Payday loans
siklóernyőzés az Atlasz-hegységben, Marokkó
MAROKKÓ

Kívánj valamit! - hiszen ez egy mesevilág!

Fedezd fel velünk az ezerszínű, ezerarcú Marokkót!

Mi vár ránk ott? Csupa ellentétek - óriási óceánparti lejtőzések, majd
a végtelen Atlasz-hegység meghódítása a levegőből, ezeréves legendák, kalandok,  sivatagok, gazdag datolyaligetek, háttérként hófödte hegycsúcsok, cédruserdők, méz, meleg - mesevilág... Emlékszel?  Ez maga Rejtő Jenő világa ;-)


Időpont

2019. február 17 - 24. (8 nap / 7 éjszaka)


Jelentkezési határidő 

A túra létszáma korlátozott. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük.

A jelentkezés visszaigazolását követően a helyed a repülőjegy megvásárlásával és 30% előleg befizetésével tudod biztosítani a túrán.

Repülőjegyek vásárlása: azonnal - utaztató partnerünknél vagy előzetes egyeztetést követően egyéni helyfoglalással történik!
Előlegek fizetése: 30%  


Helyszín  

Két fő helyszínünk Marokkó - és repülésünk - két ellentétes világát mutatja be több környékbeli starthellyel:

Óceánpart - Agadirtól délre, Mirleftben lesz első szállásunk, ahol a szobából kilépve rögtön a medencénél és egyben a starthelyen találod magad. Végtelen az óceánpart lejtője... Vagy ha nem is 302 Found

Found

The document has moved here.

végtelen, hát tényleg a beláthatatlanban húzódik a határ...

Atlasz-hegység - Ki ne látta volna már siklóernyős fotókon ezeket a végtelen hegyvonulatokat és ki ne fürkészte volna vágyakozással, hol is húzódik ez a repülésre csábító gerinc? Hol zöld, hol sziklás, hol éles, hol gömbölyded formák jellemzik ezt az összefüggő, időtlen hegységet, ami önmagában hordozza a Marokkóra olyannyira jellemző ellentéteket... Most itt van, hódítsd meg Te is! 


Utazási infók

Utazás repülővel, közvetlen járattal Agadirba. Onnan a szokásos módon kisbuszokkal rójuk az utakat.

Indulás: február 17. vasárnap

Visszaérkezés: február 24.  vasárnap

Túra jellege


hegyi repülés, termikrepülés, távrepülés és óceánparti lejtőszelezés


A TÚRA 

Belevetjük magunkat a mesés keletbe, ifjúkorunk Rejtő-regényeinek ellentétek uralta világába...

Lesz itt minden kérem szépen, ami csak szem-szárnynak ingere! (ez a "szem-szárny" szójáték tudom, megér egy pisztrángos fröccsöt, de nem bírtam kihagyni...;-)

Marokkó változatos világa éppen olyan, mint Marrakech kihagyhatatlan piacának forgataga: mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők jól megférnek egymás mellett itt, az Ezeregyéjszaka varázsában, ahol elbűvölik érzékeinket a vibráló színek, fűszeres illatok, gazdag keleti ízek, hagyományos hamamok...
Éppen így korbácsolja fel szárnyainkat is Marokkó világa: egyszer a végtelen óceánparton suhanunk, kietlen, sivatagos tájak felett, másszor az Atlasz-hegység előlejtői és pálmafák uralta zöld kertek felett tekerve bámuljuk a magas-Atlasz háttérben húzódó örök-hófedte csúcsait.

ÓCEÁNPART - NID D'AIGLE, MIRLEFT
Agadirtól délre sorban húzódnak a starthelyek az óceánpart mentén. Mi olyan "főhadiszállást" kerestünk számotokra, ami egyszerre minden csodát megad!
Magával a szállással lentebb részletesebben megismerkedhettek majd, egyelőre legyen elég annyi, hogy éppen a szobából kilépve: nicsak, egy medence és maga a starthely!
Ennek ellenére nem fogunk ehhez az egyetlen starthely ragaszkodni, ha kedvünk szottyan felkerekedünk és berepüljük a környék változatos parti lejtőit.

 

ATLASZ-HEGYSÉG
A morajló óceánpart hamar sivatagba vált, majd körbevesznek a zamatos datolyaligetek, fölénk emelkednek a hegyek, majd egyszer csak felbukkan a 4160 méter magas Toubka csúcsa, amely nyáron is hatalmas hósipkát visel.
A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen kivételes kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek, ahol egyetlen képeslapon megférnek a pálmafák, a hó és természetesen mi is rajta leszünk!


Második szálláshelyünk Marrakechtől délre, az Atlasz-hegység Aguergour starthelyének közelében, Lalla Takerkoustban lesz a tó közelében.
Innen karnyújtásnyira található a "dél gyöngyének" is nevezett Marrakech, melyet a XI. században alapítottak az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott városra.
Gyönyörű kirándulás a környéken meglátogatni a Magas-Atlasz által körülölelt Ourika-völgyet, mely egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika-folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki.
A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába... Persze az az igazi, ha megnézzük ezt a csodát lentről, fentről egyaránt ;-)
Repülhető napok ****


Időjárás **** 

Marokkóban ilyenkor már kellemes - hazai szemmel nézve - kora tavaszi időjárás, hőmérséklet uralkodik, miközben a szél még megfelelően moderált marad a jó repülésekhez.


Starthely, leszálló ****  

Változatos, különböző starthelyeket fogunk használni  szélirány szerint.
Mindegyik alatt kényelmes, hivatalos leszálló terület - távrepülés közben pedig szokás szerint. "Ami akad."Nehézségi szint  **


Az óceánparti egyenletes szél kivétel nélkül mindenkinek kiváló bemelegítés.

