***  TRIBALJ, május 31 - június 3. *** MEDUNO, szeptember 21-24. ***                                                    ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 
Eredmények
KUKORICALEVÉL - Szatmári Balázs írása

Hajdúszoboszlón álldogálok a reptéren, és a felhőket nézem.

Éppen csak most kezdtek kipattanni az első gomolyfelhők… Elég késő van már, mindjárt 2 óra, de hát nagyjából erre számítottunk… Örülünk, hogy egyáltalán kinyílt a délelőtti inverzió. Nemrég Palaga Zoli arról számolt be, hogy az ide vezető úton látott füst 400 m környékén megállt, és szétterült. Az eddig elstartolt pilóták sem voltak képesek e magasság fölé emelkedni, így csak a remény maradt.

Az előrejelzés gomolyokat írt! És valóban. Bár elég kicsik még, az egyik kitűnik a többi közül, és útirányba is esik, éppen csak a város van közöttünk.

Bővebben...
 
Magyar siklóernyős sikerek Argentínában!

Az idei macedóniai siklóernyős világbajnokságon történő hosszú és fárasztó, ám sikeres szereplés után most újabb, nem mindennapi bravúrt hajtott végre a magyar siklóernyős válogatott.

Az argentínai Loma Bola-ban megrendezett Siklóernyős Világkupa közel egyhetes futamán mind egyéniben, mind pedig a csapatversenyben eddig még nem látott eredményeket ért el az ötfős, Honti Adél (női 1. helyezett), Takáts Pál (3.), Vértes Balázs (14.), Rácz Balázs (15.) és Budai Péter (32.) által alkotott magyar csapat.

A helyezéseket figyelve mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ma egy rangos nemzetközi versenyen (ide tartoznak a szóban forgó, a világ különböző tájain rendezett PWC, azaz Paragliding Word Cup futamok is) rendre annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy a nevezett 120 pilótából, akár a felének is esélye lehet az egyéni győzelemre.
Bővebben...
 
2019. ÉVI SIKERES VIZSGÁK

A-VIZSGÁK:
Adamik András, Ács Vivien, Balogh Zoltán, Dublinszki István
, Gazsi Péter, Harkai Erzsébet, Iván József, Joao Miguel Pires Rodrigues, Kiss Viktor, Marosi Veronika, Petrovics Viktor, Péterváry Ádám, Szegedi Barbara, Tímár Lehel, Túróczy András, Váraljai László

B-VIZSGÁK:

Barta Levente, Budai Gábor, Bujdosó Tamás, Czakó Gábor, Derzsy Emese, Gáti Balázs, Joao Miguel Pires Rodrigues, Kakas Péter, Kalivoda Árpád, Kalivoda Imre, Lengyel Ádám, Lengyel Márton, Lengyel Mártonné, Lucza Viktor, Müller Zoltán, Nagy Fülöp, Szalai Szabolcs, Szántó Tímea, Szikszai László
Bővebben...
 
NG Traveler
NG Traveler
Kalandra fel!

Megjelent a National Geographic Magyarország májusi Traveler különszáma - sportos nyaralási ötletekkel mindenkinek. 

Különleges helyek NG-stílusú utazóknak - gyalogosan, vízen, víz alatt, két keréken - sőt, levegőben!

Szerencsére egy kis siklóernyőzés is belefért
;-)

(fotók: Szűcs-Gáspár Kinga / Fly Away)Bővebben...
 
BEINDULT A SZEZON!
2019-ben a szokottnál hamarabb beköszöntött a jó idő és bizony gyorsan beindult a verkli ;)

Még csak március van, a madárfiókák még a tojásban, bezzeg a mi pilótáink már kirepültek, megtették az első távokat a felhők alatt, megszülettek az első Balaton-átrepülések... Sőt... Túl vagyunk az első 100+ távokon és olyan is van, aki megmutatta hogy az alaptanfolyam kezdésének 1 éves évfordulóját bizony távrepüléssel is lehet ünnepelni!

A 2019-es prímet egyelőre Kerényi Dávid viszi a Fly Away csapatából 139,11 km-el. Várjuk ki licitál rá ;)

Lássuk a további részleteket!

Bővebben...
 
SZÍNES SIKLÓERNYŐK A VÁROS FELETT

Nézzétek meg a Fly Away-t a 'budapestvideo' ajánlójában!
Interjú: Simonics Péter; tandemrepülés: Tugyi Imre


 
MICSODA SZEZON!
Változó időjárásunk idén csodás repülések lehetőségével kényezteti el a rutinosabb pilótákat. A tanfolyamosok kiéhezettségét fokozó élénkszeles napok, sokszor kiváló hátszeles távokat adnak a távrepülésre vágyó siklóernyősöknek. Szerencsére nem csak az Időjárás tesz ki magért - de a Fly Away csapat pilótái is!

