***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 


BRASSÓ, Erdély



„Van egy világ
Idő s embertörténelem felett!”



                


Időpont

hamarosan újra...



Jelentkezési határidő 

A helyeket jelentk
ezési sorrendben töltjük!
Előlegek fizetése (30%)


Helyszín 

Brassó - Erdély


Utazási infók 

Távolság: kb. 705 km - És ami a legfontosabb: a közlekedés és az útviszonyok ide bizony JÓK!

Utazás kisbuszokkal és egyénileg. A túrán fix számú egyéni utazásos és kisbuszos hely van, amiket jelentkezési sorrendben töltünk.

Útiköltség: 105 EUR / fő (az üzemanyagárak változásával változhat az útiköltség is)


Indulás: szombat hajnalban

Találkozó: Brassóban, a szállásnál

Várható visszaérkezés:
szerda este

Túra jellege

termikrepülés, lejtőszelezés, távrepülés


A TÚRA  

"Olyan sétára viszlek magammal, amelyen lépteink rendben követik egymást, odaültetlek a hegy tetejére, ahonnan minden vitás kérdésed megoldódik, és hagyom, hogy magad szűrd ki ebből az igazságodat."
(Antoine de Saint-Exupéry)


És ez így is Found. lesz... hiszen olyan tájra indulunk, amely számos írót, költőt megihletett, amely mélyre nyúló gyökerekkel kapaszkodik a történelmi időkbe, amelynek csendje, hangulata ma is a belső világodra visszhangzik...

Ha nem jártál még Brassóban, akkor itt az ideje, hogy elképzelj egy hangulatos, történelmi óvárost, ami közvetlenül a hegyek ölelésében fekszik, mindössze néhány perc sétára egy felvonótól...

A várost járva felfedezheted a luteránusok zarándokhelyeként ismert, gótikus stílusban épült Fekete-templomot, a brassói városfal tornyait és kapuit, elkódoroghatsz a kis utcákban, avagy simán csak kiülhetsz a szökőkúttal hangulatossá tett főtérre egy fagyival a kezedben... vagy sörrel... vagy borral. Az óvárosban szó szerint százszámra sorakoznak az éttermek, bárok, cukrászdák, amelyekben megismerkedhetsz a hagyományos erdélyi konyha ízeivel, vagy ha éppen úgy tartja kedved szinte bármelyik ismertebb nemzetközi konyha ínyencségeire rábukkanhatsz.

Ha megunod a nyüzsgő forgatagot, mindössze néhány lépés és máris a zöldben találod magad. A Tâmpa, másnéven a Cenk-hegy a Keresztényhavas hegytömb része, ez az a hegy, amin a főtérről is jól látható Brassó felirat is ékeskedik. Csodás túraútvonalak visznek fel a hegyre, de feljuthatsz a felvonóval is és máris tiéd a káprázatos panoráma.

Néhánytíz-kilométeres körzetben azonban már olyan további látnivaló-gazdagság vár, ami kimeríthetetlen lenne akkor is, ha egy hónapig maradnánk...

Csak néhányat említve közülük: a Barcarozsnyói vár és barlang, a Salamonkő-szoros, a Hétlétra Vízesés, Moécs - Pestera denevérbarlangja, hegyek-völgyek, patakok, nemzeti parkok...
No és ki ne hallott volna már a híres-hírhedt havasalföldi vajdáról, Vlad Ţepeşről, aki ismertebb nevét apja Sárkány-rendi tagsága után kapta: Vlad Draculea, avagy Drakula gróf...? Nos, a törcsvári kastély innen mindössze 30km, megér egy kis borzongást ez a kiruccanás is, ugye?

No és ami a legfontosabb: hol lehet itt siklóernyőzni?? Bizony több helyen is a környéken! Éppen ezért alkalmazkodva a szélirányhoz és egyéb időjárási körülményekhez változatos helyszíneken startolhatunk, változatos tájak felett suhanhatunk újabb és újabb égi panorámára rácsodálkozva.

