*** ÖLÜDENIZ, biztonságtechnika május 21-28. ***   NORVÉGIA, augusztus 14-25. (Asgard) ***                                     ***  BRASSÓ, július 20-24.  ***  KRVAVEC, június 16-19.   ***   TANFOLYAMOK 2023.  ***  1% *** 

"JÓ ESTÉT SIKLÓERNYŐSÖK, ITT A TORONY!"

- avagy légiforgalmi irányítás siklóernyős szemmel
Csuha Péter (a HungaroControl Tornyos Légiforgalmi Irányítója; siklóernyős pilóta) előadása

Időpont:  2023. május 31. szerda
      
Előtte:
- túra előlegek befizetése

- egyéb adminisztráció


Szeretettel várunk minden Fly Away klubtagot és érdeklődőt :-)
           


Helyszín:
     Tárogató Színpad - 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.  (Színházterem)

A tervezett program:

18.30-tól

- túra infók és előlegek befizetése.
- adminisztráció (növendéknaplók, repülési naplók karbantartása stb.)

19.00-tól

ELŐADÁS:


" Jó estét siklóernyősök, itt a Torony!", avagy légiforgalmi irányítás siklóernyős szemmel  - Csuha Péter, a HungaroControl Tornyos Légiforgalmi Irányítójának előadása, aki nem mellékesen maga is 302 Found

Found

The document has moved here.

siklóernyős pilóta :)


Azt gondolhatnánk, hogy a téma kissé OFF-Topic, hiszen közvetlenül nem érinti a siklóernyős pilótákat - miközben egyáltalán nem az, hiszen pontosan arról van szó hogyan is csiszolható össze a különböző repülőeszközök és légterek világa.

Előadóként olyan személyt választottunk, aki maga mindkét oldalon érintett. Munkájából fakadóan autentikusan tud beszélni a légiforgalmi irányításról, miközben siklóernyővel ő is keresztbe-kasul szeli az országot, repüli át a Balatont, első kézből tapasztalja meg a siklóernyősöket olyannyira érzékenyen érintő légtér-kérdéseket is.
2019-ban, pályafutása kezdetén, már tartott Csuha Peti egy hatalmas sikerű előadást ebben a témában. Sokan kérdeztétek már, hogy mikor ismételjük meg: hát íme! Azóta pedig egészen biztos, hogy rengeteg tapasztalattal és "sztorival" gyarapodott Peti amúgy is gazdag tárháza.

Szíve szerint ő is átrajzolná Magyarország légtértérképét, amikor elstartol a siklóernyőjével, de ezt most az előadáson nem fogja tudni megtenni... ;-) Szóval ne hozzatok paradicsomot, csak fogadjátok szeretettel Csuha Pétert - garantáltan érdekes, izgalmas előadás lesz siklóernyős szemmel!

- röviden a légiforgalmi irányításról
- szabályok az ellenőrzött és nem ellenőrzött légterek határán,
- érdekességek, sztorik és tanulságos esetek, hogy miért és mire érdemes odafigyelni
- na és hogyan látszódhat a siklóernyő a radaron? :)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!