Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve (352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával) kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online közvetlenül a Librinél vagy a Bookline felületén

Világcsúcsunk története

'LOVE IS IN THE AIR'
Simonics Péter előadása az igaz szerelemről... (ami maga a REPÜLÉS, és bizony nem mindegy milyen felszereléssel vágsz bele)

Közeleg a téli, siklóernyős off-szezon, ami a legideálisabb időszak, hogy optimalizáld a felszerelésed! Van időd átgondolni, van időd lépni, hogy a következő szezont egy testre szabott, ideális felszereléssel kezdhesd meg.

Időpont:  2023. október 17. kedd
      
Előtte:
- túra előlegek befizetése

- egyéb adminisztráció


Szeretettel várunk minden Fly Away klubtagot és érdeklődőt :-)
           


Helyszín:
     Tárogató Színpad - 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.  (Színházterem)

A tervezett program:

18.00-tól

- túra infók és előlegek befizetése.
- adminisztráció (növendéknaplók, repülési naplók karbantartása stb.)

18.30-tól

ELŐADÁS:


'LOVE IS IN THE AIR'- Simonics Péter előadása az igaz szerelemről... (ami maga a REPÜLÉS, és bizony nem mindegy milyen felszereléssel vágsz bele)

Közeleg a téli, siklóernyős off-szezon, ami a legideálisabb időszak, hogy optimalizáld a felszerelésed! Van időd átgondolni, van időd lépni, hogy a következő szezont egy testre szabott, ideális felszereléssel kezdhesd meg.

Ehhez igyekszünk néhány praktikus ötlettel, tanáccsal szolgálni.

- Mi a különbség a "bármivel lehet repülni" elmélet és a "wow"-élményt adó "nagy találkozás" között?
- Gondolj át mindent: siklóernyő, beülő, mentőernyő, sisak, műszerek, ruházat + egyéb kütyüid, kameráid, kabalaállatkád helye ;) stb...
- Hogyan vedd figyelembe az egyéni igényeket, repülési szokásokat, alkati, képességbeli és tapasztalati különbségeket?
- Mik a céljaid? Hol tartasz az odavezető úton? Milyen típusú pilóta vagy? Mik az erősségeid és a gyenge pontjaid a repülésben?
- Hogy állsz a reális önértékeléssel? ;)
- Könnyített vs normál súlyú felszerelés...
- Mit mesél egy-egy teszt az "egyszerű felhasználó" számára? Mi igazán fontos és mi huszadrangú számunkra, amikor egy modell megvásárlásáról döntesz?
- Mi számít igazán és minek van Found. kisebb jelentősége? A kategória, a gyártó, az évjárat, a "hol terheljem" kérdés, a repült órák, a repülési szokások, a készség, a tapasztalat, a teljesítmény, a biztonság, az ár, az állapot...?
- Másodlagos kérdés az öltözéked? Talán az, de semmiképpen sem elhanyagolható szempont!
- Mikor érdemes vásárolni, váltani, eladni? Mikor a fejlődés garanciája a felszerelés vagy egy csere, és mikor mehet a biztonság, illetve a repülés rovására?
- Mindezt hol (és inkább hol ne), mire figyelj? Hol lehet az átverés, hogyan védheted ki a legnagyobb valószínűséggel?Minden érdeklődőt szeretettel várunk!