Mi biztosan azon leszünk, hogy több helyszínt is megismerjünk, berepüljünk a környéken!


Repülhető napok ****


Időjárás
****
 

Ebben az időszakban nyárias, termikusan aktív időre lehet számítani, ami kiváló lehetőséget kínál - helyszíntől, napszaktól is függően - lejtőszelezésre, termikrepülésed csiszolására, távrepülő feladatokra - és arra, hogy rácsodálkozz az alatt elterülő mesébe illő tájra.



Starthely, leszálló **** 

korrekten starthelyek és leszállók jellemzik a környéket

A környező hegyekben több starthely garantálja, hogy a napszak megszokott széljárásainak megfelelően mindenkor ideális helyről indulhassanak a pilóták.






Nehézségi szint  **

Ezen a túrán képzettségi szinttől függetlenül bárki részt vehet, kezdő (legalább A-vizsgás) és gyakorlottabb pilóták is.


Transzfer
 
****

Saját buszokkal folyamatos transzfer az időjárásnak megfelelő starthelyekre.


Egyéb programlehetőségek *** 

A környék látnivalóinak, túralehetőségeinek változatos és gazdag tárháza egy esetlegesen rossz időjárású napon biztosan kárpótolják az elmaradt repülést! A részleteket lásd fentebb a túraleírásban.






Szállás
 ***+
 

Brassó Óvárosában fogunk lakni, egészen pontosan az óváros szélén található hatalmas park és a sétálóutcák bejárata között. Innen pazar kilátás nyílik a hegyekre és mindössze néhány lépés a városszéli  "zöld", miközben a történelmi városrész a kiülős éttermek, cukrászdák sok-sok tucatja csábít a repülés utáni leengedésre.
A szálloda saját parkolóval rendelkezik, így a környék egyik legnagyobb nehézsége is kipipálva ;)

Elhelyezés 2 ágyas szobákban, természetesen saját fürdőszobával, reggelivel.
A szálloda wellness-részleggel is rendelkezik: szauna, fitness, medence. (Zizit és bambit tuti találsz a városban, a körhintát pedig a termikek szolgáltatják hozzá... ;)








Étkezés  ***

kiváló (avagy még annál is kiválóbb!) reggeli a szálláson

A vacsorához mindent sétatávolságban találsz! A környék utcácskáiban különböző éttermek garmadája versenyzik a turisták kegyeiért - és bizony kitesznek magukért... De ha simán a "hideg" vacsora mellett döntesz, akkor irány a közért. (Figyelem: nem apartman, főzni nem fogsz tudni.)


Mennyibe kerül a túra?  

normál elhelyezés reggelivel: 425 EUR / pilóta
és 405 EUR / kísérő

egyágyas felár
140 EUR / fő
 

útiköltség: 105 EUR (az üzemanyagárak változásával változhat az útiköltség is)



Mit tartalmaz az ár?

     -  túraszervezés,
     -  4 éjszaka szállás,
     -  reggelit,
     -  transzferek a starthelyekhez és vissza,
     -  2 oktató felügyelete,
     -  közös távrepülések szervezése,
     -  rádióirányítás,
     -  helyszínismeret,
     -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
     -  elméleti oktatás,
     -  repülésnek nem kedvező időjárás esetén szabadidős programok szervezése,
     -  stb.


Egyéb költségek

     -  további étkezések,

     -  kiutazás (kisbuszainkban kb. 105 EUR / fő) - kb. 705 km.
     -  parkolási díj (ha saját autóval érkezel)
    
     -  légtérhasználati díj - (ha kérik...
) 
Részvételi és fizetési feltételek 

Túráinkra vonatkozó általános tájékoztatónkat ITT TALÁLOD


Túravezető




Útitársak 







Figyelem: per pillanat mindenféle személyes és adatvédelmi okok összességeként nem közlünk név szerinti utaslistákat. A csapatot ismerve azonban megbízhatsz benne, hogy lesznek jó arcok a résztvevők között, illetve privátban érdeklődhetsz nálunk ;)