enni... De miért is tennéd, amikor a finom olasz vacsora csábít? Fogyókúrázni majd ráérsz otthon ;-)

Mit tartalmaz az ár?

     -  túraszervezés,
     -  6 éjszaka szállás,
     -  svédasztalos reggeli,
     -  vacsorák (aki félpanzióra jelentkezik),
     -  transzferek a starthelyekhez és vissza,
     -  oktatói felügyelet,
     -  rádióirányítás,
     -  helyszínismeret,
     -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
     -  elméleti oktatás,
     -  stb.


Egyéb költségek

     -  további étkezések,
     -  ital a vacsorákhoz,
     -  kiutazás kb. 1200 km (kisbuszainkban 170 EUR oda-vissza személyenként),
     -  légtérhasználati díj (ha olyan starthelyen repülünk, ahol kérik). 
 
Túrainfók és részvételi feltételek

Túráinkra vonatkozó általános tájékoztatónkat ITT TALÁLOD

Fizetési feltételek:
30% előleg, a fennmaradó díjat a helyszínen kérjük rendezni.


Túravezető

Simonics Péter


Útitársak

Figyelem: per pillanat mindenféle személyes és adatvédelmi okok összességeként nem közlünk név szerinti utaslistákat. A csapatot ismerve azonban megbízhatsz benne, hogy lesznek jó arcok a résztvevők között, illetve privátban érdeklődhetsz nálunk ;)