***    FLEXY túra - 08.17-25. között 5 nap / 4 éj    ***   MEDUNO, szeptember 21-24.   ***                                       ***  Tanfolyam 2024  ***  CASTELLUCCIO, október 7-13.  ***  FW Klubestek, előadás-sorozat  ***  1% *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

Fly Away COVID Irányelvek

Lássuk, konkrétan mire számíthattok Tőlünk a folyamatosan változó COVID-helyzetnek köszönhetően a túrákkal, oktatással, egyebekkel kapcsolatban a jövőben.

Előre bocsátjuk: nem vagyunk jósok, sajnos, avagy éppen szerencsére nem látunk a jövőbe... Nem tervezzük továbbá amatőr matematika-szakkör beindítását sem (vajon népszerű lenne??)… Ezért ne kérdezzétek, hogy mit gondolunk, mi lesz X hónap vagy hét múlva, szerintünk befolyásolni fogja-e a vírushelyet a tanfolyamot vagy egy adott túrát. Pláne ne kívánjátok, hogy bonyolult valószínűségszámításokba bocsátkozzunk egy sokismeretlenes képlet alapján...
Megtisztelő a feltételezés – de nem tudjuk ;) Ahogy Te sem tudod és senki sem tudhatja biztosan. Józan ésszel belátható, hogy nem is Found. tehetünk felelősséggel semmilyen dátumhoz kötött kijelentést.
Amit viszont ígérhetünk: ahogy eddig is, így ebben a kérdésben is minden döntésünket felelősséggel és alapos utánajárást követően, a lehető legbőségesebb, hitelesebb információ birtokában igyekszünk meghozni.  
Ahogy a siklóernyőzés egyik alapkövét az „alkalmazkodóképesség” alkotja, most át kell vinnünk ezt az Élet más területére is. Mindenkinek, aki „repülő ember” – hisszük, hogy menni fog ;)


OKTATÁS, KEDVCSINÁLÓ PROGRAMOK
- Mind a tanfolyamokat, mind kedvcsináló programjainkat folyamatosan tervezzük és bonyolítjuk, figyelembe véve az aktuális szabályozásokat, esetleges korlátozásokat. A tanfolyamos időpontokról a levelezőlistán, a kedvcsináló programok tervezett dátumairól honlapunk IDŐPONTOK menüpontjában adunk tájékoztatást.

- Amennyiben olyan helyzet állna elő, avagy olyan korlátozások lépnének életbe, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos és felelősségteljes oktatást, gyakorlást, úgy programjainkat elnapoljuk, amiről minden jelentkezőt értesítünk. (reméljük, hogy erre a feloldásokat követően már nem kerül sor) Ebben az esetben a részvételi lehetőségedet természetesen meghosszabbítjuk minimum a kiesett időszakkal.

- Amikor az általános szabályozások ezt megkövetelik, akkor nálunk is a tanfolyamos / kedvcsináló programos részvétel alapfeltétele, hogy legyen nálad maszk és kézfertőtlenítő. A napok kezdetén tisztázzuk, hogy mikor elvárás a maszk viselése és mikor tekinthetünk el ettől (pl. önálló gyakorlás). További elvárás - habár ez egyébként is alap kell legyen: ha beteg vagy (nem csak a covid-ra értendően), maradj otthon! 

- Ha módodban áll, kérjük, hozz magaddal saját sisakot. Habár mind a tanfolyamon, mind kedvcsináló programjainkon biztosítjuk a speciális siklóernyős alapfelszerelés mellett a sisakot is, mégis higiénikusabbnak tartjuk és javasoljuk a saját sisak viselését.
A sisak ne legyen nehéz és teljesen zárt (pl. motoros sisak nem alkalmas), és megfelelő védelmet nyújtson (a kézzel simán összenyomható biciklissisak sem megfelelő…). Azt, hogy a célnak megfelelő-e a saját sisakod, természetesen érkezéskor ellenőrizzük.TÚRÁK
- Minden meghirdetett túrát meg fogunk tartani, amit biztonsággal, felelősséggel és jogszerűen elvihetünk – és minden túrát le fogunk mondani, amit nem, avagy ahol ez kérdésessé válik.

