Payday loans
siklóernyőzés az Atlasz-hegységben, Marokkó
MAROKKÓ

Kívánj valamit! - hiszen ez egy mesevilág!

Fedezd fel velünk az ezerszínű, ezerarcú Marokkót!

Mi vár ránk ott? Csupa ellentétek - óriási óceánparti lejtőzések, majd
a végtelen Atlasz-hegység meghódítása a levegőből, ezeréves legendák, kalandok,  sivatagok, gazdag datolyaligetek, háttérként hófödte hegycsúcsok, cédruserdők, méz, meleg - mesevilág... Emlékszel?  Ez maga Rejtő Jenő világa ;-)


Időpont

2019. február 17 - 24. (8 nap / 7 éjszaka)


Jelentkezési határidő 

A túra létszáma korlátozott. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük.

A jelentkezés visszaigazolását követően a helyed a repülőjegy megvásárlásával és 30% előleg befizetésével tudod biztosítani a túrán.

Repülőjegyek vásárlása: azonnal - utaztató partnerünknél vagy előzetes egyeztetést követően egyéni helyfoglalással történik!
Előlegek fizetése: 30%  


Helyszín  

Két fő helyszínünk Marokkó - és repülésünk - két ellentétes világát mutatja be több környékbeli starthellyel:

Óceánpart - Agadirtól délre, Mirleftben lesz első szállásunk, ahol a szobából kilépve rögtön a medencénél és egyben a starthelyen találod magad. Végtelen az óceánpart lejtője... Vagy ha nem is 302 Found

Found

The document has moved here.

végtelen, hát tényleg a beláthatatlanban húzódik a határ...

Atlasz-hegység - Ki ne látta volna már siklóernyős fotókon ezeket a végtelen hegyvonulatokat és ki ne fürkészte volna vágyakozással, hol is húzódik ez a repülésre csábító gerinc? Hol zöld, hol sziklás, hol éles, hol gömbölyded formák jellemzik ezt az összefüggő, időtlen hegységet, ami önmagában hordozza a Marokkóra olyannyira jellemző ellentéteket... Most itt van, hódítsd meg Te is! 


Utazási infók

Utazás repülővel, közvetlen járattal Agadirba. Onnan a szokásos módon kisbuszokkal rójuk az utakat.

Indulás: február 17. vasárnap

Visszaérkezés: február 24.  vasárnap

Túra jellege


hegyi repülés, termikrepülés, távrepülés és óceánparti lejtőszelezés


A TÚRA 

Belevetjük magunkat a mesés keletbe, ifjúkorunk Rejtő-regényeinek ellentétek uralta világába...

Lesz itt minden kérem szépen, ami csak szem-szárnynak ingere! (ez a "szem-szárny" szójáték tudom, megér egy pisztrángos fröccsöt, de nem bírtam kihagyni...;-)

Marokkó változatos világa éppen olyan, mint Marrakech kihagyhatatlan piacának forgataga: mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők jól megférnek egymás mellett itt, az Ezeregyéjszaka varázsában, ahol elbűvölik érzékeinket a vibráló színek, fűszeres illatok, gazdag keleti ízek, hagyományos hamamok...
Éppen így korbácsolja fel szárnyainkat is Marokkó világa: egyszer a végtelen óceánparton suhanunk, kietlen, sivatagos tájak felett, másszor az Atlasz-hegység előlejtői és pálmafák uralta zöld kertek felett tekerve bámuljuk a magas-Atlasz háttérben húzódó örök-hófedte csúcsait.

ÓCEÁNPART - NID D'AIGLE, MIRLEFT
Agadirtól délre sorban húzódnak a starthelyek az óceánpart mentén. Mi olyan "főhadiszállást" kerestünk számotokra, ami egyszerre minden csodát megad!
Magával a szállással lentebb részletesebben megismerkedhettek majd, egyelőre legyen elég annyi, hogy éppen a szobából kilépve: nicsak, egy medence és maga a starthely!
Ennek ellenére nem fogunk ehhez az egyetlen starthely ragaszkodni, ha kedvünk szottyan felkerekedünk és berepüljük a környék változatos parti lejtőit.

