***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

FLEXY túra
 


Rugalmas térben, rugalmas időben,

- hogy a legtöbbet hozhasd ki a repülésből!


5 nap / 4 éjszaka - most kevés szabival!


                           JELENTKEZZ MOST!


Létrehoztunk számotokra egy új típusú túrát, a "FLEXY-túrát", amivel első sorban azoknak kívánunk (tudunk) kedvezni, akik megengedhetik maguknak a rugalmasságot és vállalnak némi "rolling stone" életérzést, cserébe azért, hogy a legeslegtöbbet hozhassuk ki a repülésekből.

Lássuk, mit is Found. jelent ez pontosabban!
Nos, a félreértések elkerülése végett nem azt, amit a jobb oldali a képen láthattok... Legalábbis ez (repülés közben) nem lesz kötelező elem, megígérjük :-D Sokkal inkább szól a következőkről:

-
Rugalmas időben - Kitűzünk egy periódust, amiben 5 nap / 4 éjszakát fogunk túrázni. Nem biztos azonban, hogy az első napján indulunk! Ha az előrejelzések az első napokban nem biztatóak sehol a környéken, akkor csúsztatjuk a kezdést, de csak addig, hogy az utolsó kitűzött napig biztosan hazaérjünk. Így valamelyest ti is tudtok tervezni.

- Rugalmas térben - Oda megyünk, ahová a legtöbb esélyt ígérik a repülésre és akár költözünk, vándorolunk is közben, űzzük a jó időt! Természetesen törekszünk arra, hogy észszerű távolságon belül maradjunk és az utazás ne a repülés elől vigye el az időt.

-
"Rolling stone" életérzés - Útra kelünk mindig, ha kell. Ahová a jó szél hív vagy sodor minket. Ez azzal jár, hogy nomádabbak lesznek a körülmények, sátrazni fogunk (de mindig hivatalos kempingben), cserébe azonban szabadabbak leszünk... és higgyétek el, meg van ennek is a romantikája ;)

FIGYELEM! Az indulás napjáról, a megcélzott helyszínektől oktatóink fognak dönteni a friss előrejelzések függvényében, akár a túra közben is rugalmasan alkalmazkodva az elemekhez. Kérjük, akkor jelentkezz erre a túrára, ha minden téren tudsz azonosulni a rugalmasságával és számodra pozitív kihívást tartogat ez a fajta szabadság és alkalmazkodás. 


Időpont

augusztus 17-25. között (5 nap / 4 éjszaka, mely a várható időjárás függvényében rugalmasan mozog a megadott perióduson belül)


Jelentkezési határidő 

Jelentkezés a hon
lapon keresztül vagy a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.
A túrán fix számú kisbuszos és egyéni utazással igénye vehető hely van. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük.
Előleg 30%.  


Helyszín 

Olyan helyszínek jöhetnek szóba, amelyek a kitűzött időszakon belül észszerű távolságban elérhetőek és akár felfűzhető több is egy utazásra, ha szükséges. Így a pakliban van (a teljesség igénye nélkül) Horvátország, Szlovénia, Olaszország északi része, Ausztria..., avagy Ivanec, Tribalj, Buzet, Lijak, Soca, Krvavec, Mribor, Meduno, Bassano, Hohe Wand, Schöckl stb.Utazási infók  

Távolság: változó lehet, de max kb. 750 fényév... ja nem... kilométeren belül maradunk, ami Bassano távolsága. Persze ez lehet sokkal kevesebb is, ha az Időjárás úgy engedi.

Utazás kisbuszokkal és egyénileg. A helyeket (mind a buszok, mind a saját kocsival igénybe vehető helyek tekintetében) jelentkezési sorrendben töltjük.

Útiköltség: 80 - 135 EUR (távolság és költözések függvényében)


Túra jellege


lejtőszelezés, termikrepülés, távrepülés


Repülhető napok ****


Időjárás
****
 Nehézségi szint  **

Túránkat ajánljuk kezdő (minimum A-vizsgával rendelkező), és haladó pilóták számára is.
A haladók számára távrepülő feladatokat is írunk ki, és igyekszünk taktikai tanácsokkal segíteni benneteket ahhoz, hogy csapatban, együtt tudjátok megrepülni. Megfelelő létszámú jelentkező esetén van esély akár vezetett távrepülésre is ;)Transzfer
 
****

A felszállításokat és a repülések útvonaláról történő visszaszállítást a túra díja mindenki számára tartalmazza.
A saját autóval érkezőknek azonban saját autójukkal kell közlekedniük a helyszínek között, a kemping és a leszállók között, illetve a szabadprogramokra. 

Egyéb programlehetőségek ** 

Természetesen a térbeli és időbeni rugalmasság sem tudja teljesen kiküszöbölni azt, hogy belefussunk egy-egy nem repülhető periódusba. Ezekre az időszakokra a tőlünk megszokott módon igyekszünk izgalmas szabadidős programokat szervezni. Nem hagyunk benneteket unatkozni ;)Szállás
°°°
 

Szállásunkat mindig hivatalos kempingekben oldjuk meg, amit előkészítünk, megszervezünk az egész csapatnak. A kempingek felszereltsége és ezzel együtt ára eltérő lehet, de mindenhol van áram és zuhanyzási lehetőség, ha csak le nem megyünk közös megegyezéssel az általunk preferált helyek listájáról ;)

Megszállhatsz panzióban is, de...: csak akkor, ha saját kocsival vagy, magadnak szervezed, tudomásul veszed, hogy nem tudjuk fixre mondani a helyszínenként tervezett éjszakákat még akár aznap sem - és gondold át, hogy lesz-e minderre időd a repülés mellett ;)


Étkezés  *

önellátás
Közértjáratot a busszal utazóknak mindig szervezünk
.


Mennyibe kerül a túra? 

   180 EUR / pilóta;  50 EUR / kísérő  

A túra díja nem tartalmazza a kempingek díját, amit szintén mi fogunk a helyszínen összegyűjteni és csoportként kifizetni.

Kiutazás kisbusszal: 80 - 135 EUR / fő (távolság és költözések függvényében)

A túrán fix számú kisbuszos, és saját autóval igénybe vehető hely áll rendelkezésre.


    Mit tartalmaz az ár?
    
     -  túraszervezés,
     -  meteo-figyelés, időjárás-előrejelzés, hogy a legjobbat hozhassuk ki a túrából ;)
     -  szükség szerint folyamatos transzferek a starthelyekhez és vissza,
     -  kempinges szálláshelyek megszervezése,
     -  5 nap oktatói felügyelet - min. 2 oktatóval,
     -  rádióirányítás,
     -  helyszínismeret,
    
-  elméleti oktatás,
     -  have fun,
     -  stb.


Egyéb költségek

     -  kempingek díja, 
     -  étkezések,
     -  kiutazás (kisbuszainkban vagy saját kocsival),
     -  légtérhasználati díj kb. 5 EUR / nap (ahol kérik)
 
Részvételi feltételek 

Az általános részvételi feltételekhez KATT IDE

Fizetési feltételek:
30% előleg, a fennmaradó díjat a helyszínen kérjük rendezni.


Túravezető:

Gaskó János és Szatmári Balázs


Útitársak

Figyelem: per pillanat mindenféle személyes és adatvédelmi okok összességeként nem közlünk név szerinti utaslistákat.
A csapatot ismerve azonban megbízhatsz benne, hogy lesznek jó arcok a résztvevők között, illetve privátban érdeklődhetsz nálunk ;)