Payday loans
                              ***  Tisza-tó BIZTONSÁGTECHNIKA  ***  MONACO, 2021. január 9-16. és 16-23.  ***                                       ***   COVID Irányelvek   ***   Tanfolyamos előadások online   ***   ELŐADÁS-SOROZAT   ***  1% ***
siklóernyőzés az Atlasz-hegységben, Marokkó
MAROKKÓ

Kívánj valamit! - hiszen ez egy mesevilág!

Fedezd fel velünk az ezerszínű, ezerarcú Marokkót!

Mi vár ránk ott? Csupa ellentétek - óriási óceánparti lejtőzések, majd
a végtelen Atlasz-hegység meghódítása a levegőből, ezeréves legendák, kalandok,  sivatagok, gazdag datolyaligetek, háttérként hófödte hegycsúcsok, cédruserdők, méz, meleg - mesevilág... Emlékszel?  Ez maga Rejtő Jenő világa ;-)


Időpont

2020. március 11-18. (8 nap / 7 éjszaka)

Tavaly megszerettétek - mi pedig megismételjük... Újra belevetjük magunkat Marokkó ellentétekkel tűzdelt ezerarcú mesevilágába. Sőt: többetek kérésére most egy éjszakával hosszabban időzünk az olyannyira megszeretett óceánparti "Sasfészekben" ;)
Ráadásul, most egy hónappal később térünk vissza, repülés szempontjából a "leg-leg" időszakban, amikor az időjárás topon van, a térség már ontja a termikeket, de a szél még moderált marad ;)


Jelentkezési határidő 

A túra létszáma korlátozott. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük.

A jelentkezés visszaigazolását követően a helyed a repülőjegy megvásárlásával és 30% előleg befizetésével tudod biztosítani a túrán.

Repülőjegyek vásárlása: azonnal - utaztató partnerünknél csoportos jegyfoglalás vár (a külföldről érkezőknek előzetes egyeztetést követően lehetőség van egyéni egyéni helyfoglalásra).
Előlegek fizetése: 30%  


Helyszín  

Két fő helyszínünk Marokkó - és repülésünk - két ellentétes világát mutatja be több környékbeli starthellyel.

Óceánpart - Agadirtól délre, Mirleftben lesz első szállásunk, ahol a szobából kilépve rögtön a medencénél és egyben a starthelyen találod magad. Végtelen az óceánpart lejtője... Vagy ha nem is 302 Found

Found

The document has moved here.

végtelen, hát tényleg a beláthatatlanban húzódik a határ...

Atlasz-hegység - Ki ne látta volna már siklóernyős fotókon ezeket a végtelen hegyvonulatokat és ki ne fürkészte volna vágyakozással, hol is húzódik ez a repülésre csábító gerinc? Hol zöld, hol sziklás, hol éles, hol gömbölyded formák jellemzik ezt az összefüggő, időtlen hegységet, ami önmagában hordozza a Marokkóra olyannyira jellemző ellentéteket... Most itt van, hódítsd meg Te is! 


Utazási infók

Utazás repülővel Marrakeshbe. Onnan a szokásos módon kisbuszokkal rójuk az utakat.

Indulás: március 11. szerda

Visszaérkezés: március 18. szerda

Túra jellege


hegyi repülés, termikrepülés, távrepülés és óceánparti lejtőszelezés


A TÚRA 

Belevetjük magunkat a mesés keletbe, ifjúkorunk Rejtő-regényeinek ellentétek uralta világába...

Lesz itt minden kérem szépen, ami csak szem-szárnynak ingere! (ez a "szem-szárny" szójáték tudom, megér egy pisztrángos fröccsöt, de nem bírtam kihagyni...;-)

Marokkó változatos világa éppen olyan, mint Marrakesh kihagyhatatlan piacának forgataga: mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők jól megférnek egymás mellett itt, az Ezeregyéjszaka varázsában, ahol elbűvölik érzékeinket a vibráló színek, fűszeres illatok, gazdag keleti ízek, hagyományos hamamok...
Éppen így korbácsolja fel szárnyainkat is Marokkó világa: egyszer a végtelen óceánparton suhanunk, kietlen, sivatagos tájak felett, másszor az Atlasz-hegység előlejtői és pálmafák uralta zöld kertek felett tekerve bámuljuk a magas-Atlasz háttérben húzódó örök-hófedte csúcsait.