Az Atlasz-vidéket pedig mindenki tudásszintjének megfelelően tudja kiaknázni. A rutinos pilóták gyönyörű távokkal kacérkodhatnak, a kezdőbbek pedig simán kipróbálhatják, hogy milyen egyet-egyet repülni egy képeslapban ;-)


Transzfer
 
****

9 személyes kisbuszokkal bonyolítjuk a felszállítást, illetve a visszaszállítást is a kurzusról.


Egyéb programlehetőségek ****+

Komolyan gondolj bárki is, hogy lenyűgöző szabadidős program nélkül maradhatna egyetlen percre is Marokkóban?! Ejnye, no... Sokkal inkább az okoz majd nehézséget, hogy mit is válogassunk ki a programlehetőségek gazdag tárházából ;-)
A kulturális programok, a természetei csodák, a nyüzsgő mesevilág felkutatása bizony csúfot űzhetnek a válogatni próbáló pilótákból és hozzátartozókból... A legfontosabb program tehát találni egy piacot, azon egy réges-régi lámpást, amit megdörzsölgetünk és azt kívánjuk az előbújó Dzsintől, hogy álljon napi 1001 óra rendelkezésünkre, hogy mindent megnézhessünk, megrepülhessünk, megkóstolhassunk, ami - tudjátok ;-) - "szem-szárnyak" ingere!
Szállás **** 

Mindkét szálláshely félpanzióval vár bennünket!

Az óceánparton - amint már szó volt róla - közvetlenül a Did d'Aigle starthelynél lesz a szállásunk. Elhelyezés két- és háromágyas, hagyományos marokkói stílusban felújított szobákban, mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik.
A szállás rendelkezik medencével, saját étteremmel, hamammal és pazar kilátással az óceánra. Habár szerintem a medencézéshez egyelőre hideg lesz, de azért vagány ;-)
Ahogy túráinkon megszokhattátok, csak párokat bújtatunk közös franciaágyba ;-)Az Atlasz-hegység lábánál Marrakech és az Aguergour starthely között, a Lalla Takerkoust tó mellett lesz otthonunk egy riadban, azaz egy hagyományos építészetű, autentikus marokkói vendégházban.Úgy tűnik mindkét helyet kizárólagosan bitoroljuk erre az időre, a háziak csak a mi rendelkezésünkre állnak ;-)

Étkezés  ****

Mindkét szálláshelyen félpanzió vár bennünket!

Megismerkedünk a marokkói nemzeti ételekkel, a mesés kelet gazdag, változatos ízvilágával.
Azt mondják a "tapasztaltak", hogy ha egyszer véletlenül ebédidőben Marrakechbe tévednénk, érdemes belekóstolni! A Djemaa el-Fna főtér bábeli forgatagban zenészek, mutatványosok, árusok, kígyóbűvölők és mesemondók kötik le a járókelőket, miközben a főtér mentén számos étterem található, amik közül az emeleti terasszal rendelkezőket a tuti tippek, mivel innen remek kilátás nyílik a főtérre! Az étkezést ledolgozandó ledolgozandó, érdemes besétálni a szuk sikátoraiba, ahol az üzletekben csak késő este hagy alább az egész napos sürgés-forgás. A sikátorok, átjárók és az ezernyi üzlet útvesztőjében a különféle foglalkozások mestereit elkülönülten találjuk; létezik kelmefestők és aranyművesek szukja éppúgy, mint szőnyegkészítők és agyagművesek szukja is.
Mennyibe kerül a túra?  

590 EUR (félpanzióval!) + repülőjegy / fő

A repülőjegy ára jelenleg 75.000.-Ft csomaggal ülőhellyel, illetékkel és csengettyűvel...
Az ár persze idővel emelkedhet, így érdemes mielőbb dönteni.
Közvetlen járattal megyünk - a feladott poggyász és a kézipoggyász méretét igény és ár függvényében magad választhatod meg.

A helyek foglalása a repülőjegyek megvásárlásával és 30% előleg befizetésével történik.


Mit tartalmaz az ár? 

     -  túraszervezés,
      -  7 éjszaka szállás,
      -  félpanzió mindkét szálláshelyen,
      -  transzferek Agadir - Nid d'Aigle - Lalla Takerkoust - Agadir között,
      -  transzferek a starthelyre,
      - a Nid d'Aigle starthelydíja,
      -  visszaszállítás az aznapi kurzusról,
      -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
      -  elméleti oktatás,
      -  helyszínismeret,
      -  szabadidős kirándulá
sok, kulturális programok szervezése, 
      -  stb.

Egyéb költségek

      -  további étkezések,
      -  italok, 
      -  starthelydíj (ahol kérik),
      -  fakultatív programok (ha van belépő),
      -  utasbiztosítás (mindenki saját magának köti meg),


Fizetés feltételek 

Előleg: 30%, ami a jelentkezési határidőig fizetendő, a fennmaradó összeg pedig a túrát megelőző megbeszélésen.
Visszamondás esetén az út előtt 30 nappal a túra díjának 70%-át térítjük vissza, 14 nappal 20%-át. 7 nappal a túra előtt a túra teljes díjának 10%-át tudjuk elengedni, 3 napon belül pedig 0%-át.Túravezető

Simonics Péter


Útitársak
Figyelem: A résztvevők listáját az interneten csupán két-három hetente frissítjük, így előfordulhat, hogy nem teljes a névsor. Nem az internetes listát használjuk adatbázisként, ez csak segítséget ad nektek, hogy találtok-e barátokat, ismerősöket a társasában ;-)