 

ATLASZ-HEGYSÉG
A morajló óceánpart hamar sivatagba vált, majd körbevesznek a zamatos datolyaligetek, fölénk emelkednek a hegyek, majd egyszer csak felbukkan a 4160 méter magas Toubka csúcsa, amely nyáron is hatalmas hósipkát visel.
A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen kivételes kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek, ahol egyetlen képeslapon megférnek a pálmafák, a hó és természetesen mi is rajta leszünk!


Második szálláshelyünk Marrakechtől délre, az Atlasz-hegység Aguergour starthelyének közelében, Lalla Takerkoustban lesz a tó közelében.
Innen karnyújtásnyira található a "dél gyöngyének" is nevezett Marrakech, melyet a XI. században alapítottak az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott városra.
Gyönyörű kirándulás a környéken meglátogatni a Magas-Atlasz által körülölelt Ourika-völgyet, mely egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika-folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki.
A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába... Persze az az igazi, ha megnézzük ezt a csodát lentről, fentről egyaránt ;-)
Repülhető napok ****


Időjárás **** 

Marokkóban ilyenkor már kellemes - hazai szemmel nézve - kora tavaszi időjárás, hőmérséklet uralkodik, miközben a szél még megfelelően moderált marad a jó repülésekhez.


Starthely, leszálló ****  

Változatos, különböző starthelyeket fogunk használni  szélirány szerint.
Mindegyik alatt kényelmes, hivatalos leszálló terület - távrepülés közben pedig szokás szerint. "Ami akad."Nehézségi szint  **


Az óceánparti egyenletes szél kivétel nélkül mindenkinek kiváló bemelegítés.

Az Atlasz-vidéket pedig mindenki tudásszintjének megfelelően tudja kiaknázni. A rutinos pilóták gyönyörű távokkal kacérkodhatnak, a kezdőbbek pedig simán kipróbálhatják, hogy milyen egyet-egyet repülni egy képeslapban ;-)


Transzfer
 
****

9 személyes kisbuszokkal bonyolítjuk a felszállítást, illetve a visszaszállítást is a kurzusról.


Egyéb programlehetőségek ****+

Komolyan gondolj bárki is, hogy lenyűgöző szabadidős program nélkül maradhatna egyetlen percre is Marokkóban?! Ejnye, no... Sokkal inkább az okoz majd nehézséget, hogy mit is válogassunk ki a programlehetőségek gazdag tárházából ;-)
A kulturális programok, a természetei csodák, a nyüzsgő mesevilág felkutatása bizony csúfot űzhetnek a válogatni próbáló pilótákból és hozzátartozókból... A legfontosabb program tehát találni egy piacot, azon egy réges-régi lámpást, amit megdörzsölgetünk és azt kívánjuk az előbújó Dzsintől, hogy álljon napi 1001 óra rendelkezésünkre, hogy mindent megnézhessünk, megrepülhessünk, megkóstolhassunk, ami - tudjátok ;-) - "szem-szárnyak" ingere!
Szállás **** 

Mindkét szálláshely félpanzióval vár bennünket!

Az óceánparton - amint már szó volt róla - közvetlenül a Did d'Aigle starthelynél lesz a szállásunk. Elhelyezés két- és háromágyas, hagyományos marokkói stílusban felújított szobákban, mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik.
A szállás rendelkezik medencével, saját étteremmel, hamammal és pazar kilátással az óceánra. Habár szerintem a medencézéshez egyelőre hideg lesz, de azért vagány ;-)
Ahogy túráinkon megszokhattátok, csak párokat bújtatunk közös franciaágyba ;-)Az Atlasz-hegység lábánál Marrakech és az Aguergour starthely között, a Lalla Takerkoust tó mellett lesz otthonunk egy riadban, azaz egy hagyományos építészetű, autentikus marokkói vendégházban.Úgy tűnik mindkét helyet kizárólagosan bitoroljuk erre az időre, a háziak csak a mi rendelkezésünkre állnak ;-)

Étkezés  ****

Mindkét szálláshelyen félpanzió vár bennünket!

