*** Tanfolyamkezdés 2024 *** LIJAK, Húsvét márc. 29 - ápr. 1. *** MACEDÓNIA, május 14-20. ***                                             ***  BASSANO del Grappa ;), április 17-21.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 


Fly Away


Távrepülő SzabadegyetemA nevünk kötelez... Fly Away, elrepülni...
Célunk, hogy a sokszor tanácstalan, frissen végzett, ám lelkes pilótákat összefogjuk és egy jó hangulatú közösséget formáljunk belőlük, illetve - képzettségi szinttől függetlenül - minden érdeklődőt elindítsunk a távrepülés soha véget nem érő égi iskolájának első osztályában.

Ha szeretnél rendszeresen információt kapni programjainkról és felkerülni a haladó levlistára, akkor jelezd ezt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen!

távrepülés Szlovéniában Haladó oktatásunk az év aktív időszakában rendszeresen várja az érdeklődő pilótákat! A kezdőlapunk jobb oldalán található boxban a várható időjárás függvényében kitűzzük a következő programot.
Ennek keretében tervezünk (1) időponthoz kötött, előre magadott dátumra szervezett programokat és (2) Időjárás függvényében, spontán távrepüléseket, akár hétköznapra is.
Csörlőzésre, termikrepülésre, közös távrepülésekre és egynapos külföldi kiruccanásokra egyaránt számíthattok!

A program keretében ki-ki tudásszintjének megfelelő segítséget kap oktatóinktól.

A legkezdőbb haladók "termikszimatoló" programjaink keretében ismerkedhetnek meg a lejtőszelezéssel és a távrepüléshez nélkülözhetetlen termikrepülés hatékony technikáival.

Akik pedig már egy lépéssel előbbre járnak, azoknak közös távrepülést szervezünk. Elemezve a nap időjárását egy előzetes megbeszélést követően kiírjuk a napi feladatot. A távot többnyire egy oktató is veletek együtt teljesíti, segíti repüléseteket, illetve utólagosan kielemezzük a teljesítményeket.

Oktatóink - Simonics Péter (a Fly Away vezető oktatója, a Magyar Távrepülő Válogatott Szövetségi Kapitánya, cél-táv világcsúcstartó pilóta, sokszoros magyar bajnok...) vezetésével - a hazai élvonal pilótái,
akik szakmai és mentális tanácsokkal, gyakorlati segítséggel látják el a résztvevőket és persze nem utolsósorban a mesterfogásokra tanítanak mindenkit képzettségi szintjétől függetlenül.

Ez a programunk több szempontból is igen hasznos. Egyrészről ez egy elméletben és gyakorlatban szakmailag mély tartalommal bíró továbbképzés, másrészről az itt kialakuló ismeretségeknek köszönhetően a pilóták később már önálló csoportokat alkotva járhatnak majd együtt repülni. Így senki sem fogja többé érezni a magára hagyott, repülni vágyó kezdő magányosságát.

A Fly Away Távrepülő Szabadegyetem programjainak időpontjairól a honlapunk kezdőoldalának jobb oldalán található boxban tájékozódhatsz.