Szatmári Balázs - 209,51 km, 102,92 km és 88,88 km + Balaton-átrepülés
Gabrieli Richárd - 200,39 km
Balczó Gáspár
- 196,12 km
Takácsy Kristóf - 146,07km lapos háromszög, 130,69 km + Balaton-átrepülés
Szépe Thomasz - 144,45 km
Farkas László - 106,12 km + Balaton-átrepülés; 2. hely Fun Class Hungarian Open
Csendes Áron - 104,21 km céltáv - Kalocsa-Szeged
Varga István - 101,25 km és 7. hely (36 pilótából) a PrePWC Skytribe XC 2018 "fun-class" kategóriájában
Balaton-átrepülők: Herceg András
Szabó Gabriella és Csuha Péter pedig együtt repülték át a Balaton! Nos, siklóernyőző párok - itt az újabb kihívás ;-)

Gratulálunk mindenkinek - és lássuk egy kicsit részletesebben ezeket a teljesítményeket, elől a legújabbakat:
Bővebben...
 
SERIAL CUP 2018 BESZÁMOLÓ

Nagy örömmel futottunk neki az évnek, hiszen először volt alkalmunk arra, hogy támogatásban részesítsük néhány távrepülő versenyzés iránt érdeklődő pilótánkat.

Simonics Péter csapatvezetőnkként - no és versenyzőként - vett rész a Serial Cup 2018 versenyen. Az ő tollából olvashatjátok most ezt a beszámolót:

"Tolmin, az örök… Néha mindent ígér, aztán mindent elvesz, aztán minden megad… Így volt ez most is. De hát nem Tolmin ilyen, hanem maga a repülés…

A fanatikus pilóták már a péntekre eljöttek, annak ellenére, hogy sem erre a napra, sem a folytatásra nem ígértek túl sok jót a meteorológusok… Sajnos az első napot 35 perccel a pilon után lefújták. Ugyan zivatar nem ért oda, de a kurzuson arrébb már komoly csapadék hullott. Mivel nem telt el a kötelező egy óra a start nyitása után, így ugyan Gasper megállította feladatot, de nem lett érvényes.
(A FAI-szabály szerint akkor lehet a 'race to find cheap cialis goal' típusú feladatot stoppolni, ha a startpilon nyitása óta legalább egy óra letelt…(Section 7)
Bővebben...
 
MICSODA HÉTVÉGE!

Bizony kitett magáért a hétvége Időjárása és a Fly Away csapat pilótái is!

Varga István - 7. helyen végzett (36 pilótából) a PrePWC Skytribe XC 2018 "fun-class" kategóriájában

Balczó Gáspár
- 196,12 km
Takácsy Kristóf - 130,69 km + Balaton-átrepülés
Farkas László - 106,12 km + Balaton-átrepülés
Szabó Gabriella és Csuha Péter pedig együtt repülték át a Balaton! Nos, siklóernyőző párok - itt az újabb kihívás ;-)

Gratulálunk mindenkinek - és lássuk egy kicsit részletesebben ezeket a teljesítményeket:
Bővebben...
 
2018. ÉVI SIKERES VIZSGÁK

A-VIZSGÁK:
Barabás Hunor, Bálint József (Juszuf), Budai Gábor, Budai József, Csefán Tamás, Cseke Roland, Dwornik Marek, Elek Balázs, Gáti Balázs, Kamarás Gergő, Keil Anna, Keresztesi Zoltán, Klebercz Balázs, Müller Zoltán, Nagy Fülöp,
Nevenincs Zsófia, Perutek Csaba, Sólyomvári András, Tompos Balázs

B-VIZSGÁK:

Anka János, Bondor Péter, Hant Zsolt, Mészáros Gábor, Morvay Miklós, Sagát János, Sándor Boldizsár Péter, Szatmári Balázs, Szentmártoni Bálint, Takácsy Balázs, Takácsy Kristóf, Takácsy Levente, Turcsán Attila János, Vass István

Üdv a madarak világában!