ÓCEÁNPART - NID D'AIGLE, MIRLEFT
Agadirtól délre sorban húzódnak a starthelyek az óceánpart mentén. Mi olyan "főhadiszállást" kerestünk számotokra, ami egyszerre minden csodát megad!
Magával a szállással lentebb részletesebben megismerkedhettek majd, egyelőre legyen elég annyi, hogy éppen a szobából kilépve: nicsak, egy medence és maga a starthely!
Ennek ellenére nem fogunk ehhez az egyetlen starthely ragaszkodni, ha kedvünk szottyan felkerekedünk és berepüljük a környék változatos parti lejtőit. Most 4 éjszakát töltünk itt, hogy minél jobban bebarangolhassuk ez a biztos repüléseket adó régiót!

 

ATLASZ-HEGYSÉG
A morajló óceánpart hamar sivatagba vált, majd körbevesznek a zamatos datolyaligetek, fölénk emelkednek a hegyek, majd egyszer csak felbukkan a 4160 méter magas Toubka csúcsa, amely nyáron is hatalmas hósipkát visel.
A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen kivételes kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek, ahol egyetlen képeslapon megférnek a pálmafák, a hó és természetesen mi is rajta leszünk!


Második szálláshelyünk Marrakechtől délre, az Atlasz-hegység Aguergour starthelyének közelében, Lalla Takerkoustban lesz a tó közelében.
Innen karnyújtásnyira található a "dél gyöngyének" is nevezett Marrakesh, melyet a XI. században alapítottak az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott városra.
Gyönyörű kirándulás a környéken meglátogatni a Magas-Atlasz által körülölelt Ourika-völgyet, mely egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika-folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki.
A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába... Persze az az igazi, ha megnézzük ezt a csodát lentről, fentről egyaránt ;-)
Repülhető napok ****


Időjárás **** 

Marokkóban ilyenkor már igazán jól repülhető időjárás vár minket, élednek a termikek, kellemes hőmérséklet uralkodik, miközben a szél még megfelelően moderált marad a jó repülésekhez.


Starthely, leszálló ****  

Változatos, különböző starthelyeket fogunk használni  szélirány szerint.
Mindegyik alatt kényelmes, hivatalos leszálló terület - távrepülés közben pedig szokás szerint. "Ami akad."Nehézségi szint  **


Az óceánparti egyenletes szél kivétel nélkül mindenkinek kiváló bemelegítés.

Az Atlasz-vidéket pedig mindenki tudásszintjének megfelelően tudja kiaknázni. A rutinos pilóták gyönyörű távokkal kacérkodhatnak, a kezdőbbek pedig simán kipróbálhatják, hogy milyen egyet-egyet repülni egy képeslapban ;-)


Transzfer
 
****

9 személyes kisbuszokkal bonyolítjuk a felszállítást, illetve a visszaszállítást is a kurzusról.


Egyéb programlehetőségek ****+

Komolyan gondolj bárki is, hogy lenyűgöző szabadidős program nélkül maradhatna egyetlen percre is Marokkóban?! Ejnye, no... Sokkal inkább az okoz majd nehézséget, hogy mit is válogassunk ki a programlehetőségek gazdag tárházából ;-)
A kulturális programok, a természetei csodák, a nyüzsgő mesevilág felkutatása bizony csúfot űzhetnek a válogatni próbáló pilótákból és hozzátartozókból... A legfontosabb program tehát találni egy piacot, azon egy réges-régi lámpást, amit megdörzsölgetünk és azt kívánjuk az előbújó Dzsintől, hogy álljon napi 1001 óra rendelkezésünkre, hogy mindent megnézhessünk, megrepülhessünk, megkóstolhassunk, ami - tudjátok ;-) - "szem-szárnyak" ingere!
Szállás **** 

Mindkét szálláshely mesebeli félpanzióval, jó hangulattal vár bennünket!

Az óceánparton - amint már szó volt róla - közvetlenül a Did d'Aigle starthelynél lesz a szállásunk. Elhelyezés két- és háromágyas, hagyományos marokkói stílusban felújított szobákban, mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik.
A szállás rendelkezik medencével, saját étteremmel, hamammal és pazar kilátással az óceánra. Habár szerintem a medencézéshez egyelőre hideg lesz, de azért vagány ;-)
Ahogy túráinkon megszokhattátok, mi csak párokat bújtatunk közös franciaágyba ;-)Az Atlasz-hegység lábánál Marrakech és az Aguergour starthely között, a Lalla Takerkoust tó mellett lesz otthonunk egy riadban, azaz egy hagyományos építészetű, autentikus marokkói vendégházban.Étkezés  ****

Mindkét szálláshelyen félpanzió vár bennünket.

