***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 
siklóernyőzés az Atlasz-hegységben, Marokkó
MAROKKÓ

Kívánj valamit! - hiszen ez egy mesevilág!

Fedezd fel velünk az ezerszínű, ezerarcú Marokkót!

Mi vár ránk ott? Csupa ellentétek - óriási óceánparti lejtőzések, majd
a végtelen Atlasz-hegység meghódítása a levegőből, ezeréves legendák, kalandok, sivatagok, gazdag datolyaligetek, háttérként hófödte hegycsúcsok, cédruserdők, méz, meleg - mesevilág... Emlékszel?  Ez maga Rejtő Jenő világa ;-)


Időpont

hamarosan...

Már megszerettétek. Kétszer is... Most pedig megismételjük! Újra belevetjük magunkat Marokkó ellentétekkel tűzdelt ezerarcú mesevilágába. Sőt: többetek kérésére most egy éjszakával hosszabban időzünk az olyannyira megszeretett óceánparti "Sasfészekben" ;)
Ráadásul, most a repülés szempontjából a "leg-leg" időszakban térünk vissza, amikor az időjárás topon van, a térség már ontja a termikeket, de a szél még moderált marad ;)


Jelentkezési határidő 

A túra létszáma korlátozott. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük.

A jelentkezés visszaigazolását követően a helyed a repülőjegy megvásárlásával és 30% előleg befizetésével tudod biztosítani a túrán.

Repülőjegyek vásárlása: a jelentkezést követően azonnal. Utaztató partnerünknél csoportos jegyfoglalás vár (a külföldről érkezőknek előzetes egyeztetést követően lehetőség van egyéni egyéni helyfoglalásra).
Előlegek fizetése: 30%  


Helyszín  

Két fő helyszínünk Marokkó - és repülésünk - két ellentétes világát mutatja be több környékbeli starthellyel.

Óceánpart - Agadirtól délre, Mirleftben lesz első szállásunk, ahol a szobából kilépve rögtön a medencénél és egyben a starthelyen találod magad. Végtelen az óceánpart lejtője... Vagy ha nem is 302 Found

Found

The document has moved here.

végtelen, hát tényleg a beláthatatlanban húzódik a határ...

Atlasz-hegység - Ki ne látta volna már siklóernyős fotókon ezeket a végtelen hegyvonulatokat és ki ne fürkészte volna vágyakozással, hol is húzódik ez a repülésre csábító gerinc? Hol zöld, hol sziklás, hol éles, hol gömbölyded formák jellemzik ezt az összefüggő, időtlen hegységet, ami önmagában hordozza a Marokkóra olyannyira jellemző ellentéteket... Most itt van, hódítsd meg Te is! 


Utazási infók

Utazás repülővel Marrakeshbe. Onnan a szokásos módon kisbuszokkal rójuk az utakat.

Indulás: március 14. kedd

Visszaérkezés: március 21. kedd

Túra jellege


hegyi repülés, termikrepülés, távrepülés és óceánparti lejtőszelezés


A TÚRA 

Belevetjük magunkat a mesés keletbe, ifjúkorunk Rejtő-regényeinek ellentétek uralta világába...

Lesz itt minden kérem szépen, ami csak szem-szárnynak ingere! (ez a "szem-szárny" szójáték tudom, megér egy szardíniás kávét, de nem bírom kihagyni...;-)

Marokkó változatos világa éppen olyan, mint Marrakesh kihagyhatatlan piacának forgataga: mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők jól megférnek egymás mellett itt, az Ezeregyéjszaka varázsában, ahol elbűvölik érzékeinket a vibráló színek, fűszeres illatok, gazdag keleti ízek, hagyományos hamamok...
Éppen így korbácsolja fel szárnyainkat is Marokkó világa: egyszer a végtelen óceánparton suhanunk, kietlen, sivatagos tájak felett, másszor az Atlasz-hegység előlejtői és pálmafák uralta zöld kertek felett tekerve bámuljuk a magas-Atlasz háttérben húzódó örök-hófedte csúcsait.