 
A FLY AWAY XC Kupa 2018. EREDMÉNYEI
Amatőr kategória (21 pilóta):
Bajnok - Takácsy Kristóf - Gin Sprint EVO  (466,42 pont)
2. helyezett -
Hant Zsolt - Nova Mentor 4  (183,57 pont)
3. helyezett - Szentmártoni Bálint - Gin Carrera  (146,52 pont)

Profi kategória (29 fő):
Bajnok -
Gabrieli Richárd - Niviuk Peak 4  (506,46 pont)
2. helyezett - Balczó Gáspár - Skywalk Cayanne 5  (459,27 pont)
3. helyezett -
Szatmári Balázs - Niviuk Artik 4 (429,21 pont)

Az eredményekhez minden pilóta 3 legjobb repülését vettük figyelembe az évből.
A profi kategóriába - a kiírásnak megfelelően - nem számítottuk be "túl profi" pilótáink eredményeit (a válogatott keret tagjai, korábbi gyémántkoszorús 200+ pilóták, oktatók...)

Bővebben...
 
KÖNYVBEMUTATÓ

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig.

Szeretnénk megköszönni, hogy ekkora érdeklődéssel és szeretettel fogadtátok az új könyvet, hogy ilyen sokan megjelentetek a könyvbemutatón, végtelen türelmeteket a dedikálás hosszú sorában, és azt a rengeteg pozitív visszajelzést, kedvességet, amit tőletek kaptunk! 
Így igazán megérte a sok munka!

A Vértes Balázzsal folytatott beszélgetés során szó került a könyv születéséről, felépítéséről és előkerült néhány érdekes történet is a múltból. Az anyagot hamarosan feltöltjük, hogy azok is megtekinthessék, akik lemaradtak. 
Aki lecsúszott a helyszíni, kedvezményes vásárlásról, az továbbra is searches discount levitra online megvásárolhatja a könyvet a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelheti online a bookline oldalán IDE KATTINTVA.

Bővebben...
 

FLY AWAY TÁVREPÜLŐ VERSENYZŐI UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS 2018.

Boldog, repülésekben gazdag 2018-at kívánunk mindenkinek!
Ráadásul ebben most segíteni is tudunk néhány pilótánknak!


Érdekel a távrepülés és a versenyzés?

Akkor számodra is tartogat egy Karácsonyi Jó Hírt a Fly Away csapata!


Mint bizonyára tudjátok a siklóernyős távrepülés és versenyzés szívünk egyik csücske. Nem véletlenül, hiszen iskolánk vezető oktatója, Simonics Péter követendő példát állított a magyar sportolók számára versenyeredményeivel és 2002-ben Forgó Szilárddal megrepült cél-táv világcsúcsukkal.
Egy sportág eredményeit, jövőjét azonban nem csak az élversenyzők mintaként állítható teljesítménye határozza meg, de kiemelt szerepe van az utánpótlás képzésének is.


Karácsonyi Örömhírként kaptuk a hírt:
A Fly Away SE elnyert egy pályázati támogatást, melyet a 2018. év során a siklóernyős távrepülő sport utánpótlás-nevelésére fordíthatunk!

Ennek köszönhetően jövőre – eddig egyedülálló lehetőségként – anyagi és szakmai segítséget is tudunk nyújtani néhány pilótánknak, akik komolyan érdeklődnek a távrepülés és a versenyzés iránt.

Bővebben...
 
A Fly Away Iron Men csapata

Természetesen mindenünk a repülés – de nem csak ;-)

Az idei évben - július 28-án Nagyatádon - ismét teljesítette a Fly Away csapata az eXtremeMan kihívását!

Sőt, némiképp jobb idővel, mint két évvel ezelőtt, ami főként Márkának (Márkus László) köszönhető, aki igencsak feljebb jött a maratonban.

Gratulálunk a csapatnak és reméljük jövőre legalább két Fly Away váltót indíthatunk már :)

A csapat összetétele:

Úszás: 3800 méter (Gyékényes, bányató) - Urbán Imre
Kerékpár: 180 km - Simonics Péter
Futás: 42,195 km - Márkus László
Bővebben...
 
Szól a rádió!

Mégpedig a Rádió Rock FM 95.8 augusztus 12-én pénteken 20.00 - 22.00 óra között Simonics Péterrel és Vas Mayával ;-) Jó szórakozást mindenkinek!


Bővebben...
 
Élőben a TV2 / Petőfi műsorán!

Szeptember 24-én, szombaton, élőben az Akváriumból - Simonics Péter a siklóernyőzésről az M2

Petőfi TV műsorán, az "Én vagyok itt" című fiatalos magazinban, ahol szabad a szó!

A műsor 21.00 órakor kezdődik, Peti kb. 21.30 -kor következik.Bővebben...
 
