***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 


Tandemrepülés


...hogy madártávlatból szemlélhesd a világot...JELENTKEZZ MOST!
Tandemrepülésünket elsősorban azoknak ajánljuk, akik ízelítőt szeretnének kapni a siklóernyőzésből, illetve egy életre szóló szabadrepülési élménnyel gazdagodnának. 

Mindenki számára fontos az első benyomás. A tandem siklóernyőzés segítségével az első páholyból élvezheted ezt a csodálatos élményt. Utasaink profi pilóták vezetésével, a lehető legnagyobb biztonságban érezve magukat nézhetnek szembe a felülről kitáruló világgal és önmagukkal…

Ha azonban azzal kacérkodsz, hogy szeretnél megtanulni siklóernyőzni, akkor próbaként inkább a Szárnybontogató Napokat ajánljuk, ami 2+1 nap alatt szinte minden felmerülő kérdésedre választ ad, ahol első kézből tapasztalhatod meg az ernyőkezelést, és amely segít eldönteni, hogy fellobbanó lelkesedésről vagy igazi szerelemről van szó.

A Fly Away Team tevékenységi engedélyeinek megtekintéséhez KATT IDE

Helyszín, időtartam  

A siklóernyőzés erősen időjárásfüggő sport, így döntően az adott nap időjárási viszonyai, széliránya határozza meg, hogy a lehetséges starthelyeket és a repülési lehetőségeket. 

Mennyi ideig tart a tandemrepülés?

A repülés időtartama az időjárási körülményektől és a tereptől függ, de legalább 10 percet garantálunk! Ám tandempilótáink szeretnek repülni ;-) Így, ha az időjárási körülmények lehetővé teszik és élvezed a repülést, akár sokkal tovább is 302 Found

Found

The document has moved here.

a levegőben maradhattok!

A tandemrepüléshez szükséges, hogy az időjárási körülmények megfelelőek legyenek ahhoz, hogy
a lesikláson túl lejtőszél vagy termikek segítségével hosszabb ideig is a levegőben tudunk maradni. Ahhoz, hogy a repülés a legnagyobb élményt nyújtsa és tandempilótánk a legoptimálisabb startidőpontot választhassa ki, előfordulhat, hogy a starthelyen várni kell. Hozz magaddal jó adag türelmet, nyitottságot, érdeklődést és szívd magadba a természet illatát!

Az előre egyeztetett időpont előtt egy-két nappal visszajelzést küldünk a friss meteorológiai előrejelzések függvényében. A nap alkalmasságának megítélése kizárólag tandem pilótánk hatásköre, mert ehhez komoly szakmai tapasztalat szükséges (számunkra nem feltétlenül a strandidő az ideális!) A siklóernyőzéshez nem megfelelő időjárás esetén másik időpontot adunk.

A repülés helyszíne


Általában Budapest környékén (kb. 60 km-es körzetében) repülünk, de a biztosabb repülést ígérő csörléseket a Kartali-csörlőpályán vagy Kalocsa repterén szervezzük.

Mi a csörlésből történő tandemrepülést részesítjük előnyben. Ilyenkor a hegyet egy csörlőszerkezet helyettesíti, ennek segítségével emelkedik a levegőbe a siklóernyő. A tetőponton a pilóta leold, innentől szabadon siklik az ernyő a levegőben.
Változó, vagy kiszámíthatatlan szélirányban, esetleg gyengébb, nyugodtabb időben messze a legbiztosabb és legbiztonságosabb repülési élményt nyújtja.

Mik a csörlésből történő repülés előnyei?