Megismerkedünk a marokkói nemzeti ételekkel, a mesés kelet gazdag, változatos ízvilágával.
Azt mondják a "tapasztaltak", hogy ha egyszer véletlenül ebédidőben Marrakechbe tévednénk, érdemes belekóstolni! A Djemaa el-Fna főtér bábeli forgatagban zenészek, mutatványosok, árusok, kígyóbűvölők és mesemondók kötik le a járókelőket, miközben a főtér mentén számos étterem található, amik közül az emeleti terasszal rendelkezőket a tuti tippek, mivel innen remek kilátás nyílik a főtérre! Az étkezést ledolgozandó ledolgozandó, érdemes besétálni a szuk sikátoraiba, ahol az üzletekben csak késő este hagy alább az egész napos sürgés-forgás. A sikátorok, átjárók és az ezernyi üzlet útvesztőjében a különféle foglalkozások mestereit elkülönülten találjuk; létezik kelmefestők és aranyművesek szukja éppúgy, mint szőnyegkészítők és agyagművesek szukja is.
Mennyibe kerül a túra?  

590 EUR (félpanzióval!) + repülőjegy / fő

A repülőjegy ára jelenleg 75.000.-Ft csomaggal ülőhellyel, illetékkel és csengettyűvel...
Az ár persze idővel emelkedhet, így érdemes mielőbb dönteni.
Közvetlen járattal megyünk - a feladott poggyász és a kézipoggyász méretét igény és ár függvényében magad választhatod meg.

A helyek foglalása a repülőjegyek megvásárlásával és 30% előleg befizetésével történik.


Mit tartalmaz az ár? 

     -  túraszervezés,
      -  7 éjszaka szállás,
      -  félpanzió mindkét szálláshelyen,
      -  transzferek Agadir - Nid d'Aigle - Lalla Takerkoust - Agadir között,
      -  transzferek a starthelyre,
      - a Nid d'Aigle starthelydíja,
      -  visszaszállítás az aznapi kurzusról,
      -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
      -  elméleti oktatás,
      -  helyszínismeret,
      -  szabadidős kirándulá
sok, kulturális programok szervezése, 
      -  stb.

Egyéb költségek

      -  további étkezések,
      -  italok, 
      -  starthelydíj (ahol kérik),
      -  fakultatív programok (ha van belépő),
      -  utasbiztosítás (mindenki saját magának köti meg),


Fizetés feltételek 

Előleg: 30%, ami a jelentkezési határidőig fizetendő, a fennmaradó összeg pedig a túrát megelőző megbeszélésen.
Visszamondás esetén az út előtt 30 nappal a túra díjának 70%-át térítjük vissza, 14 nappal 20%-át. 7 nappal a túra előtt a túra teljes díjának 10%-át tudjuk elengedni, 3 napon belül pedig 0%-át.Túravezető

Simonics Péter


Útitársak


Szűcs-Gáspár Kinga (Fly Away Team)
Bencsik István (fly Away Team)
Bencsik Zsolt (Fly Away Team)

Anka János
Bacsa Gábor
Endrődi Péter Gábor
Gabriel Cicconia
   Peacy Frozine
Ferenczi Csaba
   Béres Mária
Gáspár László
   Bihari Zsófia
Hámori Gyula
   Deme Bettike
Kakas Péter
Kalivoda Árpád
Mester Béla
Morvay Miklós
Mostits Tibor
   + 1 fő
Sagát János
Somogyi Piroska
Stephano Ferro
   Judith Ferro - most sem hagyjuk itthon, de nem ám! ;-)
Szurop Gábor Miklós
Zsombori Róbert

Figyelem: A résztvevők listáját az interneten csupán két-három hetente frissítjük, így előfordulhat, hogy nem teljes a névsor. Nem az internetes listát használjuk adatbázisként, ez csak segítséget ad nektek, hogy találtok-e barátokat, ismerősöket a társasában ;-)