***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

AZORI-szigetek, Sao Miguel


"pillangók a Jurassic parkban"

"Atlantisz nem csak egy legenda..."


(Cross Country)


Időpont


hamarosan...

Miközben az Atlanti-óceán közepén található Azori-szigetek hangulata a brazil életérzést idézi, a repülési lehetőségeket felturbózza a természet végtelen gazdagsága: buja zöld lejtők kínálnak starthelyet minden szélirányra az óceánparti lejtőktől egészen a legmagasabb csúcsokig.
A Cross Country szerint kicsit olyan, mintha egy vulkán kráterébe csempészett óriási üvegházban repülnél, elképesztő méretű páfrányok, zúgó vízesések fölött és a sok színes siklóernyő mind-mind pillangó lenne a Jurassic Parkban...  

Jelentkezési határidő 

A túra résztvevői létszáma korlátozott.

A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük.Helyszín 

Sao Miguel, Azori-szigetek


Utazási infók

Utazás repülővel - Budapestről!

A tartható repülőjegyárak érdekében csoportos repülőjegyet foglaltunk.
Ettől eltérő, egyéni repülőjegy foglalásra csak külföldről érkező útitársak estében van lehetőség.

A részleteket jelentkezéskor megküldjük. 

Fapados járat nem visz az Azori-szigetekre - de célállomásunk szempontjából talán jobb is

403 Forbidden

Request forbidden by administrative rules. így.

Szinte érintetlen, még le nem rombolt természeti kincsek gazdagságától roskadozik az egész szigetvilág! Tiszta, termálvizes természetes medencék, kristályosan csillogó tengervíz, kövér szardíniák a grillen - még a ritka, romlatlan helyek közé tartozik... ;)


Túra jellege

tengerparti lejtőszelezés,
termikrepülés,
kisebb távok
+ nyaralás

A TÚRA  

Az Atlanti-óceán közepén fekvő Azori-szigetcsoport a fenntartható turizmus szempontjait értékelve nem is olyan régen második helyet vívott ki magának a National Geographic listáján. 
Persze ez "csak" egy cím... De látni fogjátok: bizony megérdemelte! Készüljetek lélegzetelállító tájakra, lenyűgöző vulkanikus kráterekre, kristálytiszta vízre és különlegesen pazar, változatos erdőségekre.

Az Azori-szigetek a nyugalom földdarabja - távol a világ zajától, az otthoni stressztől... Az idő mintha megállt volna a gyönyörű Sao Miguel fölött. Álomvilág ez azok számára, akik érintetlen természeti szépséget, buja növényzetet, varázslatos krátertavakat, festői falvakat és nyugalmat keresnek. A szigetcsoport a túrázók fellegvára.

Nem csak a táj gazdag, változatos és a szó legigazibb értelmében szikrázóan sokszínű, de a starthelyek, a repülhető területek is ezer arcukat mutatják!
A szigeten 15 hivatalos és rendszeresen használt starthelyet találunk. Kihagyhatatlan a vulkanikus krátert (kéretik tátott szájjal, leesett állal...) megbámulni felülről, megcsodálni a víz minden árnyalatát felvonultató tavakat, a hol csillogó, hol mélykék tengeröblöket, ahogy kétségkívül felejthetetlen élmény együtt emelkedni a termikekben a sziget méltóságteljes ragadozó madaraival, a levegő "professzoraival"...

Nem véletlen, hogy Sao Miguel immár 23 alkalommal adott otthont az egyik leghíresebb repülős fesztiválnak augusztusban. Mi ezt az időszakot azonban elkerüljük a vele együtt járó tömeggel együtt, hogy nyugodalmasabb repülésekhez juthassunk ;)

Akik jártak már az Azori-szigeteken osztják a véleményt: a legendás Atlantisz, az Atlanti-óceán mérhetetlenül gazdag és boldog gyöngyszeme talán nem is süllyedt el... Kézzel fogható valóságában itt van - csupán a csukott fülű, csukott szívű, csukott szemű emberek elől rejtették el az Égiek ;)

Apropó. Ismeritek Jean-Baptiste Chandelier Weightless című videóját? Nem is választhatott volna szebb kezdő képkockákat a Sao Miguelnél... és persze több helyen újra és újra felbukkan A sziget...

KATT IDE, hogy megnézd, avagy felidézd a páratlan látványt ;)


Repülhető napok
****


Időjárás **** 

Az óceán kellemes, "átmenti" klímát varázsol a szigetre. Sosincs hőség, sosincs fagy. Szeptemberben  25 C körüli csúcshőmérsékletre és 17 C körüli minimumra számíthatunk miközben a csapadékos napok száma viszonylag kevés, a szél moderált, az óceán vize pedig nagyjából 22 fokos.  