ÓCEÁNPART - NID D'AIGLE, MIRLEFT
Agadirtól délre sorban húzódnak a starthelyek az óceánpart mentén. Mi olyan "főhadiszállást" kerestünk számotokra, ami egyszerre minden csodát megad!
Magával a szállással lentebb részletesebben megismerkedhettek majd, egyelőre legyen elég annyi, hogy éppen a szobából kilépve: nicsak, egy medence és maga a starthely!
Ennek ellenére nem fogunk ehhez az egyetlen starthelyhez ragaszkodni, ha kedvünk szottyan felkerekedünk és berepüljük a környék változatos parti lejtőit. Most 4 éjszakát töltünk itt, hogy minél jobban bebarangolhassuk ezt a biztos repüléseket adó régiót!

 

ATLASZ-HEGYSÉG
A morajló óceánpart hamar sivatagba vált, majd körbevesznek a zamatos datolyaligetek, fölénk emelkednek a hegyek, és egyszer csak felbukkan a 4160 méter magas Toubka csúcsa, amely még nyáron is hatalmas hósipkát visel.
A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen kivételes kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek, ahol egyetlen képeslapon megférnek a pálmafák, a hó és természetesen mi is rajta leszünk!


Második szálláshelyünk Marrakechtől délre, az Atlasz-hegység Aguergour starthelyének közelében, Lalla Takerkoustban lesz, most közvetlenül a tó mellett. Ráadásul az egész szálláshely csak a miénk lesz erre a pár napra ;)
Innen karnyújtásnyira található a "dél gyöngyének" is nevezett Marrakesh, melyet a XI. században alapítottak az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott a városra.
Gyönyörű kirándulás a környéken meglátogatni a Magas-Atlasz által körülölelt Ourika-völgyet, mely egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika-folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki.
A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába... Persze az az igazi, ha megnézzük ezt a csodát égről, földről egyaránt ;-)
Repülhető napok ****


Időjárás **** 

Marokkóban ilyenkor igazán jól repülhető időjárás vár minket, élednek a termikek, kellemes hőmérséklet uralkodik, miközben a szél még megfelelően moderált marad a jó repülésekhez.


Starthely, leszálló ****  

Változatos, különböző starthelyeket fogunk használni szélirány szerint.
Mindegyik alatt kényelmes, hivatalos leszálló terület - távrepülés közben pedig szokás szerint. "Ami akad."Nehézségi szint  **


Az óceánparti egyenletes szél kivétel nélkül mindenkinek kiváló bemelegítés.

Az Atlasz-vidéket pedig mindenki tudásszintjének megfelelően tudja kiaknázni. A rutinos pilóták gyönyörű távokkal kacérkodhatnak, a kezdőbbek pedig simán kipróbálhatják, hogy milyen egyet-egyet repülni egy képeslapban ;-)


Transzfer
 
****

9 személyes kisbuszokkal bonyolítjuk a felszállítást, illetve a visszaszállítást is a kurzusról.


Egyéb programlehetőségek *****+

Komolyan gondolj bárki is, hogy lenyűgöző szabadidős program nélkül maradhatna egyetlen percre is Marokkóban?! Ejnye, no... Sokkal inkább az okoz majd nehézséget, hogy mit is válogassunk ki a programlehetőségek gazdag tárházából ;-)
A kulturális programok, a természetei csodák, a nyüzsgő mesevilág felkutatása bizony csúfot űzhetnek a válogatni próbáló pilótákból és hozzátartozókból... A legfontosabb program tehát találni egy piacot, azon egy réges-régi lámpást, amit megdörzsölgetünk és azt kívánjuk az előbújó Dzsintől, hogy álljon napi 1001 óra rendelkezésünkre, hogy mindent megnézhessünk, megrepülhessünk, megkóstolhassunk, ami - tudjátok ;-) - "szem-szárnyak" ingere!
Szállás ***** 

Mindkét szálláshely mesebeli félpanzióval, jó hangulattal vár bennünket!