- Nem kell előtte hegyet mászni.
- Gyorsabb start, kevesebb várakozás idő. Hegyi start esetében ki kell várni az optimális startszelet, amely meg fog tartani a lejtőben – ez akár több óra is lehet, míg a csörlésből történő repüléshez sokkal szélesebb skálája alkalmas a szélerőnek.
- Könnyebb, biztosabb start. Míg a hegyi starthelyek egy része kisebb, kövesebb, ezért ott nagyon is ideális szélviszonyokra van szükség, addig a csörlő egy egyenletes, közel sík talajról emel el, ahol sokkal könnyebb mozogni.
- A leoldási magasság lényegesen nagyobb (600-1100 méter), mint hazai hegyi starthelyeink szintkölünbsége (90-300 méter). Vagyis jóval több ideje van az utasnak rácsodálkozni az alatta elterülő tájra, a pilótának pedig több ideje van termikeket találni a további fennmaradáshoz.
- ... vagyis így nagyobb bizonyossággal lehetséges hosszabb időt tölteni a levegőben.
- Ha ennek ellenére mégsem sikerülne elsőre elég sokáig fennmaradni, csak becsatol a pilóta és már kezdődhet is az új start – nincs hosszú várakozás, nincs újbóli hegymászás, cipekedés.
- Csörlésnél sokkal tágabb az az Időjárási körülmény, amiben érdemes elstartolni. Míg a hegyi startnál a szélcsend csak igen rövid, egy-két perces lesiklást adna ki, addig a csörlős start nagyobb szintkülönbsége miatt csodás, hosszabb, ráadásul nyugodt repülésben lehet részed. Élénk szélben pedig stabilabb, biztosabb a csörlős start.

Motoros és trájkos tandemrepülést hétköznaponként a kellemes, nyugodt levegőt ígérő késő délutáni / kora esti órákban szervezünk. Néhány fontos tudnivaló

- A program teljes időtartama lényegesen hosszabb, mint maga a repülés! A repülést megelőzi egy felkészítés, amikor a tandempilóta elmagyaráz, megmutat mindent részletesen, amit a repüléshez tudni kell. Érdemes elég időt szánni a programra ahhoz, hogy teljesen átadhasd magad a repülés élvezetének!

- A repülés helyszínén szívesen látjuk a családtagokat, barátokat, érdeklődőket is.

- 18 évnél fiatalabb utas esetén írásbeli szülői hozzájárulás szükséges. Sőt, örömmel vesszük, ha a fiatalokat a szülők elkísérik!

- A repülések biztonságát kiváló műszaki állapotú tandemernyő, beülő, mentőernyő – és a Fly Away tandempilótáink nagy tapasztalata egyaránt garantálja.

- Kérdezz bátran előre, ha bármi olyan problémádról tudsz, ami a repülést befolyásolhatja (pl. tériszony, pánikbetegség, a mozgás bármilyen szintű korlátozottsága…) Ha a repülés lehetséges az adott problémával, feltétlenül segítünk, tanácsot adunk, felkészítünk előzetesen!

Ahhoz, hogy a repülés a legnagyobb élményt nyújtsa és tandempilóták a legoptimálisabb startidőpontot választhassák ki, előfordulhat, hogy a starthelyen várni kell. Hozz magaddal jó adag türelmet, nyitottságot, érdeklődést és szívd magadba a természet illatát! Amit hozz magaddal  

- kirándulóöltözet (hosszúnadrág, hosszú ujjú felső), magasszárú bakancs,

- fényképezőgép az emlékek megörökítésére,
- elemózsia és innivaló (bőségesen!).


az első repülés élményeMennyiben extrém sport a siklóernyőzés? 

A siklóernyőzés nem azért extrém sport, mert extrém módon veszélyes lenne, hanem mert extrém, a hétköznapi világunktól meglehetősen eltérő közegben zajlik.
Nagy tapasztalattal bíró profi pilótáink, korszerű, korrekt műszaki állapotú felszereléseink és a szabályok betartása garantálják, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonságban élvezheti a repülés élményét. A kockázat azonban a siklóernyőzésnél sem zárható ki tökéletesen - ahogyan például a lovaglás, a síelés, a focizás vagy a közúti közlekedés esetében sem.

Kérjük olvassa el felelősségvállalási tájékoztatónkat!


tandemrepülés Mennyibe kerül egy tandemrepülés? 

A tandemrepülés díja 35.000.- Ft 

Akinek a repülés után kedve támad, hogy folytassa megtanuljon maga is siklóernyőzni, nos nekik ajánljuk alapfokú, és alapfokú intenzív tanfolyamainkat.
Ráadásként, ha egy hónapon belül bejelentkezel, akkor a tanfolyam árába beszámítjuk tandemrepülésed befizetett díjának 70%-át!

A motoros trájkkal történő repülés a technikai sportok szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt. Nem mellékes az sem, hogy az időtartam repülést a motor garantálja, nem kell csupán a felszálló légáramlatokra (termikek, lejtőszél) hagyatkoznunk.

Amennyiben a motoros trájk érdekel, KATT IDE a részletekhez!


KLIKK IDE, ha meg szeretnél nézni egy kedvcsináló filmet!