*** Tanfolyamkezdés 2024 *** LIJAK, Húsvét márc. 29 - ápr. 1. *** MACEDÓNIA, május 14-20. ***                                             ***  BASSANO del Grappa ;), április 17-21.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 
TÚRÁINK MARGÓJÁRA

Nagyon örülünk neki, hogy sokan jelentkeztek a túráinkra, mert ezek szerint sikerül valamit jól csinálnunk, élményt, örömet hozni az életetekbe.

A túráinkon emiatt többnyire túljelentkezés és várólista van. Időről időre azonban becsúszik néhány ember, aki nem veszi komolyan a jelentkezést és nem veszi figyelembe annak a felelősségét, hogy egy „majd lesz valahogy” jelentkezéssel esetleg mástól elveszi a helyet, mert aki ma tudna szabit kérni, az nem biztos, hogy később is Found. megteheti ezt.
Ezen az sem segít, ha nekünk „kifizeti a lefoglalt helyet”, mert ez nem csak erről szól… hanem arról is, hogy aki viszont örömmel jött volna helyette, annak már elúszott a lehetőség...

Éppen ezért azt szeretnénk, ha megfelelően átgondolnátok minden jelentkezést.

Kérjük, hogy olvasd át az alábbi feltételeket és ezek elfogadásával küldd el a jelentkezésed.

Reméljük, hogy velünk tartasz ;)


*******

ÁLTALÁNOS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK SIKLÓERNYŐS TÚRÁINKON

Az alábbiakban az általános részvételei feltételeket tüntetjük fel. Egyes útjainkhoz, képzéseinkhez tartozhatnak azonban ezen kívül túraspecifikus feltételek is - jellemzően ilyenek a biztonságtechnikai táborok, illetve a magasabb tapasztalati szintet igénylő túrák. Ezt minden esetben jelezzük felétek.

Kérjük, olvasd őket végig! A túráinkra történő jelentkezéssel egyben elfogadod az alábbi feltételeket.

UTASBIZTOSÍTÁS: A túrán pilótaként kizárólag siklóernyőzésre kiterjedő utasbiztosítással vehetsz részt. Utasbiztosításodnak a sürgősségi alapellátáson túl ki kell terjednie a járulékos költségekre (pl. mentési költségek, hazaszállítás...) és azok biztosító általi ügyintézésére. Kizárólag balesetbiztosításként megkötött biztosítást (pl. AXA vagy Union Menta) nem tudunk elfogadni akkor sem, ha ebben a siklóernyőzés szerepel! A kísérők számára szintén észszerűenk tartjuk egy alap utasbiztosítás megkötését.

RENDEZETT JOGI/ADMINISZTRÁCIÓS HÁTTÉR: Túráinkon nem teszünk különbséget aközött, hogy ki melyik szövetség tagja. A SIRESZ és a HFFA egyaránt lehetőséget kínál arra, hogy jogi/adminisztrációs háttered rendben legyen. Vonatkozik ez a pilóta-liszenszedre, a siklóernyődre, a kötelező felelősségbiztosításra, a naprakészen karbantartott növendéknaplódra és minden egyéb, aktuális szabályozások szerinti feltételre.
Kérjük, gondolj időben a papírjaid kiváltására!
(Amennyiben külföldről érkezel - egyeztessünk, ám ebben az esetben is követelmény az érvényes, szabályos papírok kiváltása valamelyik országban.)

FELSZERELÉS: Kizárólag teljes felszereléssel repülhetsz túráinkon! Ez mit jelent? Siklóernyő, beülő, mentőernyő, sisak, valamilyen magasságmérő műszer, rádió. Természetesen ennek egy része lehet kölcsön is, de egyetlen részlet sem kihagyható. Ha bármid hiányzik, kérjük szólj időben, igyekszünk segíteni!

STARTTUDÁS: Mindenkinek a saját felelőssége, hogy milyen minőségben tanul meg startolni. A Fly Away-nél végzett növendékeknek/pilótáknak a vizsga után is rengeteg lehetőséget kínálunk a földi ernyőkezelés és a különböző starttechnikák gyakorlására. Az viszont a mi felelősségünk, hogy az általad megszerzett tudás alapján megítéljük, hogy engedünk-e téged starthoz állni. "Próbálkozni" nem starthelyzetben kell!
Ezért ha bármelyik túránkra jelentkezel, kérjük, úgy gyere el, hogy előtte (ha nem repültél az utóbbi időben rendszeresen, avagy érzed, hogy a startod nem elég tip-top) kimész kupolázni legalább és feleleveníted a starttudásod. Ez a biztonságos és hatékony repülés alapja, amiből mi nem engedünk.

INSTRUKCIÓKÖVETÉS: Számunkra elődleges a biztonságotok... emögött az élményszerzés és a fejlődés is csak a második helyen állhatnak. Éppen ezért alapvető elvárás, hogy kövesd az oktatók utasításait.
Ha ezt valamilyen okból nem tudod megtenni (mindegy, hogy stressz, rossz rádió, "okoskodás" miatt) nem fogunk tudni engedni repülni. Ennek pedig nem más az oka, mint hogy így nem tudjuk garantálni a biztonságod, illetve egyes helyzetekben a csoport érdekét sem tudjuk képviselni (pl. helikopter vagy időjárás miatti kötelező leszállás stb.)

REPÜLŐGÉPPEL...:
Manapság rendszeresen előfordulnak járatmódosítások, és messze nem csak a "fapados", hanem ugyanolyan arányban a "normál" légitársaságok esetében is. (mi már nem is igazán érezzük a különbséget...) Ennek oka esetenként az optimális kapacitáskihasználás miatti összevonások, a légterünk telítettsége, esetenként pedig csupán az Időjárás támasztotta kihívások a légi közlekedés számára. A végeredmény szempontjából végül is mindegy... Ezért ha olyan túrára jössz, ahol repülőgéppel utazunk a helyszínre, kérjük úgy intézd a dolgaid, hogy a másnapod legyen rugalmasan szabad, és ne kerülj csávába, ha késik a járat, ott éjszakázunk az átszállásnál stb. Sajnos ez előfordulhat.  

COVID-ÜGYI BIZONYTALANSÁGI KÉRDÉS: Kérjük, hogy túráinkra akkor jelentkezz, ha vállalod, hogy a túrán akkor is részt veszel, ha esetleg a jelentkezéskor érvényben lévő szabályok megváltoznak és PCR-teszt / oltási kártya lesz szükséges az utazáshoz. A "majd meglátom"- opciót nem tudjuk elfogadni.

LEMONDÁS: Amennyiben a túrát lemondod, illetve önhibádból, valamely feltétel nem teljesítése, pozitív PCR-teszteremény, illetve saját last minute döntésed (mindegy, hogy munkahely, családi presszió stb.) miatt nem veszel részt a túrán, úgy a túra teljes árát (minden lefoglalt szolgáltatást) ki kell fizetned. Abban az esetben, ha a helyed még sikerül betölteni (természetesen mi is erre fogunk törekedni), úgy a teljes összeg helyett csak 50 EUR átszervezési díjjal, és ezen felül a helyedet átvevő által nem igényelt, de általad megrendelt szolgáltatások díjával tartozol.