Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

Utasbiztosítás siklóernyőzéshez

Több kérdés merült fel a biztosításokkal kapcsolatban az utóbbi időben - ezeket igyekszünk tisztázni számotokra.

1.) Hazánkban a a TB fedezi a siklóernyőzés során bekövetkezett baleseteket. A siklóernyőzés NEM tartozik az extrém sportok által kizárt és tételesen felsorolt sportok közé.

2.) Érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EU TB-kártya) A kártya az átmeneti jelleggel az Európai Gazdasági Térség (továbbiakban: EGT térség) bármely tagállamában, valamint Svájcban tartózkodó személy számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít. Kiváltása egyszerű, gyors és ingyenes.
Részletesen IDE KATTINTVA tájékozódhatsz.

3.) Amennyiben külföldre utazol siklóernyőzni, köss biztosítást! Milyet? Mindenképpen győződj meg róla, hogy a választott biztosítás magában foglalja, vagy szabályzata nem zárja ki a siklóernyőzést.
Több lehetőség közül választhatsz - a SIRESZ összegyűjtött a siklóernyősök számára néhány lehetőséget. IDE KATTINTVA tájékozódhatsz a részletekről és online meg is 302 Found

Found

The document has moved here.

kötheted az általad kiválasztott módozatot.
A szerződési feltételekbe felületesen beleolvasva több pilóta megretten, hogy a honlap által felkínált biztosítások egyike-másika esetleg nem vonatkozik siklóernyőzésre. Szeretnénk benneteket megnyugtatni, hogy minden, a SIRESZ honlapján megköthető biztosítási módozat kiterjed a siklóernyőzésre!
Pontosabban: Mindaddig biztos lehetsz benne, hogy az utasbiztosítás amit kötsz a siklóernyőzésre is érvényes, amíg nem navigálsz el a http://biztositas.siresz.hu/ oldalról. Vagyis: ne kattints a kengurura, mert nem kívánt helyre ugorhat át veled!!

Íme, itt találjátok a SIRESZ biztosítási felületünkön jelenleg köthető biztosításokkal kapcsolatos tudnivalókat:

UNION VILÁGJÁRÓ (PBA) (2 fokozat érhető el)
UNION - külön kiemelve a számunkra fontos 8. PONT
UNIQUA (3 fokozat érhető el)
UNIQUA GoPack biztosítás

KATT IDE, ha szeretnéd tudni, hogy miért érvénesek a SIRESZ felületén kötött biztosítások siklóernyőzésre.

* Az Allianz biztosításában sajnos 2018.07.11-én megszűnt a siklóernyőzésre vonatkozó fedezet.


A legtöbb kérdést a UNION biztosításaival kapcsolatban teszitek fel.

Az Erste Biztosító, a ViennaLife Biztosító és az Union Biztosító egyesülését követően (új név: UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) a korábban ViennaLife Világjáró Horizont és Horizont Prémium néven ismert utasbiztosítási termék változatlan feltételekkel köthető a továbbiakban is szintén Világjáró Horizont és Világjáró Horizont Prémium néven az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt neve, logója alatt.
A siklórepülős szövetséget érintő extrém sportra történő fedezet kiterjesztésében nem történt változás.

Amit ki kell emelni:
1. A biztosítás a 'Sport+ kiegészítő biztosítás' nélkül nem lenne jó siklóernyőzéshez, de 'Sport+' -szal együtt siklóernyőzésre is és versenyzésre is érvényes. (Ld: Union Final 59. oldal 8. pont)
2. A SIRESZ felületén kötött biztosítás alapból tartalmazza a 'Sport+' kiegészítést.
UNION FINAL

Az, hogy melyik biztosítás olcsóbb vagy előnyösebb, függ a célországtól és az utazás időtartamától is. Máshogyan alakulnak a két biztosító díjszabásai rövid és hosszú távra, illetve Európára és a tengeren túlra. érdemes nem "rászokni" egyre, hanem böngésszetek bátran egy-egy új utazás előtt, hogy megtaláljátok a legelőnyösebbet.