***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 
A Fly Away Team tevékenységi engedélyei


A Fly Away a legrégebben működő siklóernyős iskola Magyarországon, 1991-ben alakult meg.

Voksunkat elsősorban a jogszerű és biztonságos repülés mellett tettük le - tapasztalatból tudjuk, hogy csak a megfelelő szakmai és emberi háttér képes garantálni a folyamatos fejlődést, a nyugodt, biztonságos, élménydús és hatékony repülést.

A siklóernyősökre éppen úgy vonatkoznak a légi közlekedés szabályai, mint bármelyik légijárműre. Kérjük, hogy ha iskolát választani készülsz - saját érdekedben - alaposan járj utána az érvényes engedélyeknek, akár a Légügyi Hatóság honlapján! Siklóernyős képzésre kizárólag a "paragliding" megjegyzéssel ellátott engedélyek érvényesek.

Az, hogy érvényes képzési engedéllyel rendelkező szervezethez tartozz nem csak a tanfolyam ideje alatt fontos, de egészen a B-vizsgáig, amíg hivatalosan növendék vagy, illetve bármilyen egyéb továbbképzés esetén (csörlőzhető minősítés megszerzése, biztonságtechnikai képzés, tandempilóta képzés, segédmotoros és segédmotoros trájk oktatás, oktatói képzés stb.)
Jogosításokat és minősítéseket csak érvényes képzési engedéllyel rendelkező szervezet állathat ki, illetve a kiadott egységes képzési tematika alapján dönthet régebbi jogosítások befogadásáról.

A Fly Away Team pilótái, növendékei és tandemutasai számára a SiRESZ-szel (Siklórepülő Szövetség) együtt olyan, hézagmentes jogi és szakmai hátteret teremtett, amely mindenki számára garantálja, hogy csak a repülés élményére figyelhessen, papírjai és háttere bármilyen ellenőrzésen megállja a helyét.

A Fly Away Team a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által a Ciervo Kft. részére kiállított tevékenységi engedélyek alapján, "Fly Away Team" márkanév alatt végzi tevékenységét. A Ciervo Kft. tevékenységi engedélyeit kizárólagosan a Fly Away Team használja.

KÉPZÉSI ENGEDÉLY:  IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEG

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala honlapján folyamatosan frissítve közzéteszi az engedéllyel rendelkező szervezetek listáját, amely kivétel nélkül minden engedélyes szervezetet tartalmaz. Siklóernyős képzésre kizárólag a "paragliding" (siklóernyő) megjegyzéssel ellátott szervezetek jogosultak.
A LÉGÜGYI HIVATAL HONLAPJÁN AZ ENGEDÉLYES SZERVEZETEK LISTÁJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEG

TEMATIKA SIKLÓERNYŐS KÉPZÉSHEZ: IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEG
(A siklóernyős képzéshez jóváhagyott, jelenleg érvényben lévő tevékenységi engedélyek mellékletét egységesen a SIRESZ és a Fly Away Team által közösen kidolgozott tematika képezi, melyet a fenti linkre kattintva Te is megismerhetsz.)

A FLY AWAY TEAM ÉS A SIRESZ KÉPZÉSVEZETŐJE: Simonics Péter

Szerződött oktatóink a 2023. évre:
- Simonics Péter - képzésvezető, biztonságtechnikai szakoktató, tandem szakoktató
- Szűcs-Gáspár Kinga - oktató
- Bencsik István
- oktató, csörlőkezelő szakoktató, PPG-szakoktató, tandem szakoktató, PPG-trájk szakoktató
- Bencsik Zsolt - oktató, csörlőkezelő szakoktató
- Gaskó János - oktató
- Szatmári Balázs - oktató


SIKLÓERNYŐS TANDEM REPÜLÉS
- TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY - Ciervo Kft.:
IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEG

Szerződött tandempilótáink a 2023. évre:

   - Simonics Péter - képzésvezető, tandempilóta, tandem szakoktató
  
- Bencsik István - tandempilóta
   - Bencsik Zsolt - tandempilóta

   - Szatmári Balázs - tandempilóta

ADMINISZTRÁCIÓ: A SIRESZ E-Titkár rendszerével szerződésben.