*** Tanfolyamkezdés 2024 *** TRIBALJ, május 31 - június 3. *** MACEDÓNIA, május 14-20. ***                                             ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

NÖVENDÉKREGISZTRÁCIÓ

Megnyílt a 2024. évre vonatkozó pilóta és ernyő regisztráció a SIRESZ online oldalán.

A december 21. és január 2. között téli szünet lesz a leadott rendelések feldolgozásában. Ez azt jelenti, hogy a december 21. előtt hiánytalanul leadott rendelések még az ünnepek előtt teljesítésre kerülnek.

A január 31-ig leadott teljes rendelésre 3.000.- Ft kedvezményt ad a SIRESZ, és a Fly Away-nél is plusz szolgáltatással élhetsz! (részletek lentebb - a kedvezmény a határidőben lezárt, kifizetett rendelésekre vonatkozik)

1. NÖVENDÉKREGISZTRÁCIÓ
Ha Növendék 1 vagy - vagyis most kezded a tanfolyamot, illetve nincs még SEM A-vizsgád SEM saját siklóernyőd, akkor jó helyen jársz, olvasd tovább a cikket a részletes infókért! ;)

2. PILÓTAREGISZTRÁCIÓ
(1) Ha már legalább Növendék 2 jogosításod van, (2) vagy még csak az alaptanfolyamon veszel részt, de van saját ernyőd, (3) és/vagy esetleg külföldi túrára készülsz, akkor eltévedtél. Neked ugyanis teljes értékű pilóta/ernyőregisztrációt kell igényelned. KATT IDE a neked szükséges infókhoz!

A Fly Away Team nevében szeretnénk hangsúlyozni, hogy elkötelezettek elsősorban a biztonságos és jogszerű repülés mellett vagyunk - illetve kérjük csapatunk tagjait, hogy Ti is ebben a szellemben járjatok el!

Az adminisztráció a SIRESZ  E-Titkár online rendszerben történik, a díjak fizetése pedig átutalással rendezhető közvetlenül a SIRESZ felé, a kiállított kártyákat az általatok megadott levelezési címre, postán kapjátok meg.
Az adminisztráció tehát a lehetőségekhez képest egyszerű és nem vesz sok időt igénybe.

A regisztráció megkezdése előtt kérjük olvassátok át a teljes cikket figyelmesen, így még könnyebb lesz az ügyintézés :-)

A 2024. évre vonatkozó regisztrációitokat a SIRESZ elektronikus rendszerén a Fly Away Team kiválasztásával tehetitek meg - versenyzőként és szabadidős pilótaként egyaránt. KATT IDE

Íme Ariadné fonala a labirintusban:

Ha egyelőre SE saját siklóernyőd, SE A-vizsgád, SE külföldi túrát nem tervezel - még tart a tanfolyam, akkor kattints a Növendék 1. regisztrációra. Kötelező!

1. Új jelentkezőként add meg a neved, e-mail címed, válaszd ki a Fly Away csapatát.

2. Töltsd ki minden adatod és tölts fel egy igazolványképet, vagy jellegében hasonló fotót (nem napszemöveges, nem sapkás, nem macskás stb. - ez egy Légügyi Hatóság által felügyelt rendszer, nem fér bele ez a poén, ahogy a jogsi-képedbe sem ;). Lehetőleg NE freemail címet adj meg, mert a későbbiekben ott legtöbbször a kukába megy az infó...)

3. A „Képzettségeid/Jogosítások” rovatban válaszd ki a képzettség típusát (siklóernyős), majd jelöld be, hogy „Növendék 1.” a státuszod és írd be jelentkezésed vagy a tanfolyamod kezdő dátumát. Nagyjából mindegy... Mivel ez még nem jogosítás, csupán egy kezdési dátum, semmilyen igazoló dokumentumot nem kell feltöltened. Ne várj semmilyen jóváhagyásra, mert csak a szolgáltatás rendelését követően kerül ez a rovat a Titkár elé! Folytasd...!

4. A nyilatkozatok menüpontot nyálazd végig és hagyd jóvá a szükségeseket.

4.1. Csobánc-nyilatkozat
Ingyenes, de pipálni kell a nyilatkozatok menüpontban.
Jó eséllyel repülni fogunk a Balaton-felvidéken a Csobánc hegyen az év folyamán. Ide a regisztráció folyamata elég hosszas lesz majd... Mindenesetre első lépés, hogy kipipáld a nyilatkozatok között a Csobánc-nyilatkozatot. Ezzel hatalmazod fel a SIRESZ-t, hogy átadja adataid a starthelyet kezelő BFNP számára. Enélkül nem lesz hogyan... ;) Kérjük ezzel kapcsolatban egyelőre csak ennyit tegyél, többet ne!

