***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

Hétvége a Csobáncon
Időpont: július 27 - augusztus 4 (szombattól következő vasárnapig)

A Csobánc a Balaton-felvidék a tavalyi karbantartásnak köszönhetően immár majdnem minden irányban elstartolható starthelye ;-) Nem véletlenül egyik kedvenc helye a hazai siklóernyősöknek – gyönyörű látvány jó körülmények fogadják az ide látogatókat.

A tanfolyamosokat igyekszünk megismertetni a Csobánc kínálta repülési lehetőségekkel és a rá vonatkozó szabályokkal.
Haladóknak távrepülő továbbképzés - ideális szélviszonyok esetén akár közös, vezetett Balaton-átrepülési kísérlet is!

KATT IDE - Gergely Ildikó videója a Csobáncról!Utazás:
önállóan, illetve kérjük, hogy használjátok a Fly Away fuvarozós doksiját


Szállás:
Oktatónk/oktatóink kempingben fognak lakni. Segítenek mindenkinek, aki ugyanott szeretne megszállni.
Szervezhetsz magadnak más, panziós szállást is, de fontos, hogy a találkákon mindig ott tudj lenni. A kommunikációt majd egy külön Csaobáncos WhatApp-csoportban bonyolítjuk.


Részvételi feltételek:

Jöhetsz haladó pilótaként és jöhetsz tanfolyamosként is we recommend levitra from canadian pharmacy - mindenkinek a saját tudásszintjéhez mérten fogunk segíteni!

Tanfolyamosoknak: kiváló start- és leszállástechnika; megbízható instrukciókövetés; érvényes regisztráció; reporvosi, sikeres írásbeli A-vizsga

Tervezünk egy közös távrepülő napot is - természetesen Balaton-átrepüléssel! Együtt hatalmas flash lenne!
Ezen a napon az időjárás elemzését és a konkrét feladat kiírását követően két oktatónk repül majd veletek. Azt, hogy melyik nap lesz ez, egy-két nappal előtte, az előrejelzések alapján fogjuk kitűzni.
A közös távrepülés napján kezdőként délelőtt 11-ig startolhatsz, utána számodra szabadprogram lesz, vagy ha kedved van beszállhatsz a "földi kiszolgáló személyzetbe". Erre a napra a kezdőknek nem számolunk napidíjat akkor sem, ha reggel startolnak egyet ,)

- Kérjük olvassátok végig figyelmesen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján található szabályokat is információkat. Fokozottan kérünk mindenkit ezek betartására! 
http://csobanc.bfnp.hu/

A BEJELENTKEZÉS MENETE

1 lépés: Rendelkezned kell érvényes, teljes értékű (fizetős!) SIRESZ regisztrációval a 2024. évre (ennek átfutási ideje kb. 10 nap). A BFNP rendszerébe a június végéig befizetett és jóváhagyott regisztrációk kerülnek biztosan leadásra.
2. lépés: Ennek birtokában tudsz regisztrálni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Csobánc honlapján. 
http://csobanc.bfnp.hu/ A regisztráció visszaigazolására kb. 3 napot várni kell, mert a jóváhagyáshoz ellenőrzik a SIRESZ regisztrációd érvényességét. Figyelem: regisztrálnod minden évben újra kell, hiszen a jogosultságok évente lejárnak...
A születési dátumot hónap/nap/év formátumban kéretik megadni...

3. lépés: A már jóváhagyott Csobánc regisztrációd birtokában tudsz majd helyet foglalni
szintén a fenti honlapon http://csobanc.bfnp.hu/ a program napjaira. Figyelem! Adott napokra bejelentkezni csak kb. 7-10 nappal előre lehet... Kérjük mielőbb regisztráljatok, mert a foglalható helyek száma korlátozott!
Mivel a bejelentkezés visszavonható, ha valaki mégsem jönne, kérjük törölje magát az adott napról, hogy ne foglalja mások elől a helyet!

4. lépés: Amikor megkapjátok a visszaigazolást a konkrét dátumra történő regisztrációról, ezeket tegyétek el, akár fotózzátok ki magatoknak a telefonotokra és legyen nálatok, amikor repültök. Minden reggel ellenőrizni fogjuk, hogy mindenki rendben van-e, hogy ellenőrzés esetén biztosan megállja a helyét az egész csapat ;)


Siklóernyőzés a Csobáncon Jelentkezés:
A FAdminban (és a BFNP honlapján is regisztrálnod kell!)
Kérjük mielőbb regisztráljatok A BFNP-nél, mert a foglalható helyek száma minden napra korlátozott!
Mivel a bejelentkezés visszavonható, ha valaki mégsem jönne, kérjük törölje magát az adott napról, hogy ne foglalja mások elől a helyet!

Minden nap ellenőrizni fogjuk a repülések előtt a következőket:
- mindenkinek van-e BFNP kódja az adott napra, aki repülne,
- aki nem jött el aznap vagy valamiért nem repül mégsem, az lemondta-e a foglalását (hogy át tudja venni más a helyét)

Ha nem vagy tanfolyamos és ezért nincs FAdmin profilod, akkor IDE KATTINTVA 2 perc alatt létre tudsz hozni egyet. Fontos, hogy ezt a jelentkezési felületet használd, mert ez jelentősen megkönnyíti az információk átadását. 

Mindenkinél legyen:
- a repüléshez szükséges okmányok
(pilóta kártyák, ernyő kártyája),
- a Csobánc regisztrációjának azonosító száma,
- napra készen kitöltött növendéknapló,
- reporvosi

Tervezett program
:
Tanfolyamosok: Startok, leszállás, behelyezkedés, repülés, lejtőszelezés, termikrepülés - mindenkinek a tudásszintjének megfelelő segítséget adunk.
Haladók: Lejtőszelezés, termikrepülés, de lehetőség szerint távrepülés. Ismerkedés a helyszínnel, a pillanatnyi és a várható Időjárás elemzése. Feladatkitűzés. Ideális szélviszonyok esetén megpróbálkozunk közösen átrepülni a Balatont - a kitűzött feladatot legalább egy oktató is veletek repüli! Ha nem kedvezne nagy álmunknak az időjárás, akkor más távrepülő feladatot írunk ki. A nap végén értékelés, elemzés.Részvételi díj:

5.000.- Ft / fő nap