- Ez azt jelenti, hogy minden egyes túráról kb. egy héttel a túrát megelőzően fogunk dönteni.

- Természetesen, ha egy hétnél kevesebb van hátra az indulásig, amikor változás következik be pl. a besorolásokban, akkor az eredeti döntésünket ennek megfelelően módosítjuk.

- Nem tartunk meg egyetlen olyan túrát sem, amely előreláthatóan bármilyen szintű karanténkötelezettséggel járna kiutazáskor vagy hazautazáskor.

- Ha egy célország besorolása kint tartózkodás közben módosulna negatív irányban, úgy a karanténkötelezettség bevezetésének dátuma előtt hazaindulunk, amennyiben ez megoldható.

- Nem tudunk felkészülni olyan helyzetre, ha valami azonnal, egy percen belül, váratlanul, hipp-hopp történne. (tudjátok: se jóslás, se matekszakkör…) Reméljük ilyen nem fog előfordulni, de ha mégis, akkor a tőlünk megszokott módon a legtöbbet, legjobbat hozzuk ki az adott helyzetből ;)

- Döntésünket mindig makacsul a tények (rendeletek, szabályok, Közlöny stb.) alapján hozzuk meg. Nem veszünk figyelembe pletykákat, parákat, összeesküvés-elméleteket, valószínűséglatolgatást, fantazmagóriákat és egyebeket - sem pozitív, sem negatív irányban...

- Amennyiben egy túrát a vírushelyzetnek köszönhető szabályozások miatt mondunk le, úgy az előleged nem veszik el. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha Rád valamilyen okból speciális szabályok vonatkoznak (pl. egészségügyi dolgozó vagy stb.) – feltéve, hogy időben tájékoztatsz az esetleges akadályoztatottságodról bennünket.
Nem vonatkozik ez arra az esetre, ha az utolsó pillanatban gondolod meg magad, mert pl. Te éppen „úgy érzed”…

- A szálláshelyekkel és egyéb előzetes foglalásainkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ha bármelyik túránk lemondásra kerülne, mindenhol igyekszünk a legoptimálisabb megoldást megtalálni. Az a tapasztalatunk, hogy a kialakult helyzetben mindenki számára fokozottan fontos egy visszatérő csapat.  
Éppen ezért előlegek tekintetében mindig túránként, lemondást követően tudunk majd információt adni, hogy pontosan mire lesz lehetőség (visszafizetés, átírás másik túrára stb.)  

- Túranaptárunkat folyamatosan igyekszünk a lehetőségekhez alakítani. Így a felmerülő igények függvényében kiegészítjük környékbeli hosszú hétvégékkel, egynapos kiruccanásokkal, miközben a "lehetetlennek tűnő", avagy rizikós vállalkozásokat halasztjuk... stb.

- A túranaptárunk tervezésénél elsődleges szempont a biztonság és hogy egy tervezett túra minél nagyobb valószínűséggel megrendezhető legyen. Így, amennyiben ismét "Covid-korlátozások" merülnének fel, úgy előnyben részesítjük a környező országok természetközeli, nagyvárosokat kerülő repülőterületeit, szállásfoglalásnál a kisebb kapacitású, jó minőségű panziókat, ahol csak a mi csoportunk van és bízhatunk a szükséges higiéniában.

- Távolabbi, repülőgépes túrákat akkor tervezünk, amikor megbízható pozitív változást látunk az utazás biztonsága és megvalósulásának valószínűsége terén.

Az esetleges változások alapján időről időre frissítjük azt a COVID állásfoglalást. Reménykedünk, hogy szépen lassan magunk mögött hagyjuk ennek az időszaknak a legtöbb nyűgét...