***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

siklóernyős tanfolyamAlapfokú tanfolyam

Havonta két alkalmat is supplements adunk a kezdésre - március és október között!

A tanfolyamhoz folyamatosan lehet csatlakozni - mivel az elméleti oktatások az év során többször ismétlődnek, a gyakorlati képzés és haladás pedig személyre szabott.

Jelentkezést követően további részletes infót küldünk!


Elmélet: Az elmélet az év folyamán periódusonként ismétlődik - részben tantermi előadásokkal, részben terepen, párhuzamosan a gyakorlati oktatással.

Egyösszegű befizetés esetén 15.000.-Ft kedvezménnyel vághatsz bele az alapfokú siklóernyős képzésbe, így 195.000.-Ft helyett 180.000.-Ft-ért jelentkezhetsz tanfolyamunkra.

************

A siklóernyőzés nem csupán sport, sokkal inkább életforma. Iskolánk oktatási filozófiájáról, szellemiségéről reméljük személyesen is meggyőződsz majd. Itt mindössze elégedj meg annyival, hogy
nálunk olyan pilóták tanítanak siklóernyőzni, akiknek öt földrészen szerzett verseny- és távrepülési tapasztalatai, eredményei garantálják az igen magas szakmai és emberi színvonalat.

Nem ígérjük, hogy gyorsan tanítunk meg siklóernyőzni, azt azonban igen, hogy biztonságban és hatékonyan!

Ez azt jelenti, hogy néhány napos "gyorstalpalókkal" nem lehet olyan szintre eljutni, hogy a repülésben rejlő veszélyekkel szemben kellően védve legyél. Ez éppolyan képtelenség, mint néhány nap alatt alkalmazható nyelvtudásra szert tenni a semmiből... A siklóernyőzésben azonban a kevés gyakorlás, a hiányzó alapok, a gyér tapasztalat vállalhatatlan és kiszámíthatatlan veszélyeket hordoznak magukban!


Mi, a Fly Away csapatával arra törekszünk, hogy jó pilótákat neveljünk ki, akiknek a siklóernyőzés sokáig társa marad az életükben.
Büszkék vagyunk arra
, hogy pilótáinknak olyan biztos alapot adunk, amellyel "kedvükre vándorolhatnak a térben és az időben". Mi sem mesél erről jobban, mint az a sok élmény, amit megélnek: az A-vizsgát megszerző pilótáink jelentős része egy éven belül leteszi az önálló repüléshez szükséges B-vizsgát is, átrepüli a Balatont, illetve évről évre gyarapodik a 100+ km-es pilótáink száma!
Ám nem csak a kiemelkedő teljesítmények fontosak számunkra: évről évre örömmel tölt el bennünket, ha egy-egy nehezebb testalkattal, gyengébb képességgel megáldott növendéket juttathatunk stabil alapokhoz, önbizalomhoz és a repülés csodás élményéhez...

Éppen ezért a Fly Away csapatánál az A-vizsgák kiadása nem a tanfolyamon eltöltött napok számától, hanem kizárólag az elsajátított elméleti és gyakorlati tudástól függ! Ahogy mondani szoktuk: mindenki akkor kapja meg az A-vizsgát, amikor úgy érezzük "jól tudunk aludni", hogy a biztonságotokhoz és a hatékony repüléshez szükséges alapokat elsajátítottátok.
Ígérjük, hogy a teljes oda vezető utat élvezni fogjátok, és azon leszünk, hogy már a tanfolyam ideje alatt megrepüljétek első néhány órátokat!

Bővebben...
 


Intenzív alapfokú tanfolyam

BUDAPEST KÖRNYÉKÉN ÉS FEDÉMESEN


Tanfolyamok tavasztól őszig másfél havonta indulnak.

Igény esetén vállalunk egyéni időpontot is!


Legközelebb:

a nyár folyamán többször is!


További intenzív periódusok:
tavasszal, nyáron és ősszel is
(a pontos dátumokat mindig igyekszünk az érdeklődőkhöz is igazodni!)


Iskolánk minden évben több alkalommal is szervez "intenzív " tanfolyamot, amely a hagyományos képzéstől annyiban tér el, hogy viszonylag rövid idő alatt (a repülhető napok függvényében hétköznap és hétvégén is folyamatosan) próbáljuk megalapozni azt az alkalmazható siklóernyős alaptudást, amely a későbbi önálló repülésekhez szükséges. Ez minden nap kb. 7 óra elfoglaltságot jelent. Általában reggel 9-től délután 4 óráig tartanak a foglakozások, de az időjárási körülmények befolyásolhatják a napi menetrend kialakítását.
Bővebben...
 