Az óceánparton - amint már szó volt róla - közvetlenül a Nid d'Aigle starthelynél lesz a szállásunk. Elhelyezés alapesteben két- és háromágyas, hagyományos marokkói stílusban felújított szobákban, mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik.
Lehetőséged van a túra teljes időszakára egyágyas elhelyezést kérni felár ellenében!
A szállás rendelkezik medencével, saját étteremmel, hamammal és pazar kilátással az óceánra. Habár a medencézéshez egyelőre talán hűvös lesz, de azért vagány ;-)
Ahogy túráinkon megszokhattátok, mi csak párokat bújtatunk közös franciaágyba ;-)Az Atlasz-hegység lábánál Marrakech és az Aguergour starthely között, a Lalla Takerkoust tó mellett közvetlenül. Igen, idén szálláshelyet váltunk!
Egy egész kis hotel a miénk lesz erre az időszakra, mégpedig nem is akármilyen környezetben: úszómedence, terasz a tó mellett gyönyörű kilátással, finom reggelivel, vacsorával...
A normál elhelyezés itt is kétágyas szobákban, illetve két hálószobás apartmanokban történik - saját fürdőszobával.
Aki a túrára egyágyas elhelyezést választ, az itt is külön szobát kap ;)Étkezés  ****

Mindkét szálláshelyen félpanzió vár bennünket.

Megismerkedünk a marokkói nemzeti ételekkel, a mesés kelet gazdag, változatos ízvilágával.
Azt mondják a "tapasztaltak", hogy ha egyszer véletlenül ebédidőben Marrakechbe tévednénk, érdemes belekóstolni! A Djemaa el-Fna főtér bábeli forgatagban zenészek, mutatványosok, árusok, kígyóbűvölők (komoly... ráadásul Peti a kobrák barátja... ;) és mesemondók kötik le a járókelőket, miközben a főtér mentén számos étterem található, amik közül az emeleti terasszal rendelkezők a tuti tippek, mivel innen remek kilátás nyílik a főtérre! Az étkezést ledolgozandó, érdemes besétálni a szuk sikátoraiba, ahol az üzletekben csak késő este hagy alább az egész napos sürgés-forgás. A sikátorok, átjárók és az ezernyi üzlet útvesztőjében a különféle foglalkozások mestereit elkülönülten találjuk; létezik kelmefestők és aranyművesek szukja éppúgy, mint szőnyegkészítők és agyagművesek szukja is.
Mennyibe kerül a túra?  

... EUR / fő - félpanzióval! - vagyis erre már igazán nem sok költés rakódik helyben... ;) + repülőjegy

Egyágyas felár: ... EUR

Az áremelkedés "blokkolására" a csapat érdekében csoportjegyet foglaltunk. Ha jelentkezel, megküldjük a részleteket.
A jegyet utaztató partnerünknél rendezheted.
A jegyek ára tartalmazza az illetéket, 1 db feladott poggyászt (23 kg) és 1 db kézipoggyászt (8 kg).
 
Aki külföldről érkezik, annak előzetes egyeztetést követően lehetőséget adunk egyéni jegyfoglalásra.

A helyek foglalása a repülőjegyek megvásárlásával és 30% előleg befizetésével történik.


Mit tartalmaz az ár? 

     -  túraszervezés,
      -  7 éjszaka szállás,
      -  félpanzió mindkét szálláshelyen,
      -  transzferek Agadir - Nid d'Aigle - Lalla Takerkoust - Agadir között,
      -  transzferek a starthelyekre,
      -  visszaszállítás az aznapi kurzusról,
      -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
      -  elméleti oktatás,
      -  helyszínismeret,
      -  szabadidős kirándulá
sok, kulturális programok szervezése,
      -  zizi-bambi-körhinta helyett itt Dzsin-tajine a mondás ;)
      -  stb.

Egyéb költségek

      -  további étkezések,
      -  italok, 
      -  starthelydíj (ahol kérik),
      -  fakultatív programok (ha van belépő),
      -  utasbiztosítás (mindenki saját magának köti meg),


Részvételi feltételek

- érvényes pilótapapírok és kötelező felelősségbiztosítás az ernyőn,
- utasbiztosítás (siklóernyőzést tartalmazó sportkiegészítéssel),
- teljes felszerelés (mentőernyő is!!),
- rádió (amelyen beállítható a 7.33 csatorna),
- előzetesen le kell adni a pilóta és az ernyők minden adatát (a jelentkezőknek küldünk kérdőívet a szükséges adatokról).
Fizetési és részvételi feltételek
 

Túráinkra vonatkozó általános tájékoztatónkat ITT TALÁLODTúravezető

Simonics Péter


Útitársak


Figyelem: per pillanat mindenféle személyes és adatvédelmi okok összességeként nem közlünk név szerinti utaslistákat. A csapatot ismerve azonban megbízhatsz benne, hogy lesznek jó arcok a résztvevők között, illetve privátban érdeklődhetsz nálunk ;)