2017. ÉVI SIKERES VIZSGÁK

A-VIZSGÁK:

Ádám Tamás, Barzsó Rita (A Tüzes Lány), Bondor Péter, Hant Zsolt, Hímes Ádám, Kállay Csongor, Lengyel Ádám, Morvay Árpád, Nagy Béla, Sándor Boldizsár, Stockley Jon, Szentmártoni Bálint, Toldi Fanni, Tóth Bálint Dániel, Ujfalusi György, Váraljai Krisztián György

Üdv a madarak világában!

Bővebben...
 
A FLY AWAY XC Kupa 2017. EREDMÉNYEI
Fly Away XC Kupa 2017. eredmények Amatőr kategória (26 fő):
Bajnok - Urbán Imre - Gin Carrera  (382,01 pont)
2. helyezett -
Salánki Tamás - Nova Mentor 4  (284,4 pont)
3. helyezett - Farkas László - Nova Mentor 4  (231,99 pont)

Profi kategória (8 fő):
Bajnok -
Szépe Tamás - Ozone Alpina 2  (312,02 pont)
2. helyezett - Balczó Gáspár - Skywalk Cayanne 5  (287,56 pont)
3. helyezett -
Iváncsó Sándor - Niviuk Peak 3 (223,52 pont)

A profi kategóriába nem számítottuk be "túl profi" pilótáink eredményeit (a válogatott keret tagjai, gyémántkoszorús 200+ pilóták, oktatók...)
Bővebben...
 
25 ÉVES A FLY AWAY! Szeretnénk megköszönni, hogy ennyien megtiszteltétek részvételetekkel ezt a különleges alkalmat!
Simonics Péter
"Ahogy elkezdődött..." című előadásában igyekezett rövid, de teljes képet adni a hazai siklóernyőzés történetéről - sok évvel ezelőtti fotókról egészen más alakban köszöntek vissza ma is jól ismert arcok, testet öltöttek már csak hallomásból ismert nevek...
Felidéztünk elgondolkodtató, esetenként megható, sokszor pedig (mai szemmel immár) vicces momentumokat...
Hall
gattuk volna még sokáig a beszélgetést díszvendégünkkel, a hegymászó körökből is jól ismert Dr. Bocsák Bélával, aki egyike volt az első hazai siklóernyősöknek - gondolkodásmódjával, hozzáállásával pedig alapvetően meghatározta azt az irányvonalat, melyet Simonics Péter a Fly Away csapatával mind a mai napig képvisel...Bővebben...
 
BALATON-ÁTREPÜLÉSEK
Nem a leghosszabb, de magyar pilóta számára minden bizonnyal a legszebb és leginkább vágyott repülés.
A Fly Away színeiben idén (2016-ban)  többen is átrepülték a Balatont, köztük olyan pilóták is, akik még csak 2015-ben vágtak bele a siklóernyőzésbe!
Bobvos Péter, Szépe Tamás, Takácsy Balázs, Takácsy Levente, Urbán Imre


Bővebben...
 
A Fly Away Iron Men csapata
Kell egy kis friss kihívás a siklóernyőzés mellett!
Így nekivágtunk Nagyatádon az eXtreMen versenynek július 30-án.

A Fly Away Siklóernyős Iskola csapata váltóban teljesítette az Iron Man távot: 3,8 km úszás - Urbán Imre; 180 km kerékpár - Simonics Péter; 42,195 km (maraton) futás - Márkus László Márka.
Jövőre, akár több csapattal - újra ugyanitt! Sőt, keressük az új kihívásokat!Bővebben...
 
Fly Away 100+ klub 2016


2016-ban is újabb pilótákkal gyarapodott a Fly Away 100+ távrepülő klub!

Simon Balázs (Balu) és

Gabrieli Richárd, aki az évben rögtön 3 alkalommal is viagra for women expert repült 100 km, egy alkalommal ebből 150 km fölött.

Akárhogy is nézzük srácok, ez bizony már "csajozós" teljesítmény ;-)

Bővebben...
 
SZABADTÁV VILÁGREKORD: 564,3 km


Ismét megdőlt a siklóernyős szabadtáv Világrekord!

2016. október 13-án Donizete Lemos és Rafael Salandini Brazíliában új csúcsot állítottak be:

564,3 km


Bővebben...
 
FLY AWAY XC KUPA 2016 EREDMÉNYEK

AMATŐR kategória:
1. Szépe Tamás
- 177,4 pont / Ozone Rush 4
2. Jankó Balázs - 155,9 pont / Triple Seven Rook
3. Herceg András - 151,3 pont / Nova Mentor

PROFI kategória:
1. Gabrieli Richárd - 370,24 pont / Advance Sigma 9
2. Kerényi Dávid - 353,51 pont / Nova Triton
3. Simon Balázs - 209,32 pont / Gradient Aspen 4 


Böngésszétek a teljes, részletes EREDMÉNYLISTÁT!
Bővebben...
 
