*** Tanfolyamkezdés 2024 *** TRIBALJ, május 31 - június 3. *** MACEDÓNIA, május 14-20. ***                                             ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

Csörlős edzés, továbbképzés Kalocsán

IDŐPONT:  folyamatosan írjuk ki...
        
Csörlős továbbképzés, felkészítő edzés - ernyőtől, időjárási viszonytól függően akár 1000 méteres leoldási magasság!

Kérjük, spontán ötlettől vezérelve senki ne állítson oda Kalocsára ebben az időszakban, mert a csörlők teljes kapacitását a Fly Away számára kötöttük le! Részévétel kizárólag előzetes bejelentkezéssel a létszámkorlát erejéig!

Előzetes bejelentkezés a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen a lent kért adatokkal.
Kérjük, bejelentkezés előtt figyelmesen olvassátok végig a részleteket!

Úticél: Kalocsa

Csörlőkezelő: Erdei István (Pityke)


siklóernyő kontra utasszállító Ugye számodra sem ismeretlen jelenség a "változó irányú szélcsend"? Magyarországon nincsenek magas hegyek, igen kevés a jól kialakított starthely, amelyek ráadásul erősen szélirányfüggőek. Alacsony magasságból - érthető okokból - nem szívesen startolnak bele a pilóták a gyenge szélbe, hiszen vajmi kevés idejük marad arra, hogy megtalálják és kitekerjék azt a termiket, ami majd felhőalapra röpíti őket.

A kiszámíthatatlan vagy forgolódó szélirányra és a szélcsendre kiváló megoldást nyújt a csörlésből történő repülés, hiszen egész Magyarország egy hatalmas leszálló... Ráadásul leoldási magasság lényegesen nagyobb lehet, mint a hazai hegyi starthelyeink szintkülönbsége!

Utazás: Budapesti találkozót külön nem szervezünk, de IDE KATTINTVA a Fly Away fuvarozós doksiban találhattok fuvart vagy éppen utast magatoknak ;)

Utazás: egyénileg, saját kocsival.


Találkozó Kalocsán: 9.30 órakor.
Kérjük legyetek pontosak, mert az edzés elméleti felkészítéssel, közös eligazítással kezdődik!
Koordináták: 46°33'14.2"É / 18°56'45.5"K
A pályának - széliránytól függően - az É-i vagy a D-i végénél találkozunk.

A betonozott pálya hozzávetőleg 2,5 km hosszú, É-D-i fekvésű - így a leoldási magasság Időjárástól, széltől függően akár 1000 méter fölött is Found. lehet.


Részvételi feltételek:
  
-  A-vizsga vagy
   -  A-vizsga nélkül magasstartos rutin (ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e már, de érdekel a program, kérdezz bátran!),
   -  saját alcsatornás PMR rádió feltöltött aksival / friss elemekkel,
   -  SIRESZ E-titkár regisztráció Kalocsa opcióval,
   -  saját felszerelés (szabályosan lejelentve, minden kártya immár a kezedben 2021-re!)
   -  kitöltött és vezetett növendéknapló,
   -  az MRLSZ oldaláról töltsd le fotóval, a szakág megjelölésével a hazai versenyzői engedélyed a hírlevélben megküldött instrukcióknak megfelelően, és ez legyen nálad kinyomtatva,
   -  LAPL (reporvosi) nálad, aláírva,

FIGYELEM! Kezdéskor ellenőrizni fogjuk a jogszerűséghez szükséges dokumentumok meglétét, ami a részvétel alapfeltétele lesz.
Aki hosszú időszakot hagyott ki, az az első start előtt mindenképpen földi ernyőkezeléssel kezd!

Részvételi díj
:   3.000.- Ft / nap

Kalocsa-belépő: A Kalocsai Repülőtér használatának van egy éves díja - 2.000.-Ft / fő. Ezt a SIRESZ regisztrációs oldalán tudod rendezni növendékként és már vizsgázott pilótaként is. (ez bekerül a neved mellé az E-Titkárba)

Csörlések díja: 2.500.- Ft / teljes csörlés,
                       1.250.-Ft / félpályás
csörlés a csörlős startszámok szaporítása érdekében.
A csörlések díja
a csörlőkezelőnek fizetendő a helyszínen. 
Leoldót a helyszínen ad Pityke kölcsön, illetve vehettek sajátot
- ára kb. 2.500.-Ft (ha nem hagyod el, egy életre szól ;-)


IDE KATTINTVA, a Fly Away fuvarozós doksiben jelezheted, ha utas vagy és fuvart keresel vagy sofőr vagy és szívesen vinnél valakit.

Bármilyen helyszíni részletről könnyebben értesítünk, ha bejelentkezel a Fly Away Tanfolyamos WhatsApp csoportba. Ehhez töltsd le a WhatsApp alkalmazást és küldj egy WhatsApp üzenetet a csoportba történő felvételi kéréssel a +36-30-4661395 számra Kingának.)