Megismerkedünk a marokkói nemzeti ételekkel, a mesés kelet gazdag, változatos ízvilágával.
Azt mondják a "tapasztaltak", hogy ha egyszer véletlenül ebédidőben Marrakechbe tévednénk, érdemes belekóstolni! A Djemaa el-Fna főtér bábeli forgatagban zenészek, mutatványosok, árusok, kígyóbűvölők és mesemondók kötik le a járókelőket, miközben a főtér mentén számos étterem található, amik közül az emeleti terasszal rendelkezőket a tuti tippek, mivel innen remek kilátás nyílik a főtérre! Az étkezést ledolgozandó ledolgozandó, érdemes besétálni a szuk sikátoraiba, ahol az üzletekben csak késő este hagy alább az egész napos sürgés-forgás. A sikátorok, átjárók és az ezernyi üzlet útvesztőjében a különféle foglalkozások mestereit elkülönülten találjuk; létezik kelmefestők és aranyművesek szukja éppúgy, mint szőnyegkészítők és agyagművesek szukja is.
Mennyibe kerül a túra?  

640 EUR / fő - félpanzióval! - vagyis erre már igazán nem sok költés rakódik helyben... ;) + repülőjegy

Az áremelkedés "blokkolására" a csapat érdekében csoportjegyet foglaltunk. ha jelentkezel, megküldjük a részleteket.
A jegyet utaztató partnerünknél rendezheted.
A jegyek ára tartalmazza az illetéket, 23 kg feladott poggyászt és 12 kg kézipoggyászt.
 
Aki külföldről érkezik, annak előzetes egyeztetést követően lehetőséget adunk egyéni jegyfoglalásra.

A helyek foglalása a repülőjegyek megvásárlásával és 30% előleg befizetésével történik.


Mit tartalmaz az ár? 

     -  túraszervezés,
      -  7 éjszaka szállás,
      -  félpanzió mindkét szálláshelyen,
      -  transzferek Agadir - Nid d'Aigle - Lalla Takerkoust - Agadir között,
      -  transzferek a starthelyre,
      - a Nid d'Aigle starthelydíja,
      -  visszaszállítás az aznapi kurzusról,
      -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
      -  elméleti oktatás,
      -  helyszínismeret,
      -  szabadidős kirándulá
sok, kulturális programok szervezése, 
      -  stb.

Egyéb költségek

      -  további étkezések,
      -  italok, 
      -  starthelydíj (ahol kérik),
      -  fakultatív programok (ha van belépő),
      -  utasbiztosítás (mindenki saját magának köti meg),


Részvételi feltételek

- érvényes pilótapapírok és kötelező felelősségbiztosítás az ernyőn,
- utasbiztosítás (siklóernyőzést tartalmazó sportkiegészítéssel),
- teljes felszerelés (mentőernyő is!!),
- rádió (amelyen beállítható a 7.33 csatorna),
- előzetesen le kell adni a pilóta és az ernyők minden adatát (a jelentkezőknek küldünk kérdőívet a szükséges adatokról).
Fizetés feltételek
 

Előleg: 30%, ami a jelentkezési határidőig fizetendő, a fennmaradó összeg pedig a túrán kérjük kiegyenlíteni.
Visszamondás esetén az út előtt 30 nappal a túra díjának 70%-át térítjük vissza, 14 nappal 20%-át. 7 nappal a túra előtt a túra teljes díjának 10%-át tudjuk elengedni, 3 napon belül pedig 0%-át.Túravezető

Simonics Péter


Útitársak


Szűcs-Gáspár Kinga (Fly Away Team)

Bencsik Zsolt (Fly Away Team)
Bencsik István (Fly Away Team)

Dodi Sfircioc
Dudás Tibor
Juhász Gyula
   Juhászné Kiss Erzsébet
Kontúr Istvánné
Medve Ferenc
Oszkó László
Pál András
Pál Enikő
Pap-Takács László
Somogyi Piroska
Squarra Thomas
Stephano Ferro
   Judith Ferro
Tímár Lehel
Zakuczi Tibor
Zöldág András
   Sárkány Anita

Figyelem: A résztvevők listáját az interneten csupán két-három hetente frissítjük, így előfordulhat, hogy nem teljes a névsor. Nem az internetes listát használjuk adatbázisként, ez csak segítséget ad nektek, hogy találtok-e barátokat, ismerősöket a társasában ;-)