2016. ÉVI SIKERES VIZSGÁK
A-VIZSGÁK:
Bánfalvi Péter, Csuha Péter, Eitner Tamás, Erdősi Rita Anna, Gábor Krisztián, Gellén Tamás, Kemény Gábor, Lillik Ákos, Nagy Máté, Nemes Róbert, Nyerges Kristóf, Pajor András, Papp Antal, Rácz Zoltán, Ruzsics Richárd, Selmeczi Tamás, Szabó Gabriella, Szatmári Balázs, Szemán Péter, Takácsy Kristóf, Varga Árpád, Vissi András, Vígh Zsolt

B-VIZSGÁK:
Bobvos Péter, Érsok Zoltán, Farkas László, Gáspár Levente, Gróf Szabolcs, Halászi Lajos, Herceg András, Hirsch Zoltán, Holecz János, Kulcsár Sándor, Kun-Szabó Zsolt, Lassán Katalin, Lenkei Gábor, Márkus László, Pilisi Gergely, Prodanov Mitko, Rozsnyai János, Salánki Tamás, Stabiszevszky Gábor, Szépe Tamás, Szépe Zoltán, Varga Péter, Zakuczi Tibor


 
RALLYE...

Imádunk repülni, de nem csak a siklóernyőzés létezik... Büszkék vagyunk pilótáink más sportokban elért eredményeire is!

Födő Imre
, a Fly Away SE pilótája, a PSZA Motorsport Egyesület színeiben begyűjtötte a 2016. évben
a Hystoric Rallye Bajnokság H/2 bajnoki címét,
mellé pedig a Historic Hobby Car abszolút bajnoki címét is!

Gratulálunk!

 
Bővebben...
 
NOVA PHANTOM (alsó EN-B, a Nova idei "nagy dobása"): 435,07 km

Fokozatosan bizonyságot nyer, hogy az elmúlt néhány év során óriási fejlődésen ment keresztül a széria siklóernyők fejlesztése.

Míg korábban a bűvös „többszázas” világba csupán a pilóta képességeit és idegrendszerét igencsak igénybe vevő versenyernyőkkel lehetett belépni, ma már igen jól szerepel a modern EN-B osztály is.
Persze pilótatudás itt is kell a nagy távokhoz, ám ennek hiányát egy magasabb kategóriás ernyő sem pótolja… sőt ;-)

Bővebben...
 
A FLY AWAY XC Kupa 2015 EREDMÉNYEI

Amatőr kategória (15 fő):

Bajnok - Varga István (Stevar) - Axis Pluto 2  (114,65 pont)
2. helyezett - Koós Ferenc - Nova Mentor 3  (88,69 pont)
3. helyezett - Bauer Zoltán - Ozone Rush 3  (60,53 pont)

Profi kategória (16 fő):
Bajnok - Kerényi Dávid - Nova Triton  (355,44 pont)
2. helyezett - Iváncsó Sándor - Niviuk Peak 3 (223,91 pont)
3. helyezett - Matskási Zoltán - Nova Mentor 3 (187,92 pont)

Bővebben...
 
2015. ÉVI SIKERES A-VIZSGÁK


Szaporodnak a sikeres A-vizsgák 2015-ben. Gratulálunk!

Bobvos Péter, Bőle Balázs, Dániel Balázs, Derzsy Emese, Farkas László, Herceg András, Hirsch Zoltán, Koszora Nándor, Lassán Katalin, Lintner Sándor, Nagy András, Pavlik Barbara, Pilisi Gergely, Salamon Dorottya, Szépe Tamás, Szépe Zoltán, Szilágyi Gábor

Üdv a madarak világában!


Bővebben...
 
AZ NKH LÉGÜGYI HIVATALÁNAK KÉPZÉSI AUDITJA

2015. december 3-án lezajlott a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának auditja a Fly Away Team önálló képzőszervezeténél.
A 2014. évi audittal megegyezően - "A Hatóság az ellenőrzés során nem megfelelőséget nem tárt fel."
Példásan rendben találtak mindent :-)
Bővebben...
 
NŐI NEMZETI REKORD: 232,48 km


A jelenleg élő magyar női nemzeti rekordot 2015.08.15-én Vogel Rita állította be egy Ozone Delta 2 (EN-C) ernyővel repülve. 

A hivatalos rekord: 232,48 km

Rita Portugáliában startolt el és a híres spanyol Piedrahita térségében szállt le.


Bővebben...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL