Payday loans


Alapfokú tanfolyam 

* egészen az alapfokú pilótavizsgáig! *

Tanfolyamkezdés: 2016. január 9.

A tanfolyam díjába személyenként akár két bónuszt is Stat-counters.net

This domain name expired on Feb 7 2017 02:26:29:000AM
Click here to renew it.
beszámítunk!

A részletes programtervet jelentkezést követően azonnal megküldjük!


A siklóernyőzés nem sport, hanem életforma. Iskolánk oktatási filozófiájáról, szellemiségéről reméljük személyesen is meggyőződsz majd. Itt mindössze elégedj meg annyival, hogy nálunk olyan pilóták tanítanak siklóernyőzni, akiknek öt földrészen szerzett verseny- és távrepülési  tapasztalatai és eredményei garantálják az igen magas szakmai és emberi színvonalat.

siklóernyős tanfolyam Miért érdemes már januárban belevágni a tanfolyamba?

- A téli időszakban alapozunk - vagyis elméleti előadásokkal (aerodinamika, meteorológia, repüléselmélet, felszerelésismeret, szabályismeret, légterek stb.) és "fedett-pályás" gyakorlati foglalkozásokkal (felszerelésismeret, felszerelések használata, beállítása, mentőrendszer ismerete, tornatermes foglalkozások) készítjük elő a márciusban kezdőd
ő gyakorlatot.
Az aktív alapozó időszak garantálja, hogy minél alaposabb felkészültséggel láthass neki gyakorolni, és minél előbb, biztonságban a levegőbe emelkedhess!


Simonics Péter elméleti oktatást tart Hogyan épül fel a tanfolyam és mit tartalmaz?

Az első pilótavizsga fokozatig (A-vizsga) eljuttató alaptanfolyam a Nemzeti Közlekedési hatóság Légügyi Hivatala által hivatalosan elfogadott Siklóernyős Tematikára épül.

A tanfolyam 3, egymásra épülő fő szakaszból áll, ahol az elméleti és a gyakorlati foglalkozások folyamatosan összekapcsolódnak és kiegészítik egymást.


Az elméleti képzés a gyakorlati oktatással felváltva, egymásra épülve zajlik. (felszerelésismeret, meteorológia, fizika, aerodinamika, szabályismeret, repüléstechnika, vészhelyzetkezelés, légterek stb.).

1. szakasz - földi ernyőkezelés

- ismerkedés a
siklóernyőzéshez használt felszerelésekkel (paraméterek, tudnivalók, funkció, beállítás, becsatolás, használat)

- kupolázás - földi ernyőkezelési gyakorlatok, a különböző starttechnikákkal és leszállási technikák, startmegszakítások elsajátítása.

A földi ernyőkezelés készségszintű begyakorlása alapvető feltétele annak, hogy az első néhány vagy néhány tízméteres magasságban majd mindenki biztonsággal élvezze a szárnybontogatásnak valóban különleges ízét...

amikor először emelkedsz el a talajtól... :-)

2. szakasz  - kisdombos siklások

Az első talajmenti siklások, amikor valóban elemelkedik a lábad a talajtól!
Átültetjük a gyakorlatba a startokat és a talajfogási technikákat - először csak néhány 10 méteres magasságban. A tanfolyam ideje alatt az első siklástól kezdve minden repülést oktatói felügyelet mellett, rádióirányítással végzünk.

3. szakasz - magasstartok

A harmadik, utolsó szakaszban a magasstartokra kerül sor, ahol már komoly szerep jut már a légmunkának, azaz az irányításnak, illetve a korrekt startolásnak és leszállásnak. Itt mindenkinek lehetősége nyílik a tanult ismeretek alkalmazására. Most már 100-300 méteres magasságban, illetve nehezebb, "technikásabb" starthelyekről repülünk és kezdetét veszi a "valódi" repülés, a fordulózás, a behelyezkedés, valamint a lejtőszél repülés alapjainak elsajátítása. 

A tanfolyam végére alapfokú vizsgát (A-vizsgát), alkalmazható szakmai ismereteket és a repüléshez szükséges jogi háttér megteremtését garantálunk a résztvevőknek.Mikor kezdődik a tanfolyam?

A tanfolyam 2016. január 9-én kezdődik, a gyakorlati oktatás tavasztól őszig folyamatos!
Mivel az oktatás és az előrehaladás teljesen személyre szabott, akár azonnal belevághatsz :-)

Általában hetente 3-4 oktatási nap közül választhatsz (akár mindegyik napot is), de igény szerinte intenzív
képzéseket is rendszeresen indítunk - ilyenkor heti 7 nap gyakorlunk (ha az Időjárás engedi).

Az elméleti előadások periódusonként ismétlődnek:

Felszerelésismeret, mentőrendszerek
Magyarországi starthelyek, tanulóhelyek
Repüléstechnika
Aerodinamika és gyakorlati alkalmazása
Meteorológia és gyakorlati alkalmazása 
Meddig tart a tanfolyam?

Mindenkinek, aki belevág a siklóernyőzésbe, annak az első két dolog, amit tudomásul kell vennie:
1. a repülés erősen időjárásfüggő sport; 2. a legfontosabb tényező a biztonság!

Éppen ezért iskolánkban az A-vizsgák kiadása nem a tanfolyamon eltöltött napok számától, hanem kizárólag az elsajátított elméleti és gyakorlati tudástól függ! Ahogy mondani szoktuk: mindenki akkor kapja meg az A-vizsgát, amikor úgy érezzük "jól tudunk aludni", hogy a biztonságotokhoz és a hatékony repüléshez szükséges alapokat elsajátítottátok.

A tanfolyamon a haladás is személyre szabott. Ez azt jelenti, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mindenkinek mások az egyéni képességei, a testalkata, az előképzettsége, a kondíciója, a siklóernyőzésre fordítható szabadideje... 

A tanfolyamokat főként pénteken, szombaton és vasárnap tartjuk, de igény szerint beillesztünk hétköznapokat is. Külön jelöljük a "kupolázós-kisdombozós" és a "magasstartos" napokat. Az egyes napokra bejelentkezni egyéni szabadidőtök függvényében tudtok - mi pedig ennek megfelelően készülünk felszereléssel, oktatókkal...
Előzetes megbeszélés után az újak gyakorlatilag bármikor bekapcsolódhatnak a képzésbe, az év folyamán többször ismétlődnek az elméleti és gyakorlati képzések periódusai is. 
Az alapok elsajátítása összesen kb. 6-8 hétvégét vesz igénybe - ez részben időjárásfüggő, másrészt függ az egyéni képességektől is. A tanfolyamon az egyszeri befizettet díj ellenében mindenki addig vehet részt, amíg el nem jut a biztonságos, önálló és alkalmazható tapasztalat megszerzéséig, az A-vizsgáig.

Növendékeink többnyire már az A-vizsga előtt megrepülik első néhány órájukat ;-)


A színvonalas, biztonságos és hatékony oktatás érdekében az egy oktatóra eső növendékek létszámát maximalizáljuk, ezért bejelentkezés előzetesen kötelező a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.


Mennyibe kerül a tanfolyam? 

A tanfolyam díja a Fly Away Siklóernyős Iskolánál  89.000.- Ft

Ha úgy adódik részletfizetési kedvezményt is adunk.


Mit tartalmaz a tanfolyam? 

- elméleti oktatás (felszerelésismeret, meteorológia, fizika, szabályismeret, repüléstechnika stb.),
- oktató könyv,

- gyakorlati oktatás (földi ernyő kezelés, kisdombos startok, magasstartok, repüléstechnika stb.),
- teljes felszerelést biztosítunk a tanfolyam idejére,
- alapfokú elméleti vizsgák,
- alapfokú gyakorlati vizsgák.Mit kell beszerezni a tanfolyam idejére? Egyéb feltételek?

A tanfolyam idejére az oktatáshoz szükséges teljes felszerelést mi biztosítjuk.

Amiről neked kell gondoskodnod:

- a gyakorláshoz alkalmas öltözet (hosszúnadrág, hosszú ujjú felső legyen nálad),

- egy jó bakancs, ami fogja a bokát,

- alcsatornás PMR (Personal Mobile Radio) szükséges az önálló startok megkezdésétől - beszerezhető bármelyik elektronikai üzletben, vagy TESCO, Auchan, Decathlon áruházakban. Általában párban árulják - tehát ketten össze tudtok állni egy szettre. A páros ára 10-15 ezer forint körül mozog. A rádióra nem csak a tanfolyam alatt lesz szükséged, de egész további "repülős életedben" elengedhetetlen tartozéka a felszerelésnek.

- reporvosi - Ugyanúgy, mint a jogosítványhoz, itt is célzott orvosi vizsgálat szükséges.
A részletekhez KATT IDE


 
Találkozás helye, időpontja
 

Délelőttönként 9.00 órakor a Hűvösvölgyi autóbusz végállomás feletti parkolóban.


Megközelíthető  

autóval: a Széll Kálmán tér felől Szilágyi Erzsébet fasor, Hűvösvölgyi út, a villamos-busz végállomás után az első utcán - Bátori László utca - balra, majd azonnal ismét balra be a zsákutcában, a "Gyermekvasút" felé. Magába a parkolóba nem kell beállni, mert innen indulunk tovább az időjárásnak megfelelő gyakorló terepre.

tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről a 61-es villamossal a végállomásig, ott a villamos-busz végállomás fölötti területre a két lépcső valamelyikén fel a parkolóba.

koordináták:
N47,542779, E18-963802


Ajánlott felszerelés  

kirándulóöltözet, magasszárú cipő, étel-ital (egész napra), füzet, ceruza


Hol zajlik az oktatás?

A foglalkozások általában  9.00-16.00 óra között zajlanak. Mivel azonban a siklóernyőzés erősen időjárás-függő, ettől esetenként eltérünk: ha "gyenge" az idő, hamarabb befejezzük, ha nagyon kedvező és tart a csoport lelkesedése, akkor ráhúzunk egy kicsit...

Az oktatás első fázisában többnyire a Hidegkúti HHH-repülőtéren, ezt követően pedig időjárástól függően Budapest környékén vagyunk, max. 30km-es körzetben pl.: Máriahalom, Kesztölc, Pilis, Hármashatár-hegy stb.

Távolabbi helyszínekre (Eger, Nyikom, Kalocsa stb.) az időjárás függvé
nyében, előzetes egyeztetést követően megyünk. KLIKK IDE, ha meg szeretnél nézni egy kedvcsináló film


Figyelem:
Az A-vizsga a z NKH-LH által hivatalosan tematika szerint még nem jogosít önálló repülésre (repüléseket a pilóta továbbra is oktató felügyelet alatt végezhet)! Az A-vizsga csupán belépő a "valódi repülés" világába, ahol nyugodt időjárási körülmények között megismerkedhettek a lejtőszelezéssel, a termikrepüléssel és megkezdődhet a repült órák gyűjtése, a "légbiztonság" megszerzése.
A B-vizsgához, mely az első önálló pilóta fokozat, repülési tapasztalat, rutin, min. 40 repült óra, elméleti és gyakorlati vizsga szükséges, hiszen ez a minősítés jelenti azt, hogy a pilóta felkészült "aktívabb" időjárási körülmények közötti repülésre is.


siklóernyőzés - Fly Away A tanfolyam után...

A képzéseinken résztvevő pilóták az ernyőkezelés fortélyain túl azokat a repülő területeket is megismerhetik, ahol aztán később már önállóan is tudnak repülni.

A Fly Away Távrepülő Szabadegyetem keretein belül haladó programokat szervezünk a már vizsgával rendelkező pilótáknak, ahol ki-ki személyre szabott segítséget kap a továbbfejlődéshez, és igyekszünk minden érdeklődőt bevezetni a távrepülés világába :-)

Iskolánk a siklóernyőzés szellemiségének átadása azonban nem ér véget a bizonyítványok és a hivatalos jogosítások átadásánál. Mindenki, aki úgy dönt, hogy a tanfolyam után is velünk marad, az részt vehet haladó programjainkon
(továbbképzések, közös távrepülések, B-vizsga táborok stb.), és képzettségi szintjének megfelelő hazai és külföldi túráinkon bővítheti tovább ismereteit - az Eged-hegytől Szlovénián át egészen Mongóliáig, Brazíliáig vagy Dél-Afrikáig eljutva. 

Klubunk, a Fly Away SE rendszeres elméleti előadásain, klubnapjain és élménybeszámolóin az ott találkozó, hasonló érdeklődési körű és gondolkodású pilóták már önálló csoportokat is alkotnak. Ezek a kis "sejtek", vagy  baráti társaságok, amelyek garantálják, hogy a képzések után senki sem fog  tanácstalanul magára maradni. Ezeknek a kis a csapatoknak az  összetartó ereje minden újonc számára hasznos, amikor az első önálló lépéseket teszi meg ezen a végtelen országúton... 

"Amikor elemelkedünk a földtől saját döntésünk, hogy vállaljuk az ismeretlen, de  mindig újat adó, pillanatonként változó  levegőt. Valami régről maradt tiszta parancs sugallja, hogy induljunk. Talán azért is, mert tudjuk, hogy itt éljük meg a legfontosabb és legnagyszerűbb  találkozást, amit az ember megélhet. Odafent saját magunkkal találkozunk. Az álmainkkal és a félelmeinkkel. Az arcunkat fújó menetszél kitisztítja a gondolatainkat. Döbbenetesen tisztának és egyszerűnek tűnnek azok a dolgok, amelyek ott lent olyan bonyolultak. Ha ott fent a hátunk mögé nézünk a múltat látjuk, ha előre, akkor a jövőt. Mégis a pillanatot éljük meg,ezt a szüntelen jelent. A  magasból, mint a sas, biztosan és éles szemmel látjuk az alattunk elterülő világot. Nem tévedünk, ha ítélünk, mert átjár bennünket az Erő…  Ha  csak  rövid időre is, de kedvünkre vándorolhatunk a térben és az időben. Ha jól repülünk, akkor nyugodtak vagyunk. Megtaláltuk  a középpontot, ahonnan a szemlélődő bölcs nyugalmával sorra válaszolunk a kihívásoknak. Ez a repülés igazi üzenete."
(Simonics Péter, világcsúcstartó pilóta, a Fly Away Team vezető oktatója)
 

 

Ezt követően, amikor már mindenki behatóbb ismeretséget kötött a siklóernyővel - ugrunk egy szintet. Itt már kb- 60- 80 méteres magasságban repülünk, ahol komoly szerep jut már a légmunkának, azaz az irányításnak, illetve a korrekt startolásnak és leszállásnak. Rádió irányítás segíti a kiképzést.