Valamelyik szemet gyönyörködtető partot folyamatosan megfújja a szél, így változatos tengerparti tájak, kristálytiszta vizek fölött lógathatjuk a lábunkat, amíg csak rá nem ununk... Vajon ráununk? Nem biztos... Lehet,  hogy egyszerűen csak elcsábítanak a szárazföld kellemes, enyhe termikeket gazdagon árasztó domborulatai, vulkanikus kráterei ;)
A felhőalap általában 1.100 méter körüli. Ritkán emelkedik csak 1.400 méter köré, de ilyenkor megteheted, hogy elstartolsz a sziget egyik felé, kitekersz és átrepülsz a másik felére - a felhők fölé!


Starthely, leszálló *** 

A starthelyek magassága 3 - 950 méter között váltakozik.
Óceánpart...
Vulkanikus kráter...
Valamit minden napra kisorsol nekünk az Időjárás és/vagy helyi vezetőnk ;)Nehézségi szint  **

kezdőknek (minimum A-vizsga)
és haladóknak egyaránt ajánlottTranszfer
 
****

A szigeten 9 fős kisbuszokkal közlekedünk.

Egyéb programlehetőségek **** 

A repülések mellett, velük összekötve, végigjárjuk Sao Miguel látnivalóit. A viszonylag kis távolságok miatt rendkívül sok és változatos program elérhető. Betekinthetünk például a Pokol szájába (Boca do Inferno), vagy megismerkedhetünk a sziget mélységeivel, magasságaival... Rejtélyes sűrű erdőségek, bambuszligetek, zuhogó vízesések, fürdőzés vulkanikus medencékben, bálnales, likőrgyár, teaföldek, csillagvizsgáló, búvárkodás... 
Unikum, hogy Európa partjaihoz közel 14 méteres ámbráscetet láthatunk testközelből, amint épp dézsányi planktont nyelve az oldalára fordul hajónk mellett. Emellett nem kell órákat utazni Európán túlra, hogy delfineket lássunk vagy akár együtt ússzunk velük!  A szigeteken kék szalagként végigfutó hortenziasövények választják el a portákat egymástól, s kontinensünkre nem túlzottan jellemző módon friss ananászt, teát és dohányt ízlelhetünk az ültetvényekenSzállás
 ****
 

Szállásunk csupán 800 méterre az óceán partvonalától helyezkedik el. Kültéri- és beltéri medencék, két- és háromágyas, erkélyes szobák - reggelivel. Ja, és zizi, bambi, körhinta... ;)
Étkezés***


A szigetlakók a mai napig földművelésből és halászatból élnek. A meredek domboldalakon, azok színes parcelláin mindenütt tehenek legelésznek békésen, akiknek tejét még ma is nagy bödönökben hozzák le a hegyről lóháton, hogy utána feldolgozzák, vagy hajókon Lisszabonba szállítsák. Az emberek kedvesek, barátságosak, rendkívül segítőkészek, jókedvűek és nem sietnek sehova. Kevés ilyen békés helyet találni már Európán belül. A természeti szépségek mellett gazdag a szigetek folklórzenéje, tánca és kiváló gasztronómiával büszkélkedhetnek az itt lakók. Igazi ínyencségnek számít a cozido (párolt hús friss zöldséggel), melyet a Furnas közelében található geotermikusan aktív földbe helyeznek és órákkal később a vulkán hőjétől megsülve vesznek ki fogyasztásra készen. Emellett kiváló marhahússal és helyi borokkal olthatjuk szomjunkat.

Mennyibe kerül a túra?  

... EUR - 2 és 3 ágyas elhelyezéssel, reggelivel

Mit tartalmaz az ár? 

      -  túraszervezés, 
     -  7 éjszaka szállás 2 és 3 ágyasszobákban,

     -  reggeli,
     -  transzfer a repülőtérről a szállásra és vissza,
     -  transzferek a starthelyekhez és vissza,
     -  oktatói felügyelet,
     -  helyszínismeret,
     -  meteo-figyelés, időjáráselőrejelzés,
     -  elméleti oktatás,
     -  szabadidős programok szervezése,
     -  no és satöbbi...


Egyéb költségek

-  további étkezések,
-  starthelydíj (ha kérik).


Fizetési feltételek
 


A túrán a helyed véglegesíteni repülőjegyed megvásárlásával és 30% előleg befizetésével tudod. 

A fennmaradó összeget Euróban, a helyszínen kell fizetni.

Visszamondás esetén az út előtt 45 nappal a túra teljes díjának 70%-át,14 nappal 20%-át, 7 nappal 10%-át, 3 napon belül pedig 0%-át térítjük vissza (illetve a befizetett összeghez képest a különbözetet ki kell fiz
etni).

A repülőjegyeket közvetlenül utaztató partnerünknél intézheted, illetve lehetőség van egyéni repülőjegyfoglalásra, ha külföldről érkezel. Ebben az esetben jelentkezéskor megküldjük neked az alap repülőjegy adatait, amihez igazodnod kell. 

Túravezető(k)

Simonics Péter


Útitársak Figyelem: a résztvevők listáját az interneten csupán kéthetente, így előfordulhat, hogy nem teljes a névsor. Nem az internetes listát használjuk adatbázisként, ez csak segítséget ad nektek, hogy találtok-e barátokat, ismerősöket a társasában ;-)