Fly Away


Távrepülő SzabadegyetemA nevünk kötelez... Fly Away, elrepülni...
Célunk, hogy a sokszor tanácstalan, frissen végzett, ám lelkes pilótákat összefogjuk és egy jó hangulatú közösséget formáljunk belőlük, illetve - képzettségi szinttől függetlenül - minden érdeklődőt elindítsunk a távrepülés soha véget nem érő égi iskolájának első osztályában.

Ha szeretnél rendszeresen információt kapni programjainkról és felkerülni a haladó levlistára, akkor jelezd ezt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen!
Bővebben...
 

Biztonságtechnikai oktatás


Biztonságtechnikai táborainkban

biztonságtechnikai szakoktató irányítása mellett gyakorolhatod

a "B" és a "C" vizsga manővereit!


RDS = Real Danger Symulation, vagyis valós vészhelyzetek szimulálása


A vészhelyzetek kipróbálása és kezelése mindenki számára egyformán fontos repülésbiztonsági követelmény!

A biztonságtechnika (és a gyakorlati B-vizsga) célja ugyanis nem az, hogy a vészhelyzeteket csupán előidézni tanuljátok meg egy-két alkalom alatt… Sokkal inkább az a célunk, hogy hosszas, többszöri gyakorlás alatt valós, élő helyzetekben, aktívabb időjárási körülmények között repülve is alkalmazható reakciókészség alakuljon ki bennetek a gyakoribb vészhelyzetek kezelése és magasságvesztő manőverek alkalmazása terén. 
Bővebben...
 


Versenyzői kurzus


VÁRUNK MINDEN

MEGMÉRETTETÉSRE VÁGYÓ PILÓTÁT...JELENTKEZZ MOST!

  

Versenyre azért megyünk, hogy az általunk vélt és valós teljesítményünket összevethessük. Néha lehangoló az eredmény... A versenyrepülés nem pusztán a gyorsító  nyomása és az ész nélküli, agresszív repülés szánalmas keveredése.
Az ernyő készségszintű vezetése a beugró ebbe a kasztba. Ez nem kérdés, hanem feltétel. Ezt követi a mindezeknél fontosabb mentális felkészülés. Egy hét versenyzés alatt többet tanulhatunk, mint egy hónap önálló repülés alatt. Itt ugyanis sajátos tanulási helyzetben lehetünk. A saját döntésünkön kívül láthatjuk a többiek (a jobb pilóták) döntését is. Összevethetjük ezeket és azonnal meg is tapasztalhatjuk az eredményét.

Bővebben...
 


Újrakezdő tanfolyamNéha a körülmények sajnálatos alakulása folytán előfordulhat, hogy valaki akár éveket is kénytelen kihagyni...
 

 JELENTKEZZ MOST!
 


Az újrakezdés szándéka egyértelműen azt bizonyítja, hogy egy mélyről jövő belső elhatározás újra teret szeretne kapni az életünkben. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A sokéves kihagyás – függően attól a gyakorlottságtól, amellyel a félbehagyáskor rendelkeztünk – bizony meglepetéseket okozhat, amikor először kezdünk hozzá ismét az egykor tanultak gyakorlásához.
Aki figyelmen kívül hagyja, hogy a kihagyással megkopnak az egykor megszerzett képességek, az bizony nem csak a csalódottság érzését, de egy baleset lehetőségét is kockáztatja.

Bővebben...
 

Tandempilóta képzésTandempilóta képzés


HOGY MÁSOKKAL IS MEGOSZTHASD

A REPÜLÉS ÉLMÉNYÉT...
Iskolánk vállalja tandempilóták kiképzését is. A repülési élmény megosztása egy közeli hozzátartozóval, jóbaráttal, vagy bárki mással - rendkívüli élményt nyújt. Ehhez mérhető azonban a felelősség is, amit a tandempilóta vállal! Amíg egyedül repülünk, csak mi vállaljuk döntéseink következményét, de ha már utast viszünk, nemcsak magunkért tartozunk felelősséggel.

Bővebben...