5. Ezt követően (és csakis a 3. pontot követően fogod tudni megtenni!!) a „szolgáltatások” menüpont alatt válaszd ki a Növendékregisztrációt. Ez egy csökkentett értékű regisztráció, ebben a szakaszban még kevesebbet fizettek, mint a pilótaregisztrációnál majd a későbbiekben. Mivel a tanuló starthelyeket rendre számotokra tartja karban az SVB (Starthely Vegyes Bizottság), így a starthelyalapot a növendékeknek is Found. be kell fizetni.

5.1.) NÖVENDÉKKÁRTYA - Immár lehetőség van arra, hogy Növendékregisztrációd kártyával igényeld. Ez egy +2.000.-Ft összegű tétel a kártya nélküli (ingyenes) változathoz képest. Időnként itt előfordul egy kis technikai probléma: ha véletlenül nem veszi be a rendszer a növendékrendelésed úgy, hogy csak a "kártyával" rovatot pipálod ki, akkor kérjük, hogy pipáld ki mellé (de nem helyette!) a kártya nélkül rovatot is ;)
Arra kérünk mindenkit, hogy KÁRTYÁVAL váltsátok ki a regisztrációtokat 2024-re. A kezetekben lévő plasztikkártya jelentősen egyszerűsíteni fogja a helyszíni légügyi ellenőrzéseket, illetve rövidíti a reggeli találkozók időtartamát is…
Mivel a kártyák - vele együtt az általuk igazolt háttérszolgáltatások - december 31-én mindig lejárnak, így értelemszerűen minden évben újra kell rendelni, igényelni.
(Plasztikkártya nélkül kérni lehet-e? Elviekben azt is lehetne... DE: A Fly Away tanfolyamán mi kifejezetten kérjük, hogy rendelkezz plasztikkártyával! Egyszerűbb a helyzet az amúgy sem rövid ellenőrzéseknél és a kártyadíj minimális...)

5.2. Kalocsa éves belépő
2.000.-Ft – erre akkor lesz szükséged, ha Kalocsára megyünk csörlőzni. Fogunk menni. Szinte biztos, hogy szeretnél majd jönni ;)
Ha most kipipálod, kifizeted, akkor megspórolsz egy kapkodós kört, hiszen van átfutási ideje a történetnek.

Ha ezeket most megteszed, akkor a kis növendékkártyádra már eleve felkerül a Csobánc-nyilatkozat és a Kalocsa jogosultság is ;)

6. Végül igazold vissza a SIRESZ E-Titkár rendszerétől kapott e-mailt! Mivel ez is internetes vásárlásnak minősül, ezért vonatkozik rá az a szabály, hogy meg kell erősítened, valóban Te rendelted és nem „JóskaPista” marháskodik a Te nevedben és zsebedre. Pontosan emiatt a megerősítő emailre történő kattintás nélkül mit sem ér a regisztráció, csupán elakadt státuszba kerül…

Viszont ha mindezzel végeztél, már sínen is vagy. Ennyi, meg egy bambi ;)

Ha már az előző évben is volt Növendékregisztrációd, akkor az adataid őrzi a rendszer, de szolgáltatásrendelést le kell adnod 2024-re is!

*************
A végösszeg befizetése előtt győződj meg róla, nincs-e az előző évből (téves utalás, stb.) jóváírás a "számládon". Ha van, az E-Titkár ezt automatikusan figyelembe veszi. Ilyenkor két összeget fogsz látni: 1.) díjtételek végösszege 2.) fizetendő összeg

Ne felejtsd el átutalni a megjelölt díjat. A Titkár a díj beérkezését követően tudja feldolgozni a rendelésed. Az átutalásnál tüntesd fel a rendelésed számát a megjegyzés rovatban.

*****************

Bármilyen kérdésed marad, vagy elakadsz az ügyintézéssel - küldj e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre Szép Marianna részére (vulkánkitörés, földrengés és egyéb halaszthatatlan természeti katasztrófa esetére a telefonszáma munkaidőben: +36-30-7841781) vagy ha kifejezetten Fly Away-es klubos kérdésed van, akkor a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre - és igyekszünk segíteni :-)

A Fly Away Team  a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által 2013. decemberében kiállított, saját, érvényes tevékenységi engedélyei alapján folytatja tevékenységét a SIRESZ érvényes üzembentartása alapján.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által végzett auditok a Fly Away Team önálló képzőszervezeténél, eddig kivétel nélkül minden évben azonos eredménnyel zárultak: "A Hatóság az ellenőrzés során nem megfelelőséget nem tárt fel." Példásan rendben találtak mindent. :-)

A Fly Away Team pilótái, növendékei és tandemutasai számára a SIRESZ-szel (Siklórepülő Szövetség) együtt olyan hézagmentes jogi és szakmai hátteret teremtett, amely mindenki számára garantálja, hogy csak a repülés élményére figyelhessen, papírjai és háttere bármilyen ellenőrzésen megállja a helyét.


Csodaszép szárnyalásokat kíván a 2024. évre is:

a Fly Away csapata