***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

FLY AWAY XC KUPA 2023
Közhírré tétetik!

2023-ban ismét meghirdetjük a Fly Away XC kupát. A verseny célja, hogy ösztönözzük a pilótákat a hazai és a külföldi távrepülésekre. A nevünk kötelez - Fly Away - repüljetek el!
FIGYELEM! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a versenykiírást megváltoztattuk! A változások célja, hogy minél inkább a hasonló tudású pilóták mérhessék össze tudásukat a két kategóriában.
Sokan közületek még nem hisznek a távrepülés csodájában, sokakat tartanak vissza a kétségek és a túlzott körülményesség. Az első távrepülés varázsa azonban mindenki számára elérhető.  A résztvevőket kategóriánként értékeljük majd, ezért ez a verseny egyformán szól kezdőknek és profiknak. Gyertek, tegyétek meg az első - vagy éppen a következő - lépést, hogy távrepülésetekkel immár ti is Found. öregbítsétek a Fly Away hírnevét a siklóernyőzés világában!


Részvételi feltételek:


- Fly Away Team tagság, érvényes pilóta és ernyő regisztráció


Nevezés:


- Nevezési díj nincs, illetve a Fly Away klubtagság automatikusan magában foglalja.
- Nevezés külön nem szükséges, a Fly Away színeiben feltöltött távok automatikusan bekerülnek a versenybe (jelöld be a Fly Away-t a regisztrációnál!)A verseny időtartama:
2023. január 1. – december 1.


Kategóriák:     „A” - amatőr kategória   és   „P” – profi kategória

„A” kategóriában értékeljük, aki:

- a megelőző két évben nem töltött fel 75+ távot, és nem repült 100+ távot 2022-ben vagy azelőtt,  
- csak EN-A, EN-B (vagy ennek megfelelő nemzetközi minősítésű) ernyővel van rögzített távja 2023-ban.

”P” kategóriában értékeljük, aki:

- nem fér be az "A" kategória követelményeibe.

A versenyben nem vehetnek részt a Fly Away oktatói és a magyar válogatott keret tagjai. A 200+ pilótákat már nem zárjuk ki a versenyből - gyűjtsétek csak a gyémántkoszorúkat minél többen ;-)Értékelés:

- A Fly Away XC Kupa 2023. versenybe beszámítanak a hazai és a külföldi távrepülések is!
- A verseny értékelése az XContestbe feltöltött távok alapján történik.
- A legalább 10 pont értékű repüléseket vesszük figyelembe.

KATT IDE A REGISZTRÁCIÓHOZ ÉS A FELTÖLTÉSHEZ!

Töltsd fel az összes távod! Az értékelésnél minden pilótának a 3 legtöbb pontot adó repülését vesszük figyelembe.


Díjazás:

Mindkét kategóriát 3. helyezettig díjazzuk.

Túra részvétellel díjazzuk az első helyezetteket, amennyiben:
- az Amatőr kategória győztese legalább 3 érvényes távot tölt fel, és ezek pontértékének összege meghaladja a 350 pontot.
- a Profi kategória győztese legalább 3 érvényes távot tölt fel, és ezek pontértékének összege meghaladja a 600 pontot. A távrepüléssel kacérkodó, illetve tovább fejlődni kívánó pilótáknak ajánljuk a Fly Away Távrepülő Szabadegyetem haladó oktatását, ahol tapasztalt távrepülő pilóták, válogatott pilóták és Simonics Péter világcsúcstartó tartja a továbbképzéseket!