***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

REBISZ  


Felhívjuk minden pilóta figyelmét, hogy a repülőesemények bejelentése kötelező a REBISZ felé! Ennek elmulasztását az NKH-LH bírsággal sújthatja.
Bejelentés: SIRESZ REBISZ +36-20-2957779
Mi is az a REBISZ?

REBISZ = Repülés Biztonsági Szolgálat
NKH - Nemzeti Közlekedési Hatóság
LH - Légügyi Hatóság
SIRESZ - Siklórepülő Szövetség

Minden pilótának REBISZ tagsággal kell rendelkeznie. A Fly Away pilótái a kiváltott, érvényes liszenszeik által rendelkeznek REBISZ tagsággal. Klubtagjaink és a kapcsolódó események a SIRESZ által a SIRESZ önálló REBISZ szervezetéhez tartoznak.

A REBISZ jogosult felügyelni a saját üzemeltetését érintő minden olyan cselekményt vagy egyéb folyamatot, (belső) rendelkezést, amely a repülésbiztonságra valamilyen kihatással lehet. Szakmai felügyeletet gyakorolhat felette a KBSZ (Közlekedésbiztonsági Szervezet) valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

A REBISZ szervezetek elsődleges feladatuknak tekintik a sport- és szabadidős célú repülések, illetve az abban résztvevők, biztonságának szolgálatát. Ennek megfelelően tevékenységük fő célja a megelőzés.
A REBISZ tevékenységének nem célja a szankcionálás, nem szab ki bírságot, a vizsgálat során feltárt részletek bírósági eljárásban nem használhatók fel!
Feladata ezzel szemben, hogy kivizsgálja a már kialakult veszélyhelyzeteket, a bekövetkezett baleseteket, eseményeket. Egy-egy repülési esemény hátterének feltárása rávilágíthat visszatérő problémákra (pl. konstrukciós hibák), illetve olyan összefüggéseket világíthat meg, olyan tanulsággal szolgálhat, amely alkalmas arra, hogy megelőzzük a hasonló balesetek bekövetkezését.
Kérjük, ne csak a várható büntetés elkerülése vége, de a REBISZ által nyújtott, minden pilóta számára hasznos tevékenység miatt is zetia online pharmacy tiszteljétek meg bizalmatokkal (bejelentésetekkel) a vizsgálatokra kijelölt személyeket!



Mi minősül "repülőeseménynek", mit kell bejelenteni?


Minden olyan rendellenes repülési helyzet, baleset vagy esemény, amely személyi sérüléssel vagy anyagi kárral jár, vagy járhatott volna.


  
Hol kell bejelenteni a repülőeseményeket?

A siklóernyős repülőeseményeket a SIRESZ REBISZ felé itt jelentheted be:

SIRESZ REBISZ +36-20-2957779

FIGYELEM: A különböző szervezetek REBISZ szolgálatainak semmi, de semmi köze egymáshoz!
(Tessék szépen megjegyezni, hogy hová tartozol...)


  
Mikor kell bejelenteni a repülőeseményeket?

Lehetőleg azonnal. De ha elmulasztod, még mindig "jobb későn, mint soha".


  
Bővebb információ a SIRESZ honlapján IDE KATTINTVA